Badminton Vereniging Almere

Ook winst op Amersfoort voor AviAir Almere

De eerste thuiswedstrijd heeft ook een overwinning opgeleverd voor AviAir Almere. Nu ook met nieuwkomer Anna Mikhalkova in de gelederen werd Decorette Amersfoort met 5-3 verslagen. Primeur tijdens deze wedstrijd was de livestream van de wedstrijd die op YouTube bekeken kon worden.

AviAir
Sebastiaan en Alex

We gingen van start met de heren dubbel. Alex Vlaar en Sebastiaan Li speelden tegen Niels Veenstra en Freek Golonski die vorige week tegen Hoornse hun partij wisten te winnen. Dus op voorhand geen makkelijke partij en dat werd het ook niet. De eerste game ging met 21-19 nipt naar Alex en Sebastiaan maar in de tweede game was de winst voor Niels en Freek. De derde game bracht een 11-7 voorsprong op het scorebord voor Almere maar zag Amersfoort toch weer op 13-13 komen. Alex en Sebastiaan waren vastbesloten de partij winnend af te sluiten en liepen weer uit naar 18-14. Een foutservice bracht onze mannen op matchpoint en die werd meteen benut: 21-17.

Ieva en Cheryl
Beround

Cheryl Seinen en Ieva Pope kenden weinig problemen in de eerste game in hun partij tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Na 11-7 liepen ze simpel uit naar 21-12. Maar in de tweede game liep het wat minder eenvoudig. Meike en Renske maakten het onze dames nog even knap lastig maar Cheryl en Ieva sleepten de winst met 22-20 uiteindelijk toch binnen. 2-0 voor Almere.

Ieva

Ieva kon meteen weer aan de bak en niemand minder dan Natalia Perminova was haar tegenstandster. Ieva pakte knap de leiding in de eerste game: van 11-7 naar 13-8. Maar toen liet Natalia zien waarom ze de 60e plaats inneemt op de wereldranglijst. Ze pakte toch nog eenvoudig de game met 21-14. Eigenlijk was er in de tweede game ook geen houden aan. Natalia hield haar niveau vast en daar kon Ieva niet voldoende tegenin brengen. De Russin won de game met 21-12 maar het verlies van Ieva was beslist geen schande.

Natalia Perminova

Natalia Perminova

Dennis en Niels

Dennis en Niels stonden tegenover elkaar en mochten nu de degens kruisen. Ze maakten er een spannende pot van. Hoewel Dennis op een 15-10 achterstand kwam wist hij de game met 22-20 toch in winst om te buigen. In de tweede game was Niels de sterkste (21-17) zodat de derde game de beslissing moest brengen. Daarin nam Dennis een 14-10 voorsprong en leek op weg naar de winst. Maar Niels vocht zich knap terug en met 17-17 was de stand weer gelijk en wachtte een spannend slot. Niels werkte maar liefst 5 matchpoints weg en sloeg toe op zijn eerste en trok de game en dus de partij alsnog naar zich toe met 26-24. Tussenstand 2-2.

Sebastiaan

Aan Sebastiaan om Almere weer op voorsprong te zetten. En dat deed hij. Een snelle en ruime voorsprong bij de rust (11-5). Nog makkelijker ging het in het vervolg. Hij gunde Hans van Os nog 1 punt en de game was met 21-6 binnen. In de tweede verliep het wat minder makkelijk maar de winst kon hem niet ontgaan. Ook de tweede game was relatief eenvoudig voor Sebastiaan met 21-12.

Anna

In haar debuut kon Anna Mikhalkova haar partij niet in winst omzetten tegen Meike Versteeg. Ze won dan wel de eerste game ruim met 21-14 maar kon niet voorkomen dat Meike beter in haar spel kwam. Anna ging in de tweede game nog wel met 11-9 de rust in maar de Amersfoortse liet vanaf dat moment de partij kantelen en pakte de game met 21-16. De derde game kende ook een 11-9 voorsprong voor Anna maar ook nu trok Meike aan het langst eind. Met 21-18 won zij de partij.

