Badminton Vereniging Almere

7 maart de finale om de landstitel: AviAir Almere – BC Drop Shot

Nog even en dan gaan we met een gele supportersschare naar de Maaspoort in Den Bosch. Tegenstander Drop Shot zal natuurlijk ook een grote groep supporters meenemen en samen gaan we zorgen voor een mooi badmintonspektakel.

team 1

Drop Shot was het eerste team dat de Nederlandse titel veroverde. In het seizoen 1957/58 werd er voor het eerste gestreden om de titel in de hoogste klasse van het Nederlandse badminton. Er zouden nog 2 titels volgens: In het seizoen 1959/60 en 1961/62.

Beround

Grossieren in titels dat doet BC Duinwijck want dat veroverde maar liefst 26 keer het landskampioenschap. Daarvan won het de titel in de periode 1964/65 t/m 1983/84 maar liefst 20x achtereen en is de regerend Nederlands kampioen. Dat wordt sowieso nu een andere vereniging.

Dennis

Dennis vs. Lars Kros tijdens de wedstrijd Drop Shot - AviAir Almere 4 januari 2020

Drop Shot is een tegenstander van formaat en hebben niet voor niets de finale gehaald. Zij wisten o.a. DKC en Duinwijck ruim achter zich te houden. Heel knap wat het promoveerde dit seizoen naar de eredivisie.
Met de niet te verslaan lijkende Joran Kweekel (alle enkelpartijen in competitie gewonnen) en 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palayama (bijna 42 jaar, slechts 1 nederlaag) hebben de Hagenaars topkwaliteit in huis. Ook bij de dames toppers zoals Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar.

Het team van Almere speelt sinds het seizoen 2003/04 in de eredivisie. Het haalde de laatste 6 seizoenen onder leiding van Erik Staats 3x de finale maar wist de titel nog niet te veroveren. Laten we hopen dat voor AviAir Almere 4x scheepsrecht is. Maar ook nu heeft Erik Staats zijn bijdrage geleverd want hij traint nog wekelijks het keurkorps van de huidige coach Dave Khodabux.
Almere wist dit seizoen dan wel alle wedstrijden in de reguliere competitie en in de kampioenspoule winnend af te sluiten maar de finalisten zullen aan elkaar gewaagd zijn.

(Tamara en Alex](https://www.bvalmere.nl/_img/team-1/2019-2020/2020-01-04-tamara-en-alex.jpg)

Tamara en Alex in hun partij tegen Mathias Thyrri en Imke van der Aar

Haje

Hoe het resultaat ook zal zijn, ’s avonds wordt het eindeseizoensfeest gevierd en worden de kampioenen gehuldigd. Almere 2, 3 en 4 zijn inmiddels kampioen en wat zou het mooi zijn als team 1 ook het seizoen met het kampioenschap af zou sluiten.
Maar de finale moet nog gespeeld worden en het team kan onze steun goed gebruiken. De supportersbus (vertrek om 10.30 uur) is met 84 aanmeldingen vol maar er gaan ook veel supporters op eigen gelegenheid. Misschien is meerijden een optie als je zelf geen vervoer hebt.
Vergeet niet een geel shirt aan te trekken. Heb je dat niet dan kan je die nog bij BeeS-Sport aanschaffen voor de speciale finaleprijs van € 17,50.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 01-03-2020 om 14:54 uur

  Tot volgende week in den Bosch

 2. Jos K. op 02-03-2020 om 14:45 uur

  Ook team 17 wordt als kampioen gehuldigd!

 3. Geert op 02-03-2020 om 23:04 uur

  En team 17 heeft een leuk stukje ingestuurd.
  Zie: De storm komt

 4. Henk Staats op 06-03-2020 om 10:18 uur

  Ik wens Dave en zijn tot nu toe ongeslagen brigade heel veel succes in Den Bosch!

Reageer op dit bericht (“7 maart de finale om de landstitel: AviAir Almere – BC Drop Shot ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)