Badminton Vereniging Almere

Cheryl Seinen naar Tokio!

Het is AviAir Almere speelster Cheryl Seinen gelukt om zich samen met partner Selena Piek te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Het was nog even spannend, maar vanochtend was dan het hoogste woord eruit, gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Aanvankelijk moesten Cheryl en Selena nog wat punten behalen in Maleisië en Singapore, om kwalificatie zeker te stellen. Er zijn namelijk wat koppels die lager op de ranglijst staan, maar de Nederlandse dames nog wel kunnen inhalen. Bij een beter resultaat door deze koppels dan SeiPie (zo wordt het koppel Seinen/Piek ook wel genoemd), zouden ze nog ingehaald kunnen worden.

Eerder werd al bekend dat het toernooi in Maleisië niet doorging, en vanochtend werd bekend dat Singapore ook definitief niet door gaat. Dat betekent dat er een streep komt te staan onder de kwalificatieperiode. Er kunnen geen punten meer behaald worden. Door SeiPie niet, maar ook door de andere koppels niet. Dat betekent dat zij 13de zijn op de geschoonde lijst. Er gaan 16 koppels naar de Spelen, waarbij alle continenten door minimaal één koppel vertegenwoordigd moeten worden.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen zal op 23 juli zijn en de sluitingsceremonie zal op 8 augustus zijn. Het badmintontoernooi zal starten op 24 juli. Dat zal tevens de datum zijn van Cheryl's eerste groepswedstrijd. De dames zullen drie groepswedstrijden spelen en zullen 1e of 2e moeten worden in hun poule om door te gaan naar de kwartfinales.

Foto door Badmintonenzo.net

(Foto door Badmintonenzo.net)

Als vereniging zijn wij supertrots op deze dames en natuurlijk Cheryl in het bijzonder. We wensen ze deze zomer in Tokio ontzettend veel succes en plezier!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Suus op 17-05-2021 om 01:10 uur

  Cheryl,

  Van harte gefeliciteerd met je kwalificatie. Een topprestatie waar de BVA met recht trots op is. Succes met alle voorbereidingen, en ga ook vooral genieten van het moment daar!

  Suus

 2. Alfonds/Silvia op 18-05-2021 om 20:20 uur

  Wij ouders zijn natuurlijks heel trots dat cheryl naar Tokyo gaat.
  Bedankt BV Almere voor jullie felicitatie .

  Alfonds en Silvia Seinen

 3. Roland op 24-05-2021 om 18:34 uur

  Hai Cheryl,
  Goed gedaan in deze dagen van badminton armoede.
  Ik wens jou en Selena een fijne tijd in Japan toe.
  Jullie hebben er veel voor opgegeven.
  Ik ben ervan overtuigd dat jullie een goed resultaat neer kunnen zetten.
  Maar bovenal.......
  Geniet ervan
  Roland

Reageer op dit bericht (“Cheryl Seinen naar Tokio! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)