Badminton Vereniging Almere

Ruime winst voor AviAir op Hoornse BV

Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen is door AviAir Almere winnend afgesloten. In Sporthal Raggers werd Hoornse met 7-1 verslagen. Alleen een dames enkelspel ging in 3 games verloren. Veel tijd om na te genieten is er niet want een dag later wacht de wedstrijd in het zuiden des lands tegen het Limburgse Roosterse BC.

AviAir
Sebastiaan en Alex

Het heren dubbel kende een spannend verloop in de eerste game. Alex Vlaar en Sebastiaan Li stonden met 11-6 achter bij de rust tegen Thomas Sibbald en Dennis Lens. Ze leken op gameverlies af te stevenen maar vochten zich knap terug. De achterstand werd ingelopen en pakten alsnog de game met 21-19. Eenmaal op stoom gekomen namen onze mannen in de tweede game een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Na de break sloegen ze een gat van 6 punten (15-9) en dat bleek voldoende om de winst veilig te stellen. Met 21-17 wonnen Alex en Sebastiaan ook de tweede game.

Cheryl en Ieva
Steleniszinloos.nl

Bij de dames ook een ietwat moeizame eerste game. Maar die werd door Cheryl Seinen en Ieva Pope wel gewonnen met 21-18. Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff gaven de punten niet cadeau maar in de tweede game namen de dames van Almere toch wel wat meer afstand. De 11-7 bij de rust werd uitgebouwd naar een 16-9 voorsprong. Met 21-15 zetten Cheryl en Ieva Almere op 2-0.

Anna

Anna Mikhalkova kon in de eerste game nog geen vuist maken tegen Kelly van Buiten. Die ging dan ook met 21-16 verloren. Maar in de tweede game deed ze de partij kantelen en vond ze de manier om Kelly te bestrijden. Na een 7-3 en 11-7 wist ze haar voorsprong te vergroten en met 21-14 gaf dat goede hoop voor de derde game. Ook hierin lag het initiatief voornamelijk bij Anna. Kelly kon tot de break nog redelijk bijblijven maar Anna bleek ook nu sterker. Ze liep uit naar 18-13, zag Kelly nog wel terugkomen tot 19-16 maar met 21-17 trok ze de partij toch verdiend naar haar toe.

Dennis

Bij de heren speelde Dennis Koppen tegen Thomas Sibbald. Dennis ging goed van start en nam een 5-0 voorsprong. Na 11-7 behield Dennis zijn marge rond de 4 punten tot het einde van de game. Thomas knokte zich naar 20-17 en 20-19. Maar met 21-19 pakte Dennis toch de game. Thomas speelde een prima tweede game en nam een 16-12 voorsprong en leek het op een derde game uit te draaien. Maar geholpen door Thomas was daar ineens een matchpoint voor Dennis. Die werd nog wel door Thomas weggewerkt maar opnieuw wat onnauwkeurige slagen wierpen de Dennis de winst in zijn schoot en ook nu met minimaal verschil (22-20). Inmiddels 4-0 voor AviAir Almere.

Sebastiaan
Coco & Hazel

Sebastiaan speelde sterk tegen Finn Achthoven. Een prima start leverde hem na 11-4 een 20-8 voorsprong op. Nog even dat gamepoint benutten en aan de tweede game beginnen. Maar Finn hervond zich ineens en werkte maar liefst 9 gamepoints weg. Maar met een eigen fout moest hij de winst met 21-16 aan Sebastiaan laten. In de tweede game liet Sebastiaan het niet zover komen. Na 11-5 speelde hij de game simpel uit en met 21-12 was hij duidelijke de betere.

Ieva

De laatste enkelpartij was die tussen Ieva en Chloë Mayer. Met 11-9 bij de break lukte het Ieva haar voorsprong uit te bouwen en pakte de game. In de tweede waren de rollen om gedraaid. Nu nam Chloë de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Het degelijke spel van Ieva uit de eerste game leek verdwenen en daar profiteerde Chloë in de tweede van en moest de derde game de beslissing brengen. In die game was de Hoornse ook nu Ieva de baas. Het werd drie maal 21-14 maar in het voordeel van Chloë die daarmee het eerste punt op het scorebord zette voor de ploeg uit Hoorn.

Alex en Cheryl

Een snelle voorsprong van 11-4 voor Cheryl en Alex in hun partij tegen Dennis Lens en Iris Tabeling. Dat overwicht was na de break iets minder maar dat was ook niet nodig. Het sterke Almeerse koppel speelde gedegen de game uit en nam ook in de tweede een ruime 11-3 voorsprong. Daarmee was de partij eigenlijk al gespeeld al was het ook nu in het tweede deel van de game wat meer een wedstrijd. Spannend werd het niet en ook nu waren Cheryl en Alex en 21-13 veel te sterk.

Anna en Dennis

De laatste mix leverde nog 3 games op. Anna en Dennis namen het op tegen Kelly en Finn. Het betere van het spel was duidelijk voor Anna en Dennis en die pakten dan ook de eerste game met 21-15. In de tweede een heel ander beeld. Kelly en Finn gaven het Almeerse koppel geen kans om in hun spel te komen. En dat leidde tot een 14-5 achterstand welke te groot was om dat nog in te lopen. Het gat werd nog wel verkleind maar het verlies met 21-14 vroeg Anna en Dennis nog even alles uit de kast te halen in de derde game. En dat lukte. Na de break (11-6) liepen ze snel uit en met 21-10 bepaalden zij de eindstand op 7-1.

Beround

Even nagenieten maar op tijd weer op om aan de reis van bijna twee uur naar Roosteren te beginnen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

De link naar de foto's vind je weer op badminton en zo en de andere uitslagen en de stand op toernooi.nl.

Victor

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. John Bor op 27-09-2020 om 15:07 uur

    Zo team 1 het houdt niet op met weer een klinkende overwinning.
    Mis het live kijken wel enorm.

    Succes vandaag

Reageer op dit bericht (“Ruime winst voor AviAir op Hoornse BV ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)