Badminton Vereniging Almere

Goede resultaten BV Almere op Yonex Belgian Junior

De spelers van BV Almere hebben op de Yonex Belgian Junior U19 prima resultaten geboekt. Kirsten de Wit won de titel zowel als in het dames en het gemengd dubbel.

Superblij met de dubbele overwinning. Nu een hattrick overwinning met Jaymie in de dubbel na ook de winst in Bulgarije en Spanje. En dan nu ook goud samen met Dyon in de mix. Blij om te zien dat waar we voor aan het trainen zijn nu ook naar voren komt"" aldus Kirsten.

[Kirsten de Wit en Jaymie Laurens]

Kirsten speelde in het dames dubbel met Jaymie Laurens. Na een bye in de eerste ronde werden twee Duitse dubbels uitgeschakeld en in de finale wachtte opnieuw een Duitse tegenstander. Maar Kirsten en Jaymie waren in de finale veel te sterk. Met 21-4 en 21-10 was de titel voor hen.

[Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick]

In het mix dubbel speelden Kirsten en Dyon van Wijlick. Ook hier werden eerst twee Duitse koppels uitgeschakeld voordat ze stuitten op het als tweede geplaatste koppel Oskar Männik/Ramona Üprus. Dat was nog even spannend maar door de derde game met 23-21 winnen plaatsten zij zich voor de finale. Daarin opnieuw een Duitse tegenstander maar ook nu moest die het onderspit delven. Kirsten en Dyon wonnen met 21-8 en 21-14 de titel en dat was daarmee de tweede voor Kirsten.

Noah Haase behaalde een derde plaats in het mannen enkel. In de eerste ronde schakelde hij de Duitser Alexander Becsh, in de tweede David van Dalm en in de derde de Amerikaan Aaron Bai uit. In de kwartfinale was Noah ook te sterk voor de Duitser Karim Krehemeier. In de halve finale was de latere winnaar, Naren Shankar Iyer uit India, in twee games te sterk.

In het heren dubbel reikten Noah Haase en Dyon van Wijlick tot de halve finale. Na een bye in de eerste ronde werd een Oostenrijks duo uitgeschakeld en in de kwartfinale met opvallend gemak het als vierde duo Tauri Kilk/Steven Kristiansen uit Estland. Maar zij moesten in de halve finale het hoofd buigen voor de Duitsers Jonathan Dresp en Kenneth Neumann. Toch een mooie derde plaats.

Ook een derde plaats voor Diede Odijk. Met Anouk van Wijk werden de Duitse duo's Louisa Marburger/Ramona Zimmermann en Hannah Berge/Amelie Lehmann verslagen. In de halve finale opnieuw een Duitse opponent maar nu was die in twee games te sterk.

[Yonex Belgium Junior U19]

Reageer op dit bericht (“Goede resultaten BV Almere op Yonex Belgian Junior ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)