Badminton Vereniging Almere

7 vragen interview: Cock van Puffelen

Het laatste interview dateert alweer van een aantal maanden geleden. Ik heb toen een interview gehouden met Andrew Cornet. We hebben toen afgesproken dat hij “als tegenprestatie” mij met 7 vragen mocht gaan bestoken. Dit is gebeurd en we hebben tijdens een supergezellige avond een mooi interview gemaakt. De vragensteller hield maar niet op met vragen stellen, het is dus zelfs een 10 vragen interview geworden Hieronder kunt u het resultaat lezen:

1.Stel je voor en wat wil je aan ons kwijt ?
Ik ben Cock van Puffelen, 59 jaar en getrouwd met Ineke , wij hebben 2 kinderen (Esther en Steven) Esther speelt al heel lang badminton, totdat zij verhuisde naar Rotterdam speelde ze bij BVA, nu speelde ze bij Asterix.
Afgelopen jaar is zij bevallen van haar 2e kind en zal wegens de drukte die de kinderen met zich meebrengen niet meer spelen.
Steven, heeft 6 a 7 jaar bij BVA gespeeld. Hij maakte onderdeel van de topjeugd bij BVA. De training destijds bij Yung Yong Wu, waren ontzettend saai, hij moest bijvoorbeeld een training lang alleen drop-lob spelen, hierdoor verloor hij het plezier in het spelletje, hij wilde gewoon lekker badminton spelen. Kort hierna is hij gestopt. Daarnaast is hij heel druk met muziek bezig, hij zit in een band, als basgitarist en zit veel in de sportschool.
Ik, als trotse Opa heb nu van Esther 2 mooie schatjes van kleinkinderen, kleindochter Milou (2) en kleinzoon Luuk (4 maanden) Het zijn natuurlijk de mooiste (klein)kinderen van de wereld Ik ben dan ook supertrots op ze.
Ik speel al ruimt 20 jaar badminton en ben begonnen bij de recreanten, bij de toenmalige trainer George Bakker. Ik was te fanatiek voor de recreanten en ben toen naar de wedstrijdspelers gegaan. Hier kwam ik Ronald, Bas en Monique tegen. Sindsdien zijn we, met ook Ineke erbij al 13 jaar een team. Bas gaat verder als reserve, maar we gaan met zijn 4ren verder voor het 14e jaar.
Ik heb bestuurlijk ook heel wat gedaan voor BVA, ik ben voorzitter van de Jeugdcommissie geweest, ik ben competitieleider bij de jeugd geweest en ook de eerste manager van team 1. Ook ben ik penningmeester van de BSAO geweest en momenteel ben ik lid van de net opgerichte sponsorcommissie van BVA.
Ik heb een financiële opleiding gedaan en heb in deze branche vele diploma’s gehaald. Het laatste papiertje was “Hofam”, daar wordt je van boekhouder naar financieel directeur getransformeerd. Op dit moment heb ik, samen met mijn werkgever, besloten om mijn dienstverband te beëindigen. Ik kreeg steeds meer projectmanagement functies. Dit was niet mijn ambitie (ik wil in de financiële wereld blijven) en ben nu ben ik dus gestopt bij KPN.
Momenteel kijk ik wat er op mijn pad komt, per 29 februari ben ik geen KPNner meer.
Op dit moment moet ik een keuze maken hoe ik verder ga. Ik kan als controller verder, maar ik kan ook interim financial manager worden, Mijn voorkeur gaat naar “controller”. Ik ben iemand die graag bouwt aan iets, als interimmer moet je vaak de reeds bestaande ellende oplossen. Financieel is het wel beter om interim manager te worden, je kan dan (veel) meer verdienen.
Ik heb nu de luxe dat ik kritisch en selectief kan zijn. Ik heb de laatste maanden veel cursussen gedaan, ik heb ook een Linkedin cursus gedaan hoe je opvalt, daar pluk ik nu de vruchten van want ik wordt platgebeld door recruiters, dat betekent dus veel netwerken.
Ik heb een traject van werk naar werk traject gevolgd, hierbij krijg je een loopbaancoach. Deze loopbaan-coach is een halve psycholoog en heeft mij veel gebracht en geleerd in wie ik ben en wat ik kan.
Maar op dit moment wil ik graag weer aan de bak. Met het thuiszitten ben ik nu wel klaar. Het plan is dan ook om per in mei/juni iets nieuws te hebben.
Oorspronkelijk kom ik uit Delft. Daar heb ik 25 jaar gevoetbald, begonnen als rechtsbuiten, toen rechtshalf, laatste man en toen keeper.
Een van mijn andere hobbys is sportvissen, ik vis met mijn vriend Arjen Niezing. Wij vissen altijd in de buurt van een terras, zodat wij na het vissen van een lekker wijntje met een bitterbal kunnen genieten. Wij kunnen dan natuurlijk enorm opscheppen over onze vangsten tegen de andere terrasgangers. Mijn maatje Arjan Niezing is IC-verpleegkundige en geeft in het Flevoziekenhuis reanimatie cursussen voor verpleegkundigen. Na enkele jaren is hij zelfstandige geworden en wilde meer naamsbekendheid krijgen. En zo is team Niezing Almere ontstaan 😉. Iedere jaar nodigt hij het team uit om samen te komen met een leuke activiteit. Zo zie je ook dat wij als team allemaal dezelfde gele handdoek hebben en zo ook het bidonkratje, met een foto van het team erop en ieder z’n eigen persoonlijke bidon.
Even terug naar het sportvissen, 2 keer per jaar gaan Arjen en ik naar Nieuwkoop toe. Daar huren wij een bootje bij een café en gaan het water op. Relaxed vissen en daarna een biertje. Inmiddels heb ik mijn team Niezing maatjes ook aangestoken en Ronald en Bas gaan inmiddels ook mee vissen.
Een andere hobby van mij en Ineke is stijldansen, Dit doen we al jaren, de kwikstep, cha-cha-cha, rumba enz hebben geen geheimen voor ons. We kennen hele goeie en mooie variaties, althans voor de leek lijkt het allemaal erg goed, maar de kenner ziet best een hoop verbeterpuntjes 😊
Daarnaast speel ik ook piano. Ik heb thuis een silent piano (is wel prettig voor mijn omgeving). Ik probeer dagelijks een half uurtje te spelen, maar vaak komt dat er niet van. Ik speel wat moderne muziek (pop, jazz en musical-nummers). Vaak ben ik al blij als Ineke herkent wat ik speel.

