Badminton Vereniging Almere

Ongeslagen status duurt voort tegen Drop Shot

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule is door AviAir Almere gewonnen. In Den Haag werd Drop Shot, dat het de Almeerders knap lastig maakte, met 5-3 verslagen. Halverwege de tweede competitieronde bedraagt de voorsprong op nummer 2, de huidige landskampioen BC Duinwijck, 11 punten.

aviair
Alex en Adam

Zonder Irina Andersen en de in Azië verblijvende Cheryl Seinen stond de eerste wedstrijd in 2020 op het programma. In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag was Drop Shot BC de tegenstander.
Alex Vlaar en Adam Hall hadden in hun partij hun handen vol aan Wessel van der Aar en de Deen Mathias Thyrri. In een partij die die beide kanten op kon werd de eerste game met 21-19 nipt gewonnen en ook gelijk op ging het in de tweede game. Maar op 18-18 brachten twee Almeerse fouten de Hagenaars op gamepoint en die werd direct benut. De derde game leek bij 17-14, in het voordeel van Alex en Adam, naar AviAir te gaan maar Wessel en Thyrri brachten op 17-17 de stand weer gelijk. Toch trokken onze mannen met 21-18 aan het langste eind.

Tamara en Manon
raggers

Een moeilijke partij werd ook verwacht bij de dames dubbel. In Imke van der Aar en Nadia Choukri kenden Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven geduchte tegenstanders en kwamen dan ook op achterstand. Maar het begon bij de Almeerse dames in het verloop van de eerste game steeds beter te lopen en na een 10-11 achterstand werd die wel met 21-17 gewonnen. Ook in de tweede game keken Manon en Tamara aanvankelijk tegen een achterstand aan (4-7) maar die was bij de break gerepareerd (11-10). Gedegen speelden zij de game uit en met 21-16 boekten zij toch een relatief eenvoudige zege.

Aram

Aram Mahmoud nam het op tegen Joran Kweekel. Aram wist hem dan wel een keer te verslaan maar in de competitie bleek Joran te sterk. Dat was ook nu het geval. Joran nam in beide games het initiatief en gaf dat geen moment uit handen. Aram kwam direct op achterstand en had geen antwoord op het goede en snelle spel van Joran. Met 21-11 en 21-10 was het verschil duidelijk. Aram krijgt op 25 januari een herkansing als Drop Shot in Almere op bezoekt komt voor de laatste wedstrijd in de kampioenspoule.

Dennis

Dennis Koppen speelde een uitstekende partij tegen Lars Kros. Dennis was niet van plan overuren te gaan draaien en ging er meteen vol op. Lars kon tot de break nog enigszins het spoor volgen maar daarna stoomde de Almeerder ineens door naar 21-10. De tweede game eenzelfde beeld. Na de break (11-5) gunde Dennis slechts 2 punten aan Lars en met 21-7 was de partij snel gespeeld.

Amy

Niet helemaal fit begon Amy Tan aan haar partij tegen Nadia Choukri. Maar ook een niet fitte Amy is nog steeds heel sterk. Na 11-6 bij de rust was er voor Nadia geen houden aan en ging de winst met 21-9 naar Amy. In de tweede game kon Nadia met 7-7 nog gelijke trend houden maar ook nu bouwde de nummer 1 van de nationale junior ranking snel een voorsprong op. Met 21-13 bracht Amy de stand op 4-1 in Almeers voordeel.

Manon
Beround

Een bij vlagen uitstekend spelende Manon Sibbald schoot uit de startblokken. Maar even de teugels vierend latende bracht Jaymie Laurens toch even terug in de game met 11-9. Maar Manon hield nu haar goede niveau vast en liep uit naar een makkelijke 21-13. Ook de tweede game was Manon duidelijke de betere. Hoewel Jaymie Manon er iets harder voor moest laten werken ging ook deze game naar Manon met 21-15. Dat betekende voor Manon dat zij met 2 zeges de volle buit mee naar Almere nam. Een mooie opsteker en inmiddels een 5-1 voorsprong voor AviAir.

Alex en Tamara

Van de beide mixen zou je denken dat er wel eentje door Almere gewonnen zou worden. Dat liep anders. Tamara en Alex troffen in Imke en Mathias een sterke opponent. Ondanks een vrijwel constante achterstand kwamen ze toch op een 16-14 voorsprong. Maar met 4 scores op rij namen Imke en Mathias het heft toch weer in handen en pakten de eerste game met 21-17. Met een enorme vechtlust speelde het Almeerse koppel de tweede game en moesten ook alles uit de kast halen om er een derde game uit te slepen en dat lukte met 21-16. Maar een vrijwel onoverbrugbare achterstand van 11-3 leek de partij wel gespeeld. Het was op 18-8 nog wel een schrikken toen Alex met een van pijn vertrokken gezicht op de grond bleef zitten. Gelukkig kon hij de partij vervolgen. De achterstand werd nog wel wat ingelopen maar met 21-14 brachten Imke en Mathias de stand terug tot 5-2 voor Almere.

Ilse en Adam

In de andere mix leken Ilse en Adam wel af te stevenen op winst. Na de eerste game met 21-16 te hebben gewonnen van Joran en Jaymie volgde er een spannend slot van de tweede game. Joran retourneerde soms vrijwel het onmogelijke en kwam het Haagse koppel op 19-20 zelfs nog op gamepoint. Het derde was uiteindelijk raak en met 23-21 dus een derde game. Daarin keken Ilse en Adam steeds tegen een achterstand aan die steeds maar groter werd. Met 21-13 brachten Jaymie en Joran de eindstand op 5-3 voor Almere.

Haje

Opnieuw een overwinning en blijft een rechtstreekse finaleplaats in zicht. Maar coach Dave Khodabux wil zover niet vooruit kijken. Er moeten nog vier wedstrijden worden gespeeld en daarin kan nog van alles gebeuren.
Vandaag is AviAir vrij en worden de wedstrijden Duinwijck-Drop Shot en DKC-Hoornse gespeeld. Met 11 punten voorsprong zal Almere na dit weekend met een wedstrijd minder gespeeld nog steeds de koppositie in bezit hebben en de voorsprong proberen uit te breiden als het team komende week zaterdag om 15.00 uur op bezoek gaat bij Hoornse BV als Duinwijck op bezoek gaat naar DKC.

De link naar de foto's vind je weer hier.

Victor

Reageer op dit bericht (“Ongeslagen status duurt voort tegen Drop Shot ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)