Badminton Vereniging Almere

Ruime zege Avi Air in Limburg

In het Zuid-Limburgse Roosteren heeft Avi Air Almere een 7-1 zege geboekt op Roosterse BC. Door een blessure werd het dames dubbel door Roosterse opgegeven en daardoor kon ook het gemengd dubbel niet worden gespeeld. Noah Haase was opnieuw veel te sterk voor zijn tegenstander.

Avi Air

Alex Vlaar en Timo Stoffelen namen het op tegen Noah Jongen en Patryk Szymoniak. Het Almeerse duo begon voortvarend en namen snel de leiding. De eerste set werd met 21-17 gewonnen. De 2e set zaten Alex en Timo er boven op. Ze pakten snel een voorsprong en lieten dit niet meer uit handen glippen. Nogmaals 21-17 was het eerste punt binnen.

Het jonge Almeerse koppel Diede Odijk en Kirsten de Wit speelde tegen Xenia Koelmel en Dorien Lups. Na een spannende eerste set trokken de Almeerders de winst eruit met 21-18. De tweede set ging wat moeizamer. Met iets teveel foutjes werd de 2e set verloren met 21-15. Door een blessure van Dorien werd de wedstrijd bij 3-2 in de derde set opgegeven door Roosteren.

Hierna gingen de singles de baan op. Sebastiaan Li liet na een moeizame single op zaterdag zien uit welk hout hij gesneden is. Hij maakte het Marijn Put heel moeilijk. Na verlies in eerste set draaide Sebastiaan het om en pakte hij de 2e set met 21-18. De derde set speelde Sebastiaan fantastisch. Echter 20-17 voor kon Sebastiaan het niet afmaken en pakte Marijn de wedstrijd met 22-20. Dit belooft nog veel voor de toekomstige wedstrijden.

Diede Odijk nam het op tegen Xenia Koelmel. Na de eerste set met 21-15 gewonnen te hebben liet Diede er geen gras over groeien in de 2e set. De winst was er met 21-5.

Op papier zou Noah Haase een zware wedstrijd hebben tegen Rick Steuten. In de praktijk bleek dit een ander verhaal. Noah was sterk en stabiel en behield zijn focus. Met 21-11 en 21-5 stond het 4-1 in het voordeel van de Almeerders.

Ieva Pope had ook een zware wedstrijd op de zaterdag en was vastbesloten om hier verandering in te brengen. Ieva was op geen enkel moment in de problemen tegen Kirsten Boonen en pakte de winst voor Almere met 21-12 / 21-10.

De eerste mix van Alex en Rosalie zou niet gespeeld worden vanwege de blessure van Dorien.

De laatste mix van Timo en Kirsten tegen Noah en Kirsten ging de baan op. Timo met zijn harde smashes en Kirsten die het net goed afsloot pakte in een zwaarbevochten eerste set de winst met 21-19. De 2e set pakte de Almeerders snel een voorsprong en lieten dit niet meer uit handen glijden. 21-16 was een feit.

Almere heeft gewonnen met 7-1 van Roosteren. Volgende week staat de herhaling van de gewonnen finale tegen Drop Shot op de planning.

Alex en Rosalie, bedankt voor jullie bijdragen.

Alle uitslagen en standen vind je op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Ruime zege Avi Air in Limburg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)