Badminton Vereniging Almere

Victor Almere 2 thuis voorbij VELO 2

De herendubbel ging vanaf het begin af aan gelijk op. Zoals de heren zelf omschreven waren er leuke rally’s voor het publiek. In de tweede set kon het publiek ook genieten van een spannende set met veel lange en spannende rally’s. Uiteindelijk wonnen onze heren in 2 sets.

victor

Na een goede trainingsweek waren Manon en Rosalie klaar voor de dames dubbel. Zoals bij een dames dubbel wel vaker gebeurt moesten beide partijen een beetje warm draaien. De fouten vielen aan beide kanten. Uiteindelijk wisten Manon en Rosalie het tempo erop te gooien en de eerste te winnen. In de tweede set waren er meer rally’s en de dames van Velo begonnen meer aan te vallen. Rosalie en Manon werden hierdoor verrast. Voordat ze de wedstrijd konden keren was de set voor Velo. In de derde set wisten Manon en Rosalie zich weer te herpakken. De gehele set hebben ze een voorsprong gehad. Aan het einde leken ze het bijna uit handen te geven, maar uiteindelijk wisten ze toch de wedstrijd te winnen.

Léon mocht het opnemen tegen een fitte jonge speler. De eerste set ging te snel voor onze diesel en ging naar Velo. Zoals we Léon kennen was hij warm in de tweede set. Door meer rond te spelen kwam hij goed in de rally. De stand liep gelijk op, maar Léon wist door een paar slimme ballen de set naar zich toe te trekken.
Derde set, en dan komt de vraag: houdt hij dit vol? En dat deed die. De derde set ging hij goed uit de start blokken. Deze voorsprong heeft hij niet meer uit handen gegeven en won de wedstrijd.

Timo begint dezelfde trekjes als Léon te krijgen. De eerste set werd gebruikt als warming up. De tegenstander speelde hier goed op in en won de eerste set. In de tweede set had Timo door wat hij moest doen. Door het tempo hoog te houden haalde hij de tweede set naar zich toe.
In de derde set zette Timo het goede spel door. Naast een paar schoonheidsfoutjes wist hij de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen

In tegenstelling tot de mannen begon Diede met de juiste focus aan de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op. Aan het eind speelde Diede gehaast waardoor ze fouten begon te maken. De set ging daardoor naar Velo. In de tweede set werd Diede goed onder druk gezet in het achterveld, Diede had hier in de tweede helft een antwoord op, maar de afstand was helaas te groot om er een derde set uit te slepen.

Van de Kolk

Manon had net iets teveel gekeken naar de singels van Timo en Léon. In de eerste set werd ze daardoor verrast door het goede spel van Marit. De set vloog voorbij en Manon stond met 1-0 achter. Gelukkig wist ze zich te herpakken en speelde ze met weinig problemen de tweede en derde set uit.

In de eerste set hadden Timo en Diede moeite met de harde beuk van Beukers. Daarnaast had Marit een aantal scherpen ballen via de netband. De eerste set ging dan ook naar Velo.
In de tweede set wisten ze het spel te keren en wisten ze meer aan te vallen. Helaas konden ze de set niet naar zich toetrekken en ging het punt naar Velo.

Rosalie en Léon begonnen wat langzaam. De dame van de tegenstander zat goed op het net waardoor Léon en Rosalie wat moeite hadden om in de wedstrijd te komen. Léon had besloten om zijn singel niet te herhalen, dus ging vanaf het achterveld het tempo erop gooien. Hierdoor wisten ze uiteindelijk de set naar zich toe te trekken. Rosalie stond in het begin van het tweede set veel scherper op het net, waardoor de tegenstander moeite had om onder de druk uit te komen. De tweede set wisten ze dan ook makkelijk binnen te halen.

Een prima uitslag van 6-2 want ons hopelijk op plek 1 houdt, Onze grootste concurrent Amersfoort speelt vandaag tegen Iduna.

Inmiddels heeft Amersfoort gespeeld en ook met 6-2 gewonnen en in punten gelijk gekomen. Victor Almere 2 blijft aan de leiding doordat ze in totaliteit meer games hebben gewonnen

Reageer op dit bericht (“Victor Almere 2 thuis voorbij VELO 2 ↑”)