Badminton Vereniging Almere

Cheryl Seinen runner up op Yonex Dutch Open

Afgelopen werd de Yonex Dutch Open gehouden in het Topsportcentrum in Almere Poort. Er namen meerdere BV Almere-spelers deel aan het toernooi welke Cheryl, met haar nieuwe dubbelpartner Debora Jille, middels een mooie tweede plaats wist af te sluiten. Helaas kwamen veel BV Almere-spelers niet door de kwalificatie.

In het heren dubbel versloegen Noah Haase en Alex Vlaar het als tweede geplaatste Ierse koppel Joshua Magee en Paul Reynolds en dat was een regelrechte stunt. In de tweede ronde waren de Denen Andreas Søndergaard en Jesper Toft te sterk.
Adam Hall, als eerste geplaatst met Alexander Dunn, moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in het koppel Hee Yong Kai Terry en Loh Kean Hean die uiteindelijk de titel voor zich opeisten.

Ieva Pope wist in het dames enkel niet door te dringen tot het hoofdtoernooi maar wel in het dames dubbel. Daarin werd zij met Diana Stognija uitgeschakeld in de tweede ronde. Ook voor Diede Odijk was de tweede ronde, met Anouk van Wijk, het eindstation. Zij verloren van de uiteindelijke winnaars uit Zweden, Johanna Magnusson en Clara Nistad. Zij wisten hen nog wel een game af te snoepen. Ook moest Kirsten de Wit zich, met Kelly van Buiten, zich in de tweede ronde gewonnen geven tegen Nadia Fankhauser en Caroline Racloz.

Cheryl Seinen en Debora Jille

Foto: René Lagerwaard. Voor meer foto's van de Yonex Dutch Open bezoek je hier zijn website

Cheryl Seinen bereikte met Debora Jille de eindstrijd. Na een simpele overwinning in de halve finale tegen het als tweede geplaatste duo Kati-Kreet Marran en Helina Rüütel uit Estland stond ze in de finale. Daarin wist ze met Debora de eerste game nog wel met 21-17 te winnen maar moesten vervolgens met 21-14 en 21-12 het onderspit delven tegen Johanna Magnusson en Clara Nistad.

In het gemengd dubbel wisten Diede Odijk en Timo Stoffelen zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Het lukte hen niet om zich voor de tweede ronde te plaatsen. Het als zesde geplaatste Mexicaanse mixdubbel Luis Armando Montoya Navarro en Vanessa Karmine Villalobos Vazquez was te sterk.
Ook geen tweede ronde voor Dyon Van Wijlick die met Kelly Van Buiten zijn meerdere moest erkennen in Kenji Lovang en Flavie Vallet uit Frankrijk.

Kijk voor alle uitslagen en resultaten op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Cheryl Seinen runner up op Yonex Dutch Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)