Badminton Vereniging Almere

Manon Sibbald verruilt BV Almere voor DKC

Na 12 seizoenen voor BV Almere te hebben gespeeld gaat Manon Sibbald m.i.v. komend seizoen uitkomen voor DKC. Bij de Haagse club spelen o.a. Nederlands kampioen Mark Caljouw en ook haar vriend Thomas Wijers.

Manon begon haar badmintoncarrière op haar tiende bij BC Zeewally waar haar vader Max trainer was. Hoewel Manon ook aan judo deed en fanatiek hockeyde besloot ze uiteindelijk voor badminton te kiezen. Na 2 jaar bleek ze wel erg goed te zijn en stapte ze over naar Nijkerk om daar 1e klasse te gaan spelen. Dat Manon goed kon badmintonnen was ook bij BV Almere niet onopgemerkt gebleven en we waren maar wat blij dat Manon in 2008 naar Almere kwam.
Daar maakte ze na 3 jaar haar opwachting in de hoofdmacht en was sinds het seizoen 2011/2012 een vaste waarde. Niet alleen in het enkelspel maar ook zeker in het dubbel heeft Manon laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen. In 2013 werd ze daarin Nederlands jeugdkampioen met Myke Halkema. In 2012 nam Manon zelfs nog deel aan de Wereld Jeugdkampioenschappen in Japan en reikte ze tot de 3e plaats in de nationale ranking.

Een afscheidswoord van Manon:

Lieve allemaal,

Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren gespeeld in het geel. De vereniging waar ik de meeste uren op de badmintonbaan heb doorgebracht en, het belangrijkste, fijne vrienden heb mogen maken.
Ook ben ik dankbaar voor de grote groep supporters. Overwinningen worden samen gevierd en ook bij verlies krijgen wij als spelers een arm of blik waar we steun uit kunnen halen.
Voor mij stopt het avontuur bij Almere, al denk ik met veel plezier terug aan de trainingen, wedstrijden en kletspraatjes naast de baan.
Ik hoop dat iedereen in goede gezondheid is en ik weet zeker dat we elkaar weer gaan zien en spreken.

Liefs Manon

Manon

We kennen Manon niet alleen als de vrouw met de mooiste speelstijl van de eredivisie, maar ook als iemand die langs de baan met de nodige instrumenten sfeer brengt om haar teamgenoten aan te moedigen. Kortom dus voor herrie zorgde.
Het vorige seizoen stond Manon vrijwel geheel buitenspel door een lange vervelende blessure. Ze was vrijwel elke wedstrijd van haar team aanwezig om ze te steunen waar ze kon en was zo toch belangrijk voor haar teamgenoten.
Het afgelopen seizoen stond in het teken van haar comeback, maar dat heeft niet helemaal gebracht wat ze had gehoopt hoewel ze tot uitstekende prestaties kwam.

Na 12 jaar BV Almere waarvan 9 seizoenen in het eerste maakt Manon dus de overstap naar DKC.
Het bestuur, technische staf, supporters en alle overige BVA-ers wensen Manon het allerbeste en bedanken haar voor de tijd dat we van haar hebben kunnen genieten.

Manon bedankt!

Manon
Manon
Manon
Manon

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 19-04-2020 om 16:15 uur

    Het doet mij zeer dat Manon vertrekt bij BVA. Zij was een echte BVA-ster en jarenlang een zeer betrokken speelster van het eredivisieteam. BVA zal haar missen en DKC zal meer dan blij zijn met Manon. Ik wens Manon heel veel succes in het Haagse.

  2. Teus op 20-04-2020 om 18:35 uur

    Jammer dat je weg gaat, maar soms is het nodig om verder te gaan.
    Veel succes Manon

Reageer op dit bericht (“Manon Sibbald verruilt BV Almere voor DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)