Badminton Vereniging Almere

Cheryl in halve finale YONEX All England Open

AviAir Almerespeelster Cheryl Seinen heeft met haar dubbelpartner Selena Piek de halve finale bereikt van het YONEX All England Open. De nummers 26 van de wereld versloegen Ashwini PONNAPPA en REDDY N. Sikki (WR29) uit India in 2 games.

[Cheryl Seinen en Selena Piek]https://www.bvalmere.nl/_img/nieuws/2021/cheryl-seinen-en-selena-piek.jpg

Hoewel het grootste gedeelte van de eerste game de voorsprong er wel was kregen de Indiase dames op 20-17 drie gamepoints maar die werden allemaal weggewerkt. Na een spannend slot en nog wat gamepoints weggewerkt te hebben werden de game toch met 24-22 binnengesleept. In de tweede game pakten Cheryl en Selena direct het initiatief en gaven dat niet meer uit handen. Met 24-12 was een plek in de halve finale binnen. De dames uit India zorgen een ronde eerder voor een verrassing door de zusjes Gabriela en Stefani Stoeva uit te schakelen.

Cheryl was blij met deze goede overwinning. "Fijn dat we de eerste set binnen konden halen en daarna goed door konden zetten. Zeker met deze condities (wind) is het altijd een beetje lastig".

Eerder versloegen ze al het Zweedse duo Johanna Magnusson en Clara Nistad via een bye plaatsten zij zich voor de achtse finales.
Nu wachten de nummers 1 van de wereld de Japansen Yuki FUKUSHIMA Sayaka HIROTA.

Ze zullen moeten stunten om de finale te halen maar dat is niet onmogelijk. De nummer 1 bij de heren, Kento Momota, werd uitgeschakeld door de mondiale nummer 11, de Maleisiër LEE Zii Jia en dat is de volgende tegenstander van Nederlands kampioen heren enkel Mark Caljouw. Ook hij presteert uitstekend. De nummer 36 van de wereld versloeg de Indiër Lakshya SEN (WR28) en is dus ook halve finalist. Wie weet gaat voor het eerst sinds 1967 Nederland er op de Yonex All England Open met een titel vandoor.

De wedstrijden zijn te volgen op YouTube. De wedstrijd van Cheryl en Selena begint om 11.00 uur en dit is de rechtstreekse link.

Reageer op dit bericht (“Cheryl in halve finale YONEX All England Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)