Badminton Vereniging Almere

Corona update BVA - versoepelingen per 1 juli

Woensdagavond 24 juni heeft de laatste persconferentie voor het begin van de zomervakantie plaatsgevonden. Premier Rutte heeft hier de versoepelingen van de maatregelen die per 1 juli gelden gepresenteerd. Over de inhoud van deze versoepelingen mogen wij ons zeer gelukkig prijzen!

Wel willen we benadrukken dat het volgen van de basismaatregelen (vermijd drukte, houd afstand, was je handen stuk en blijf thuis als je ziek bent) erg belangrijk blijft. _‘Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar. Dat blijft cruciaal’_ (aldus Rutte).

De belangrijkste versoepeling is dat vanaf 1 juli weer gesport mag worden zonder rekening te hoeven houden met de 1,5 meter regel tijdens de sportactiviteit. Dit geldt zowel voor jong als oud en voor zowel wedstrijden als trainingen. Zodra de sportactiviteit is afgerond, dus letterlijk zodra je van de baan stapt, geldt de 1,5 meter regel wel weer voor volwassenen. Kinderen t/m 12 en jongeren tot 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden van elkaar.

De vereniging is met de BSAO (de eigenaar van de sporthal) overeengekomen dat we de sporthal mogen gebruiken op de uren die we normaal gesproken ook gebruiken. Als alles volgens plan verloopt en wanneer wij een rooster rond hebben, kunnen we vanaf 1 juli weer de baan op! Het bestuur zal de komende dagen actie ondernemen om dit z.s.m. te realiseren. Concrete informatie over hoe badmintonnen vanaf 1 juli er per onderdeel van de vereniging uit gaat zien, wordt z.s.m. verspreid.

Goed nieuws is ook dat de wedstrijden van ons eerste team weer bezocht kunnen worden zodra het seizoen begint. Uiteraard wel rekening houdend met de dan geldige richtlijnen van het RIVM, maar het is een mooi begin! Hoe de wedstrijden van team 1 (en de rest van de teams) daadwerkelijk uit gaan zien, is nog niet bekend bij ons. Hierover uiteraard later meer.

Laten wij ons voor nu in ieder geval gelukkig prijzen met de versoepelingen die voor ons in het verschiet liggen, vol positiviteit de zomer in gaan en ons aan de basisregels blijven houden totdat wij corona echt de baas zijn.

Met sportieve groeten,

Het bestuur van Badmintonverenging Almere

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ronald op 29-06-2020 om 10:37 uur

  Dat is mooi nieuws! Zou fijn zijn als we nog wat shuttles kunnen meppen.

 2. Teus op 30-06-2020 om 16:36 uur

  Best wel teleurstellend dat er pas op 6 Juli gestart wordt

 3. Stephan op 30-06-2020 om 18:33 uur

  De hal is beschikbaar maar uiteindelijk zijn het de schaarste vrijwilligers die het mogelijk maken. Ze zoeken nog coronacoordinatoren....

 4. Teus op 30-06-2020 om 19:41 uur

  Zo flauw Stephan, ik ben beschikbaar a.s vrijdag

 5. Teus op 30-06-2020 om 19:41 uur

  Zo flauw Stephan, ik ben beschikbaar a.s vrijdag

Reageer op dit bericht (“Corona update BVA - versoepelingen per 1 juli ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)