2.Team Niezing, waarom is dat zo gezellig ?
Wij kennen elkaar uit de jeugdcommissie, via onze kinderen, Esther, Gijs, Joost, Sanne Nienke, Steven en Rick, ik was destijds voorzitter van de jeugdcommissie (overigens door voor Bas gevraagd). Ik was bezig mensen te verzamelen voor de commissie en zodoende heb ik Ronald en Monique leren kennen. Binnen de commissie hadden we direct een klik en uiteindelijk zijn we een vriendenclub geworden. Ook zijn we samen een team gaan vormen en dat team bestaat nog steeds.
Ronald speelde destijds 4e klasse met een team waar wat ruzie was. Monique speelde derde klasse maar kwam met allemaal jeugd in het team, het leeftijdsverschil was hier toch een klein probleempje. Ineke en ik waren in de vijfde klasse begonnen, maar onze twee andere teammaatjes stopten. Zodoende zijn we al 13 jaar in de vierde klasse actief. Wij zijn als team heel fanatiek, we spelen om te winnen en niet anders, maar na de wedstrijd zijn we, welke resultaat we ook hebben behaald, alles weer vergeten en zijn we zeker altijd in voor een gezellig borreltje en hapje.
In eerste instantie kwamen we altijd dezelfde teams tegen in de regio Noord-Holland-Noord. 2 jaar geleden hebben we een andere regio gekozen voor wat afwisseling en andere tegenstanders. We spelen nu in Utrecht en omstreken en dus nieuwe tegenstanders, echter wat sterkere spelers en dus moeten we aan de bak.
Daarnaast spelen we als team altijd een paar vaste toernooien. We gaan elk jaar trouw naar Zeeburg dat is een mix/dubbel toernooi en je speelt daar bovendien in een poule. Laten we hopen dat we binnenkort weer eens een eigen team/mix of dubbel toernooi bij BVA hebben, doen wij zeker weer aan mee.
Wij als oudjes spelen lekker voor onze leeftijd maar dat komt ook doordat we een goede trainer hebben. Eddy Odijk voelt goed aan wat we kunnen, leuke oefeningen en trainingen voor onze groep.

3.Welke rituelen of (onhebbelijke) gewoontes heb je?
Ik ben zeer ongeduldig, ik doe wel eens boodschappen en je hebt in de AH van die groenteschappen achter glasdeuren, dan staan er mensen die uren lang naar die producten aan het kijken zijn. Ik wordt er helemaal gek van. Getreuzel daar kan ik absolute niet tegen.
Is dat op de baan ook zo ? Ja op een gegeven moment ben ik warm en dan ga ik wel vragen of we niet kunnen beginnen.
Daarnaast kan ik non-verbaal heel goed laten weten als iets niet naar mijn zin gaat.
Onhebbelijkheden:
Ik houd niet van verliezen in sport en spel, als ik verloren heb, ben ik daarna vaak niet de leukste en aardigste persoon.