Cheryl en Dennis

Cheryl en Dennis namen het op tegen Natalia en Freek in het gemengd dubbel. Daarin kon het koppel uit Amersfoort weinig gevaar stichten. Na 11-5 konden Cheryl en Dennis simpel met 21-16 de game binnenhalen. In de tweede game eenzelfde beeld. Ze konden zich wat foutjes permitteren om ook deze game te winnen met 21-14.

Anna en Alex
Steleniszinloos.nl

Minder makkelijk hadden Anna en Alex het in hun partij tegen Renske en Hans. Een vrijwel constante achterstand leidde tot een 21-17 verlies in de eerste game. Maar gaandeweg in de partij kwam het initiatief wat meer bij Anna en Alex te liggen. Met 21-19 wisten ze er een derde game uit te slepen. Anna en speelde haar zesde game maar daar was bij Anna weinig van te merken. Het lukte met Alex een tandje bij te schakelen en hadden Renske en Hans weinig meer in te brengen. Met 11-2 naar de break voor Anna en Alex leek dan ook het lot beslecht voor het Amersfoortse koppel. Met 21-9 bleef de winst in Almere.

Zoals altijd vind je de foto's weer op Badmintonenzo en alle andere resultaten en de stand op toernooi.nl.

Arjen

De inspanningen van Arjen Schrijer hebben er voor gezorgd dat er ook thuis en onderweg naar de wedstrijd gekeken kon worden. Abonneer je op het YouTube-kanaal van BV Almere om ook de volgende thuiswedstrijden te kunnen zien. Je kan daar ook nog de wedstrijd tegen Amersfoort terugkijken. Arjen Bedankt!

Cheryl

Zaterdag 19 september staat de uitwedstrijd tegen 2dA Smashing op het programma.

Victor

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roland op 13-09-2020 om 00:00 uur

  Fantastisch om de wedstrijden vanuit een gemakkelijke stoel thuis te kunnen zien.
  Live in de hal is natuurlijk altijd leuker,maar het blijft een topidee.
  De BV Almere is weer trendsetter in badmintonland.
  De beeldkwaliteit is acceptabel.
  Dank aan de technici die dit weer mogeljk hebben gemaakt.
  En natuurlijk
  Gefeliciteerd met de overwinning!

 2. Arjan op 13-09-2020 om 10:12 uur

  Een mooie 2e overwinning.
  Ondanks de gegeven instructies om niet als toeschouwer te komen naar wedstrijden van AviAir Almere, waren er toch enkele toeschouwers gekomen gisteren.

  Hoe graag we ook publiek willen hebben bij de wedstrijden, het is gezien de ruimte in de zaal voor de andere wedstrijden, niet mogelijk om publiek toe te laten. Kijk daarom de wedstrijden thuis via de livestream! Bedankt

 3. John Bor op 13-09-2020 om 11:58 uur

  Gefeliciteerd team 1
  Tevens de complimenten aan het steam team, super knap gedaan.

  John

 4. Remco op 14-09-2020 om 11:26 uur

  Trendsetter is een groot woord (bij Drop Shot doen we het al een tijdje), maar goed dat meer clubs wedstrijden streamen...zeker nu aanwezigheid van publiek niet vanzelfsprekend is.

  Een goede internetverbinding is trouwens wel essentieel om er plezier van te hebben. Die was er helaas niet bij de Roosterse tegen Drop Shot...

 5. Cock op 14-09-2020 om 16:40 uur

  Complimenten voor de streaming. Zag er allemaal erg professioneel uit.
  Als lid van de sponsorcommissie was ik ook blij om te zien dat we in de stream onze sponsoren veel aandacht konden geven.

 6. Ed Oosterling op 28-09-2020 om 17:44 uur

  Team 1, met alle begeleiders, gefeliciteerd met de overwinningen. Zelfs in Frankrijk konden we de wedstrijden goed volgen met dank aan degenen die dit mogelijk hebben gemaakt. Ga zo door.

Reageer op dit bericht (“Ook winst op Amersfoort voor AviAir Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)