Badminton Vereniging Almere

AviAir wint weer en leidt in kampioenspoule

Opnieuw winst voor AviAir Almere. In Den Haag werd DKC met 6-2 verslagen. Dat betekent dat het team van coach Dave Khodabux aan kop gaat in de kampioenspoule met 4 punten voorsprong op nummer 2 en regerend landskampioen Duinwijck dat volgende week zondag op bezoek komt.

aviair
Tamara en Manon

De eerste partij was die tussen Manon Sibbald met Tamara van der Hoeven en Kiona van der Werf met Charissa Kuipers. De game verliep voorspoedig en na een 11-8 voorsprong lag de game voor het grijpen. Maar ineens kwamen Kiona en Charissa langszij en kwamen zelfs bij 20-19 op gamepoint. Op tijd bij de les wisten onze dames dat weg te werken en de game alsnog met 22-20 binnen te halen. De tweede game kende een gelijk verloop als lieten Manon en Tamara zich nu niet verassen. Met
21-15 was de winst voor AviAir Almere.

Alex en Adam
Beround

Een vliegende start kenden Alex Vlaar en Adam Hall. Een 11-1 bij de break maakte de tweede helft van de game tegen Thomas Wijers en Gijs Duijs bijna een formaliteit. In de tweede game waren onze mannen ook duidelijk de betere. Met 21-13 stond er inmiddels een 2-0 voorsprong op het scorebord.

Dennis

Ook een vliegende start kende Michiel Kruijt. Helaas speelt die bij DKC en tegen Dennis Koppen. Ook hij kwam op een 11-1 voorsprong. Dennis kon maar geen grip krijgen op het spel van Michiel. In de loop van de game liep het wel beter maar het gat was te groot om nog te dichten. In de tweede game kwam Dennis op 4-1 voor maar 9 punten op rij voor Michiel beloofde niet veel goeds voor de Almeerder. Toch kwam Dennis weer knap terug op 10-8. Maar als Dennis dacht weer aan te haken vergrootte Michiel weer zijn voorsprong. Met 21-16 scoorde hij het eerste punt voor DKC.

Amy

Amy Tan boekte een eenvoudige overwinning op Jessica Huster. Blijkbaar had Amy veel moeite met de shuttle want die ging wel erg vaak uit. Desondanks wel een 11-9 voorsprong en liep Amy toch nog simpel uit naar 21-13. In de tweede game een snelle 6-1 voorsprong en was de game snel gespeeld. Jessica had geen antwoord op het spel van Amy en die won afgetekend met 21-10.

Aram

Geen simpele partij voor Aram Mahmoud tegen Tom Blinde. Na 3-7 keek Aram nog tegen een achterstand aan maar kwam uiteindelijk op een 17-14 voorsprong. Maar Tom gaf zich niet zomaar gewonnen en Aram moest nog wel even alles uit de kast halen om de game met een 21-18 winst af te sluiten. In de tweede game bleef Tom tot 11-8 nog aardig in het spoor van Aram maar liep de Almeerder toch vrij eenvoudig door naar 21-13 en een 4-1 voorsprong voor AviAir.

Manon
Haje

Manon had geen goede herinneringen aan haar vorige partij tegen Ieva Pope. Maar na een 7-11 voor Ieva kwam Manon knap op 19-17 en zelfs op gamepoint. Die werkte Ieva weg en trok met 23-21 aan het langste eind. In het tweede deel van de tweede game stond het vizier van Manon niet helemaal op scherp waardoor Ieva de winst eenvoudig naar zich toe kon trekken met 21-16. Daarmee kwam DKC terug tot 4-2.

Tamara en Alex

Een sterke partij speelden Alex en Tamara tegen Kiona en Michiel. Tamara had een prima antwoord op het Haagse spel en ook Alex was bijna niet te kloppen. Zij drukten in het tweede deel van de game door en speelden die simpel uit met 21-14. Ook in de tweede game waren zij veel te sterk voor Kiona en Michiel die natuurlijk wel altijd prima punten scoort. Een 21-13 winst en een 5-2 stand in Almeers voordeel.

Adam en Ilse

Ook Adam Hall en Ilse Vaessen kenden geen enkel probleem met Charissa en Gijs. Het verschil was dan ook snel gemaakt. 21-14 in de eerste game en de tweede verliep nog makkelijker. Na 11-6 was er geen houden meer aan voor Charissa en Gijs. Met 21-10 stond er een prima eindstand van 6-2 voor Almere op het scorebord.

Door dit resultaat neemt AviAir de koppositie over van Duinwijck BC. Beide teams hebben nu 2 wedstrijden in de kampioenspoule gespeeld en barst de strijd nu echt los als de regerend landskampioen op bezoek komt. De wedstrijd wordt op zondag 15 december gespeeld om 14.00 uur in Sporthal Raggers.
De link naar de foto's van de wedstrijd is weer hier te vinden.

Victor

Reageer op dit bericht (“AviAir wint weer en leidt in kampioenspoule ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)