Badminton Vereniging Almere

Ook 2dA Smashing ten onder tegen AviAir Almere

Ook de derde wedstrijd van dit seizoen is door AviAir Almere gewonnen. In Wijchen werd 2dA Smashing met 7-1 verslagen en daarmee klom het naar de tweede plaats. In sporthal Achterlo eindigden alle partijen eindigden in 2-0.

AviAir
Kirsten en Cheryl
raggers

Cheryl Seinen en Kirsten de Wit kenden een bliksemstart in hun partij tegen Denise Hall en Lieke Maes. Na 11-1 was de game al snel gespeeld en met 21-4 leek er niets te vrezen van hun tegenstandsters. Hoewel Cheryl en Kirsten niet zo oppermachtig waren als in de eerste game was ook de tweede toch relatief eenvoudig voor het Almeerse duo. Na 11-6 werd ook deze game gewonnen en met 21-16 was de zege binnen.

Alex en Sebastiaan

Ook voor de heren dubbel was de winst vrij simpel. Sebastiaan Li en Alex Vlaar namen dan na de break (11-8) snel afstand van Brandom Bessem en Yannic Smeets. Met 21-13 kon met een gerust gevoel aan de tweede game worden begonnen. Na 11-6 werd de voorsprong gestaag uitgebouwd maar wisten Brandom en Yannic hun achterstand nog bijna geheel weg te werken. Het sein voor Sebastiaan en Alex op hun goede spel weer op te pakken. Met 21-15 kwam Almere op 2-0.

Diede

Voor Diede Odijk een moeilijke partij. Als eerste dame moest zij het opnemen tegen Maureen Zewald. Dat ging eerst gelijk op maar na de break nam Maureen afstand en won de eerste game met 21-14. In de tweede game startte Diede prima. Ze kwam met 9-6 voor maar kon het helaas niet vasthouden. Maureen pakte opnieuw een voorsprong (11-10) en bouwde die verder uit.
Diede wist het gat nog wel te verkleinen maar wist niet te voorkomen dat Maureen de game met 21-17 naar zich toetrok.

Dennis
Beround

Voor Dennis was er alles aan gelegen om in zijn partij tegen Teun Gootzen zijn eerste winst binnen te halen. Maar daar leek het niet op. Na 11-8 achter kreeg Dennis op 20-17 nog eens 3 gamepoints tegen. Maar verliezen was geen optie voor hem. Met 5 scores op rij pakte Dennis alsnog de game. Ook in de tweede game ging het vrij moeizaam tot 11-10. Maar toen ging het snel. Het verzet van Teun was gebroken en Dennis kon de game met 21-14 vrij eenvoudig uitspelen. 3-1 voor Almere.

Sebastiaan

Net als in de dubbel stond Sebastiaan opnieuw tegenover Yannic. Na een voortvarende start kwam Yannic met 11-9 wel dichterbij maar verder liet hij hem niet komen. Een prima tweede deel van de game bracht hem een 21-12 winst. Ook in de tweede game kon Yannic niet voldoende gevaar stichten om het Sebastiaan echt moeilijk te maken. Gedegen speelde hij de game uit en met 21-15 haalde Sebastiaan het vierde punt voor AviAir binnen.

Ieva

Zonder haar beste spel te laten zien boekte ook Ieva Pope een 2-0 zege. Heel gemakkelijk ging het dan wel niet maar haar zege kwam nimmer in gevaar. Na 11-8 stond er 21-17 op de telborden.
Ook in de tweede game een zelfde beeld. Hoewel Denise het Ieva soms knap lastig maakte werd ook deze game in winst omgezet. Met 21-15 stond er al een ruime 5-1 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Dennis en Cheryl

Die voorsprong kon wel eens met 2 punten worden uitgebreid. Maar de partijen moesten natuurlijk wel eerst gespeeld worden. Cheryl en Dennis hadden weinig moeite met Maureen en Teun. Met 21-14 was de eerste game voor Almere. Ook in de tweede game waren Maureen en Teun niet bij machte om Cheryl en Dennis af te stoppen. Ook deze game (21-12) ging naar Almere.

Kirsten en Alex

Nog eenvoudiger ging het Kirsten en Alex af. Na 11-7 werd de versnelling ingezet en liepen ze snel uit naar 21-12. De tweede game leek niet meer dan een formaliteit. Aan de hand van Alex speelde Kirsten ook nu een uitstekende partij. Lieke en Brandon kregen geen moment om in hun spel te komen en met 21-8 was de game snel voorbij.

Steleniszinloos.nl

De foto’s van de wedstrijd zijn weer te zien op badmintonenzo en de overige uitslagen en de stand op toernooi.nl
De winst van de landskampioen was verwacht maar niks is zeker. Met een 7-1 overwinning mee in de tas naar Almere wacht volgende week een dubbelweekend. Zaterdag 26 september komt Hoornse BV op bezoek en een dag later wordt er afgereisd naar het Limburgse Roosteren. Roosterse BC was dit weekend Hoornse BV de baas dus de Almeerders zijn gewaarschuwd.

De wedstrijd tegen Hoornse zal ook dan via de stream op YouTube te bekijken zijn. Arjen Schrijer zal opnieuw zijn uiterste best doen zodat de wedstrijd weer thuis en onderweg te zien zal zijn want toeschouwers zijn ook dit weekend niet toegestaan.

Victor

Reageer op dit bericht (“Ook 2dA Smashing ten onder tegen AviAir Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)