Badminton Vereniging Almere

Ook tegen Drop Shot blijft Avi Air Almere ongeslagen

Het team van coach Dave Khodabux heeft een prima prestatie geleverd door ook de zesde competitiewedstrijd tegen Drop Shot BC met 5-3 te winnen. Beide teams maakten er een aantrekkelijke en spannende wedstrijd van. De toeschouwers werden maar liefst zes keer op een 3-setter getrakteerd. Avi Air Almere is tot nu toe de enige ploeg in de eredivisie zonder nederlaag.

Avi Air
Adam Hall en Alex Vlaar

Voor het eerst dit seizoen weer Adam Hall in de gelederen. Met Alex Vlaar een ijzersterk koppel maar moesten in de eerste game tegen Mathias Thyrri en Wessel van der Aar toch het onderspit delven met 21-16. In de tweede game ging het gelijk op maar na de break werd een gaatje geslagen dat uiteindelijk een 21-17 winst bracht. In de derde game waren ze in het eerste deel met 11-3 oppermachtig. Die voorsprong was voldoende om de partij naar zich toe te trekken. Met 21-13 ging het eerste punt naar Almere.

Kirsten de Wit en Alex Vlaar

Verlies in de eerste game was er ook voor Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. Een 15-13 voorsprong veranderde in een 17-15 achterstand maar ze kwamen tegen Alyssa Tirtosentono Christine Busch Andreasen toch weer gelijk op 18-18. Maar met 3 punten op rij was gameverlies daar. In de tweede game namen Cheryl en Kirsten na de break een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven en met 21-17 moest een derde game de beslissing brengen. Maar net als bij Adam en Alex waren zij met 11-1 oppermachtig in het eerste deel. Voldoende om met 21-12 een 2-0 voorsprong te nemen.

Timo Stoffelen en Dicky Palyama

Timo Stoffelen speelde een prima partij tegen veteraan Dicky Palyama. Niet dat er winst werd verwacht maar Timo wist Dicky wel een game af te snoepen. De eerste game ging weliswaar met 21-15 verloren maar de tweede ging met dezelfde cijfers naar Timo. In de break nog met 11-10 achter dus nog alle kans maar de geslepen 9-voudig Nederlands kampioen trok met 21-17 toch de partij naar zich toe en zette daarmee het eerste punt voor Drop Shot op het scorebord.

Estelle van Leeuwen

Ondertussen speelde het jonge talent Estelle van Leeuwen tegen Jaymie Laurens die in de finale om het landskampioenschap Amy Tan haar enige nederlaag dat seizoen toebracht. Maar met Estelle is toch een voortreffelijke speelster aan de selectie toegevoegd. Nog een wat moeizaam begin in de eerste game mede door prima spel van Jaymie. Maar gaandeweg de game nam Estelle het initiatief over en won de game met 21-17. In de tweede game nam ze een 5-0 voorsprong maar Jaymie vocht zich knap terug naar 12-12. Vanaf dat moment liep Estelle snel uit en met 21-14 boekte ze weer een mooie overwinning.

Sebastiaan Li

Sebastiaan Li speelde een puike eerste game tegen Lars Kros. Met duidelijk cijfers pakte hij de eerste game: 21-12. Maar datzelfde deed Lars in de tweede game: 21-11. De derde game was weer duidelijk voor Sebastiaan. Met 11-7 voor in de rust bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit en met 21-13 kon hij terug zien op een goede partij.

Diede Odijk

Ook drie games bij de partij van Diede Odijk tegen de van Roosterse overgekomen Novi Wieland. Diede werkte een achterstand van 7-3 weg en kwam met 9-9 weer gelijk. Maar na de break sloeg Novi een gaatje welke voldoende bleek voor de 21-18 gamewinst. In de tweede game een ruime 11-4 voorsprong voor Diede maar dat wist Novi weg te werken en kwam zelfs op matchpoint. Het bleek toch niet voldoende. Diede werkte het weg en pakte de game nipt met 23-21. In de derde game werd het verschil gemaakt na de break door Novi. Dat bracht haar met 21-15 de winst in de partij en een 4-2 tussen stand in Almeers voordeel.

Cheryl Seinen en Adam Hall

Cheryl en Adam konden de winst veilig stellen in hun partij tegen het Deense koppel Christine en Mathias. Maar een 17-13 achterstand bleek onoverbrugbaar in de eerste game die dan ook met 21-17 naar Drop Shot ging. De tweede game kende een spannend slot. Op 19-19 ging het matchpoint naar de Denen maar dat kon nog worden weggewerkt. Op het tweede gamepoint moesten Cheryl en Adam opnieuw hun meerdere erkennen in Christine en Mathias en dat was toch wel enigszins verrassend.

Kirsten de Wit en Alex Vlaar

Zou Drop Shot dan toch nog op 4-4 kunnen komen? Ook in de partij van Kirsten en Alex moest een derde game de beslissing brengen tegen Jaymie en Wessel. Na de break namen Kirsten en Alex een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven en met 21-17 was de winst binnen. Maar in de tweede game waren de rollen omgedraaid en ging de game met dezelfde cijfers naar Jaymie en Wessel. In de derde game waren Kirsten en Alex duidelijk te sterk. Met 21-13 stelden zij de winst veilig en brachten hiermee Drop Shot de eerste nederlaag van de competitie toe.

De volgende wedstrijd is op 31 oktober in Groningen tegen hekkensluiter Amor GS BC. Komende week vindt het Yonex Dutch Open plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort waar een aantal BV Almere-spelers maar ook veel Aziatische spelers te bewonderen zullen zijn. Het toernooi wordt gehouden van 13 t/m 17 oktober.

De overige uitslagen en de stand vind je op toernooi.nl en de link naar de foto's weer op de website van badmintonenzo.

Eredivisie badminton

Reageer op dit bericht (“Ook tegen Drop Shot blijft Avi Air Almere ongeslagen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)