Badminton Vereniging Almere

Bescheiden zege Avi Air Almere op Hoornse BV

Vanavond heeft Avi Air Almere een bescheiden overwinning geboekt op Nutri-Dynamics Hoornse BV. Zonder kopvrouw Cheryl Seinen en de nog niet van een blessure herstelde Dennis Koppen werd het 5-3 tegen het prima spelende team van coach Max Sibbald. Zondag staat de uitwedstrijd op het programma tegen het Zuid-Limburgse Roosterse BC.

Avi Air
Timo Stoffelen en Alex Vlaar

Een prima start van Alex Vlaar en Timo Stoffelen in hun heren dubbel tegen Thomas Sibbald en Dave Veerman. Een 8-2 voorsprong maar dat gat werd nog bijna gedicht door Hoornse dat terug kwam tot 17-15. Dichterbij lieten Alex en Timo ze niet komen. Met 21-16 zat de eerste game in de tas. Ook een goede start in de tweede game. Maar ook nu wisten Thomas en Dave terug te komen in de game van 11-4 naar 15-14. Een goed eindschot bracht uiteindelijk toch de winst. Met 21-17 was ook de tweede game voor de Almeerders.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Kirsten de Wit en Diede Odijk wisten ook hun dubbel om te zetten in winst. Tegen Jessica Ottenhoff en Mireille van Daal werd na de break (11-9) afstand genomen en met 21-14 werd de game gewonnen. Ook in de tweede game waren de beide 17-jarigen de beteren en was ook deze game met 21-15 voor hun. Een verdiende overwinning.

Noah Haase

Oppermachtig was Noah Haase in zijn partij tegen Joey Muns. Hij nam snel een 11-2 voorsprong, zag Joey aan het eind van de game nog een paar punten scoren, maar het krachtsverschil was met 21-7 duidelijk. In de tweede game kon Joey in het begin nog bijblijven maar ook nu was Noah veruit de sterkste. Met 21-11 won hij de partij en zette daarmee de 3-0 op het scorebord.

Ieva Pope

Een moeizame partij was er voor Ieva Pope tegen Mireille van Daal. De eerste game trok ze met 21-15 nog wel na haar toe maar in de tweede game kreeg ze het toch moeilijk en kwam op een 14-6 achterstand. Ieva kwam in het tweede nog wel terug maar de achterstand was te groot om dat nog te overbruggen. Met 21-15 ging de game naar Mireille. De beslissende derde game ging gelijk op maar na de break wist Mireille een gaatje te slaan dat niet meer door Ieva kon worden gedicht. Met 21-19 ging de winst naar Hoornse BV.

Sebastiaan Li

Sebastiaan Li en Thomas Sibbald maakten er een spannende partij van in hun heren enkel. De eerste game ging gelijk op hoewel er steeds een nipte voorsprong voor Thomas was. Met een paar geweldige acties wist Thomas de shuttle in het spel te houden en te scoren. Sebastiaan kwam met 17-17 en 19-19 nog wel gelijk maar met 23-21 winst Thomas de game uit het vuur te slepen. Sebastiaan kwam in het begin van de tweede op een 11-6 achterstand, wist het gat bijna te dichten maar kwam toch tekort. Thomas verkleinde de achterstand tot 3-2 door de game met 21-17 te winnen.

Diede Odijk

In haar partij tegen Simone Hermsen was er een ruime voorsprong voor Diede. Via 6-1 en 11-6 keerde het tij en plots stond ze met 12-11 en 18-16 achter. Echter kwam Diede toch weer langszij en wist na een spannend slot de game toch winnend af te sluiten met 22-20. In de tweede game was de tegenstand van Simone gebroken en via 11-4 won Diede de game afgetekend met 21-12 en bracht daarmee de tussenstand op 4-2 voor Almere.

Timo Stoffelen en Rosalie Teuben

De winst moest worden veilig gesteld in de gemengd dubbels. Dat lukte niet in de eerste partij. Rosalie Teuben en Timo Stoffelen kwamen daarin tekort tegen Jessica Ottenhoff en Dave Veerman. Hoewel het verschil niet groot was bleven ze tegen een achterstand aan kijken. De eerste game ging naar Jessica en Dave met 21-18. In de tweede game werd het definitieve verschil gemaakt na de break. Met 21-15 werd de tussenstand op 4-3 gezet en moest de laatste partij de beslissing brengen.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

Dat leek op voorhand te moeten gaan lukken in de partij van Kirsten en Alex tegen Simone en Joey. Maar de laatstgenoemden dachten daar duidelijk anders over en namen een 6-1 voorsprong welke weer snel door Kirsten en Alex met 11-10 teniet werd gedaan. Maar de gamewinst was nog ver weg. Gamepunten over en weer. Een foutservice en een misser aan Hoornse zijde brachten een derde gamepoint dat Kirsten en Alex niet wisten te verzilveren. Pas bij 27-25 was de eerste game binnen. Daarmee was het verzet bij Simone en Joey gebroken. Met 21-10 was daar toch de winst voor Avi Air Almere zei het bescheiden: 5-3.

De link naar alle foto's van de wedstrijd vind je op badmintonenzo.net en de stand en uitslagen op toernooi.nl

toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Bescheiden zege Avi Air Almere op Hoornse BV ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)