Badminton Vereniging Almere

Ilse Vaessen hangt racket aan de wilgen

Na 4 seizoenen weer voor Almere te hebben gespeeld stopt Ilse Vaessen met badmintonnen. Het lichaam protesteert en Ilse heeft een drukke baan bij Badminton Nederland.

Ilse

Ilse begon met badmintonnen toen ze acht was.
Voor Almere speelde ze in de seizoenen 2005/2006 t/m 2007/2008 om vervolgens te kiezen voor een avontuur in de Duitse Bundesliga. Ze speelde in 2007 op het WK in Maleisië en won tussendoor in 2009 ook nog even de Nederlandse titel in het gemengd dubbel met Jorrit de Ruiter. Maar na 8 jaar over de grens te hebben gespeeld keerde Ilse met groot plezier terug bij Almere. Daar wilde ze graag nog eens de finale halen en dat lukte zelfs twee keer. Ze speelde er nog 4 seizoenen en het mooiste afscheid wat je dan kan bedenken is het winnend afsluiten met het landskampioenschap.
De laatste jaren waren zwaar door blessureleed en nu, op haar 34e, wil het lichaam niet meer. Vanaf nu kan ze op een andere manier genieten van het leven en zich richten op haar werk in de badmintonsport.
Maar dat betekent niet dat we haar niet meer gaan zien.
Lees hieronder het afscheidswoord van Ilse.

Ik heb lang gebadmintond, begonnen toen ik 8 jaar was en ik stop nu op mijn 34e.
Ik ben tot dit besluit gekomen wegens twee grote redenen. Ten eerste heb ik veel blessures gehad en daar heb ik last van als ik badminton. De laatste blessure was mijn schouder en deze schijnt ook “kapot” te zijn en dit is niet meer te herstellen. Volle bak badmintonnen zit er voor mij dus niet meer in zonder dat dit pijn oplevert.
Daarnaast heb ik een knie die niet meer al te best meewerkt na mijn verleden met operaties en ziekte. Al met al ben ik heel blij dat ik nog zo lang heb kunnen badmintonnen ondanks al mijn gebreken, maar het is voor mij nu wel klaar.

Daarnaast heb ik een hele leuke, maar drukke baan bij Badminton Nederland als Manager Topbadminton. Dit kost mij veel tijd en energie door de weeks (en soms ook in weekenden). Ik wil graag de vrije dagen die ik heb gaan besteden aan vrienden/familie en leuke dingen doen en daar past competitie spelen of een coachende rol niet meer bij.

Ik heb onwijs genoten van de laatste jaren bij Almere. Na mijn ongeveer 8 jarig avontuur in Duitsland ben ik teruggekomen om bij Almere af te bouwen en gelukkig kon dit nog wel op het hoogste niveau. Afgelopen jaar dan eindelijk landskampioen, ik kan me geen beter en mooier afscheid wensen.

Voor nu is het echt even klaar met badminton, maar wie weet pak ik het ooit in de toekomst weer op. Daarnaast kom ik absoluut aankomend seizoen eens kijken, maar dan als toeschouwer in plaats van speelster.
Namens deze weg wil ik iedereen van de club bedanken voor de mooie jaren. Almere was een plek waar ik me thuis voelde en ik heb genoten van de wedstrijden, toeschouwers en mijn teamgenoten.

Heel veel succes aankomend seizoen en we zien elkaar!

Lieve groetjes Ilse

Namens heel BVA: Ilse Bedankt!

Ilse en Tamara

Ilse met Tamara van der Hoeven

Adam en Ilse

.....met Adam Hall

Ilse en Dave

.....met Dave en eindelijk....de titel

Reageer op dit bericht (“Ilse Vaessen hangt racket aan de wilgen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)