Badminton Vereniging Almere

Aram Mahmoud vluchtte uit Damascus, maar bleef dromen over de Spelen van Tokio

Aram Mahmoud (22) vluchtte in 2015 uit Syrië naar Nederland, en werd hier ingelijfd door een club uit Almere. Hij is een van de 37 sporters die een olympische beurs kreeg. Doel is een plek in het vluchtelingenteam van Tokio.

Aram Mahmoud is net een maand elf als hij thuis in Damascus met zijn vader naar de olympische mannenbadmintonfinale van Beijing kijkt, in augustus 2008, die gaat tussen het Chinese enfant terrible Lin Dan en zijn Maleisische tegenpool Lee Chong Wei. Aram is fan van de Chinees, die een hemd draagt waardoor zijn gespierde bovenarmen zichtbaar worden, net als Rafael Nadal. Zijn spel is dat van het ontregelen – steeds wil hij van shuttle wisselen, of hij zeurt bij de scheidsrechter dat zijn grip vochtig is. Aan Lee Chong Wei zie je niets, maar vanbinnen moet hij koken. Aram vindt het prachtig. Dit is dus hoe je olympisch kampioen kunt worden. Ooit wil hij ook op dat podium staan.

Lees het hele artikel over Aram op de website van NRC.

Reageer op dit bericht (“Aram Mahmoud vluchtte uit Damascus, maar bleef dromen over de Spelen van Tokio ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)