Badminton Vereniging Almere

De rek is eruit.....

Wij als bestuur merken aan alle kanten dat we er met zijn allen wel een beetje klaar mee zijn. We zouden het liefst gewoon weer gaan badmintonnen. En wij denken dat iedereen hetzelfde voelt als wij. “Laat het toch voorbij zijn”. Helaas is de werkelijkheid anders. We zitten nog tot begin maart opgesloten. Natuurlijk zijn we als bestuur druk aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. En ook hier zijn de beslissingen niet makkelijk.

De afgelopen periode zijn we redelijk goed doorgekomen. De gemeente heeft voor alle verenigingen de huur stopgezet en verenigingen met een eigen hal kunnen via regelingen de huurderving terugvragen. Wij als BVA zitten in een unieke situatie dat wij de hal huren van een particuliere organisatie. Hier is in de regelingen geen rekening mee gehouden. Gelukkig heeft de BSAO voor de eerste lockdown een speciale regeling getroffen waardoor wij met grote waarschijnlijkheid de huur van de eerste lockdown grotendeels terug kunnen krijgen. Wij zijn de BSAO hier dankbaar voor. Echter is er voor de huidige lockdown nog geen regeling en het is nog maar de vraag of we hiervoor gecompenseerd kunnen worden. Ook voor ons als vereniging een onzekere tijd. Wat we wel al afgesproken hebben is dat we voor de leden de jaarlijkse structurele contributieverhoging van rond de 1,5 à 2 procent niet door laten gaan. Dat klinkt niet veel, maar is voor bijvoorbeeld een competitiespeler al snel rond de 7 euro.

Daarnaast is het bestuur aan het bekijken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Echter is de toekomst nog dusdanig onduidelijk dat we nog steeds niet een concrete toezegging durven doen voor de komende maanden. We bekijken echter tijdens iedere bestuursvergadering wat de mogelijkheden zijn en houden dit scherp in de gaten. Wees nog even geduldig en blijf onze geweldige club ondersteunen.

Wij, als vereniging, kijken natuurlijk ook verder en zien dat anderen het ook lastig hebben. Neem bijvoorbeeld Badminton Nederland. Badminton Nederland (BN) heeft aangegeven dat de competitie definitief niet meer door gaat. We hebben voor het spelen van de competitie een bedrag betaald, maar waar we ook van weten dat BN dit bedrag ook nodig heeft om te overleven als Bond. Moeten we nu als vereniging dit heel hard gaan spelen en dan, in deze periode waarin iedereen het moeilijk heeft, zorgen dat wij een bedrag terugkrijgen en BN failliet laten gaan? Of moeten we samen ervoor zorgen dat we allemaal deze moeilijke periode overleven? Onze mening neigt naar het laatste. Wel zal voor BN Corona een duidelijk signaal moeten zijn dat het toch echt anders moet als je in deze dynamische tijd wilt overleven. Hetzelfde kun je plotten op onze vereniging. We hebben een onzekere periode gehad en over de komende periode durven wij al helemaal niets te zeggen. We hopen op een snelle start in maart, maar wie weet wat er komen gaat?

Doen we voor de rest dan helemaal niets als bestuur? Zeker niet. We zijn naast alle zorgen omtrent Corona ook druk bezig om de statuten en HHR te veranderen zodat we voldoen aan de nieuwe WBTR regels. zie ook https://www.badminton.nl/nieuws/informatie-wbtr
Het veranderen van een bestuur lijkt makkelijk, maar ook dit is een stukje cultuurverandering waarbij de uitvoering uiteindelijk hetzelfde blijft, maar op een andere wijze aangestuurd. Kortom een hele klus.

Hou nog even vol!!!
Het bestuur van BVA

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ronald Duijne op 26-02-2021 om 01:00 uur

    Bestuur, ik vertrouw op jullie in deze bizarre tijd. Ik hoop echt dat we snel weer mogen badmintonnen, ik ben meer dan klaar met deze rare situatie. Hou vol ❤️

Reageer op dit bericht (“De rek is eruit..... ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)