4.Met welke bekende Nederlander zou je een week willen ruilen ?
Even over denken: ik ga er twee noemen.
Wij doen nu een interview, maar er zijn beroepsinterviewers, Mathijs van Nieuwkerk, met hem zou ik wel willen ruilen om te leren hoe je nog beter een interview kan doen.
En de tweede, zoals eerde gemeld, houd ik niet van verliezen in sport en spel en dus zou ik graag eens willen ruilen met Michael van Gerwen, niet mijn zijn lichaam natuurlijk, maar hij wint bijna al zijn wedstrijden.

5.Wat is nu de reden dat je bent begonnen met de interviews ?
Ik ben al mijn hele leven lang lid van sportclubs, het is een sociaal punt, aan de bar, praatje, borreltje.
Het zit ook in mijn genen om een sportclub zoveel mogelijk uit te nutten. Er zijn binnen onze club zoveel vrijwilligers in diverse commissies en mijn doel is eigenlijk om met de interviews mensen aan elkaar voor te stellen.
Er zit geen tactiek achter wie ik interview, het is zomaar spontaan, en soms zeggen andere mensen, “he die moet je eens een keer interviewen”.
Maar er wordt ook wel eens “nee” gezegd tegen mijn verzoek, dat mag natuurlijk, en dan ga ik op zoek naar een volgend persoon.

*6.Waar droomde jij als kleine Cockie van ? *

Toen ik op 6,7 jaar was, speelde ik voetbal, en wilde eigenlijk net als ieder kind zo goed als Johan Cruijff worden.

7.Is er iets in je leven wat je graag over zou willen doen ?
Ik heb ooit een foute studie inschatting gemaakt. Je kon toen na het halen van je Havo diploma direct gaan werken. IK heb 15 jaar lang overdag gewerkt en avonds gestudeerd, ook toen wij getrouwd waren gingen wij 2 weken op vakantie, maar merendeels van de tijd was ik aan het leren. Uiteindelijk heb ik alles gehaald wat ik wilde halen. Maar als ik het over zou doen, dan zou ik na de havo naar de HEAO gegaan zijn , want overdag werken en avonds leren was wel een hele zware tijd. Ik moest 2 avonden naar school en de andere dagen had ik nodig voor huiswerk maken, mijn leven bestond toen uit werken, studeren en slapen. 12 jaar avond studie had ik kunnen vervangen door 4 jaar dagstudie. Maar goed ik heb uiteindelijk alles gehaald vanwege mijn doorzettingsvermogen.
Een voordeel ervan is wel dat ik veel ervaring heb opgedaan en dat is wat ze tegenwoordig ook vragen als je net van school af komt, waar je die dan opgedaan moet hebben is maar de vraag.

8.Wat is je belangrijkste levensles die je is bijgebleven ?
Mijn moeder doet altijd aan sinterklaas kado’s, ze heeft mij ooit een tegeltje gegeven met de tekst “Alleen ga ja sneller, maar samen kom je verder” dat is wel de grootste levensles die ik heb meegekregen, en dat wil ik iedereen meegeven. Ik ga ook altijd de samenwerking aan om samen een doel te bereiken. I.p.v. als een olifant door de porseleinkast heen.

9.Waar kan ik je voor wakker maken midden in de nacht ?
Ik ben een stamppot-mens, boerenkool met worst of hutspot, heerlijk. En als het stampot-andijvie is, mijn favoriet, dan kom ik daar graag mijn bed voor uit 😉. Uiteraard met een lekker glaasje rode wijn.

10.Wat zou je doen als je minister president bent ?
“Dit interview is opgenomen voor de Corona crisis, vandaar dat dit niet is genoemd”
Als je minister president bent, ben je manager van het land.
We hebben nu een probleem met de veiligheid, milieu (stikstof), opvoeding (leraren) en zorg; alle problemen bij elkaar lijkt of het land in brand staat. Er is overal personeels- en geldtekort.
Aan de andere kant hebben we 14 miljard euro aan financiering overschot in 2019. Maar we hebben ook nog 380 miljard aan ouwe schulden openstaan. Het hele scala van problemen en overschotten en tekorten moeten worden gemanaged.
Als minister president zou ik een team formeren met alle specialisten om te kijken hoe en waar we in moeten investeren om het land op de rit te houden en te krijgen waar het niet goed is maar wel zo dat we financieel niet in de problemen geraken. Dat zou de eerste actie moeten zijn die de minister president zou moeten doen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Alexander op 04-05-2020 om 23:13 uur

    Super leuk interview heren. Heerlijk om te zien dat de man achter de 7 vragen ook eens in de spotlights gezet wordt!

Reageer op dit bericht (“7 vragen interview: Cock van Puffelen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)