Badminton Vereniging Almere

Update inzake Corona

Tijdens de persconferentie van afgelopen woensdag, is door premier Rutte een planning gepresenteerd over hoe de regering de maatregelen omtrent het corona virus wil gaan versoepelen. Het is heel fijn voor onze maatschappij om, voor het eerst sinds de huidige situatie begon, te weten waar we de komende maanden aan toe zijn. Echter was deze planning voor badmintonners een redelijk bittere pil.

Alle binnensporten, zowel contactloze- als contactsporten, mogen pas vanaf 1 september weer beoefend worden. Dit is een grote teleurstelling voor zowel de leden als onze vrijwilligers en de beheerders van de sporthal (BSAO).
Om snel te kunnen handelen in het geval dat de maatregelen eerder versoepeld werden, waren we al bezig met het opstellen van een plan om (met de nodige maatregelen) op de baan weer van start te gaan. Daarnaast heeft ook de BSAO niet stil gezeten. Zijn hebben reeds de zomerschoonmaak van de hal (versneld) laten uitvoeren zodat dit niet in de zomer had hoeven gebeuren.

Als vereniging kunnen wij vrij weinig veranderen aan de koers waar de overheid voor gekozen heeft. Wel is er vanuit het bestuur een brief gegaan naar de rijksoverheid met de vraag waarom contactloze- en contactsporten op hetzelfde moment weer beschikbaar worden gesteld. Er is tenslotte een 'klein' verschil tussen bijvoorbeeld badminton en judo. Helaas is de kans dat we antwoord krijgen klein, maar niet geschoten is altijd mis. Daarnaast is er contact geweest met mensen van Badminton Nederland. Ook zij proberen veel, maar er wordt helaas weinig toegezegd.

Gelukkig is er ook nog iets positiefs. Vanaf 11 mei mag er buiten gesport worden op 1,5 meter afstand. Voor jeugd was dit al eerder bekend gemaakt en voor de jeugdleden die deelnemen aan de kleurentrainingen is een bericht met een formulier rondgestuurd waarmee mensen zich konden inschrijven. Het plan wordt gemaakt en we hopen hier binnenkort mee van start te gaan! Voor onze senioren leden willen we een poll starten om te meten hoeveel animo er onder onze leden is om deel te nemen aan door de vereniging georganiseerde buitenactiviteiten. Deze poll kunt u binnenkort in uw inbox, op de website en op onze Facebookpagina verwachten.
Mocht je ideeën of suggesties hebben van wat we allemaal buiten kunnen organiseren, neem dan contact op! Er zijn vele regels waar we aan zullen moeten voldoen, met beperkte middelen, maar samen komen we er ongetwijfeld uit.

Dan willen wij graag deze update inzake Covid-19 afsluiten met een wat persoonlijkere mededeling.
Ons geduld wordt getest. Als bestuur hadden wij jullie niks liever medegedeeld dan dat we in juni onze deuren voor jullie hadden kunnen openen. De realiteit is, zoals hierboven beschreven, helaas anders. Wij balen enorm van de situatie. Net als jullie willen ook wij weer de baan op, willen we jullie tegemoet kunnen komen, maar bovenal willen wij ervoor zorgen dat onze vereniging hier heelhuids uit komt. Ook BVA ontvangt de nodige klappen door corona. Zodra wij concrete acties kunnen ondernemen om meer van onze gebruikelijke activiteiten te organiseren of om onze leden tegemoet te komen, dan laten we van ons horen.
Voor nu vragen we jullie, als lid van onze vereniging, om begrip, zodat we na deze situatie ons racket weer op kunnen pakken en verder kunnen gaan waar we gebleven waren.

Blijf gezond en blijf veilig.

Met hoopvolle groeten,

Het bestuur van Badminton Vereniging Almere.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Kick Vervenne op 26-05-2020 om 18:23 uur

  Kick Vervenne is ingedeeld in kleur groen, wij hebben geen bericht ontvangen of hij evt ook buiten kan trainen.
  Of is dit nog niet mogelijk en pas per 1 september

  Met vriendelijke groet,

  Arie Vervenne

 2. Alexander Witsel op 28-05-2020 om 10:55 uur

  Beste Arie,

  Er zijn begin deze maand twee mails gestuurd met een link naar een Google Forms document waar kinderen ingeschreven konden worden voor buitenactiviteiten.

  Wellicht dat u in uw spam kunt kijken of de mail daar terecht is gekomen? De mails waren verstuurd naar de mailadressen die bij de ledenadministratie opgegeven zijn.

  Voor en link naar het document kunt u mij een mail sturen via jeugd@bvalmere.nl. Dan stuur ik deze door.

  Met vriendelijke groet,

  Alexander Witsel

Reageer op dit bericht (“Update inzake Corona ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)