Badminton Vereniging Almere

7 vragen interview: Andrew Cornet

BV Almere heeft twee doelstellingen, ten eerste willen we de faciliteiten bieden om zoveel mogelijk volwassenen en kinderen te laten badmintonnen op elk gewenst niveau (de breedtesport doelstelling), maar we willen zeker ook met onze topteams op een zo hoog mogelijk niveau badminton spelen (momenteel is dat de absolute top van Nederland - de topsportdoelstelling). Om de topsportdoelstelling te verwezenlijken worden er diverse zichtbare en onzichtbare zaken georganiseerd. Dit is onder meer gerealiseerd door een aantal jaren geleden een topsportafdeling bij BVA te starten (de BTF). De laatste vijf jaar is Andrew Cornet voorzitter van de BTF. Ik vind het daarom eens tijd worden om Andrew eens aan de rest van de vereniging voor te stellen, middels de beroemde 7 vragen.

1) Stel je eens voor
Ik ben Andrew Cornet, ik ben 45 jaar en ik woon samen met Jane en heb twee kinderen, Fay en Joély. Beide kinderen spelen bij de BVA/BTF. Zelf ben ik ooit eens begonnen met tennis, maar mijn vader wilde graag eens kijken of ik een badmintonracket kon vasthouden. Zo heb ik op mijn 6e een jaar bij BVA gespeeld, vandaar dat ik de meeste BVAers nog ken. Het jaar daarop ben ik naar van Zijderveld gegaan en heb daar de rest van mijn jeugd doorgebracht, alhoewel ik sommige trainingen liever vergeet 😉. Net als mijn kinderen heb ik vele jeugdtoernooien gelopen en toen ik begon te pieken verhuisden wij met het gezin naar Luxemburg. Ik heb daar drie jaar gewoond en meegedaan met het niveau van Luxemburg en dus niet veel beter geworden. Toen we weer terugkwamen naar Nederland had ik een onoverbrugbare badminton achterstand opgelopen. Ik heb toen niet meer gespeeld, totdat één van mijn kinderen naar basisschool “Het Zonnewiel” ging. Op een dag kwam ik thuis van het werk en zei Fay “Papa, ik heb getennist”. Mooi dacht ik, geen badminton, maar waar heb je dit dan gedaan vroeg ik? Dit bleek dus een badmintonclinic van Emmy geweest te zijn in de BVA hal. Zo zijn mijn kinderen begonnen met badminton en vlak daarna heb ik zelf ook weer het racket opgepakt.

Ik heb altijd in de IT-gewerkt daar zit ik in het testvak waar ik alle rollen al heb gehad van tester tot testmanager. Voorheen heb ik stad en land afgereisd voor mijn werk(detachering), maar sinds mijn ouders er niet meer zijn, besef ik dat tijd heel kostbaar is en werk ik sinds een paar jaar lekker in Almere. Heerlijk binnen tien minuten op het werk.

Ik heb zelf ook nog competitie gespeeld, maar met twee competitie spelende kinderen, gaat dat logistiek wat moeilijk. Ik ben dus gestopt met de competitie, maar eerlijk gezegd ook omdat ik weet wat ik “kon” en helaas gaan nu de jaartjes tellen en wil het lichaam niet helemaal meer luisteren 😉.

Toen Fay ging badmintonnen heb ik de vereniging gevraagd of ik iets voor hen kon doen. Via Bas van Os ben ik destijds voorzitter van de jeugdafdeling van de BTF geworden. Inmiddels ben ik voorzitter van de gehele BTF. Vrijwilligerswerk is leuk, maar mensen beseffen vaak niet hoeveel vrije tijd hierin gaat zitten. Er zijn dagen dat ik denk, wat we ook doen, je kan het soms nooit goed doen, dus waarom doe ik het eigenlijk? Maar de blije gezichtjes van de spelers geeft mij voldoening. Want dat is het belangrijkste.

2) Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald?
Het lekkerste broodje Shoarma van Jeruzalem op het Deventerpad. Deze zaak bestaat al 25 jaar en ik kom er dus al 25 jaar.

3) Je hebt al heel wat wedstrijden gezien, welke wedstrijd staat je nog steeds bij?
Er zijn twee spelers waar ik enorm graag naar keek, en dat komt omdat ze zo’n mooie techniek hebben/hadden, Dennis Lens en Justin Teeuwen. Mooie techniek en slagen gecombineerd met veel schijn maakt het voor het toeschouwers erg mooi. Voor deze heren ging ik vaak wel even zitten op de houten bankjes.

4) Je bent voorzitter van de Stichting Badminton Top (BTF). Wat doe je zoal als voorzitter?
Brandjes blussen! Ik heb nu een goeie managementlaag gecreëerd, dus de day- to-day activiteiten worden nu goed uitgevoerd zodat ik me kan toeleggen op “beleid maken”, kortom waar willen we heen met de BTF. Zo zijn we momenteel in gesprek met Badminton Nederland over een integratie van het RTC in de BTF. Kortom: de fundering is gelegd en nu gaan we uitbouwen zeg maar.

5) Het kabinet is nu drie jaar onderweg, stel jij wordt minister president, wat is het eerste dat je in Nederland aan zou pakken?
We hebben heel veel regeltjes in Nederland en vergeleken met Luxemburg betalen we wel erg veel belasting. We betalen zelfs belasting over geld waar we al belasting over hebben betaald. Je wilt niet weten hoeveel belasting je moet betalen over een erfenis, dat is dus gewoon netto geld. Aan de andere kant is alles in Nederland super geregeld en ik realiseer me wel dat dit veel geld kost.

6) Terug naar BV Almere: wat zou je anders willen zien binnen onze vereniging?
BVA wordt steeds groter, de jeugd doet in grote getallen zijn intrede bij de senioren-teams. Ik hoop dat de ervaren spelers de jeugd onder hun hoede kunnen nemen en ze klaar kunnen stomen voor het seniorengeweld/gezelligheid.

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de BVA lezers?
Zoals iedereen in het badminton wereldje weet, is dat er op het moment wat frictie is bij Almere. Het is mijn grote wens dat er in alle geledingen binnen de club (en omstreden) geleidelijk wat meer samenhang gaat ontstaan.

Tenslotte: toen ik Andrew vroeg voor dit interview stemde hij direct toe, maar stelde hij wel een voorwaarde. “Jij interviewt iedereen en leden leren zo veel andere leden kennen, maar jij blijft zelf buiten schot. Dus na dit interview draaien we de rollen om en ga ik jou interviewen”.

Natuurlijk kan ik dit niet weigeren, dus het volgende interview zal over mijzelf gaan.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Arjan op 08-02-2020 om 13:40 uur

    Leuk interview. Ik mis alleen de foto :9~

  2. Cock op 08-02-2020 om 16:39 uur

    Ja, idd Arjan. Was ik vergeten te plaatsen. Staan er nu bij.

Reageer op dit bericht (“7 vragen interview: Andrew Cornet ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)