Badminton Vereniging Almere

Avi Air blijft ongeslagen na zege op Dunlop-DKC

Ook na de laatste wedstrijd van Avi Air Almere in het eerste deel van de competitie behoudt het zijn ongeslagen status. De zege op Dunlop-DKC was zwaar bevochten want er waren twee van de drie driesetters in Almeers voordeel voor nodig. Alleen de winst van het damesdubbel Estelle van Leeuwen/Kirsten de Wit en het enkelspel van Sebastiaan Li (zege op Michiel Kruijt) werd eenvoudig binnengehaald. Het team van coach Dave Khodabux kan zich nu opmaken voor de strijd in de kampioenspoule dat in het tweede weekend van december van start gaat.

Avi Air
Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit

Een simpele zege was er voor Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit. Tegen Marlies Baan en Kiona van der Werf hoefden de twee 17-jarigen niet tot het uiterste te gaan om de Haagsen op de knieën te krijgen. In beide games werd er na de break ruim afstand genomen van Marlies en Kiona en met 21-11 en 21-14 was de eerste winst van de avond binnen.

Timo Stoffelen en Alex Vlaar

Spannend was het wel bij de herendubbel tussen Alex Vlaar en Timo Stoffelen en Michiel Kruijt en Andy Buijk. De eerste twee games werden met minimaal verschil gewonnen en verdeeld over de duo’s: 22-20 en 19-21. Maar ook in de derde game ontliepen de mannen elkaar vrijwel niets. Op 19-19 waren het Michiel en Andy die op matchpoint kwamen. Dat werd met een schitterende plaatsbal door Timo nog weggespeeld maar het volgende matchpoint werd met een service precies op de achterlijn wel benut: 22-20.

Dennis Koppen

Voor Dennis Koppen was er weinig eer te behalen tegen Nederlands kampioen Mark Caljouw. Niet dat Dennis ondermaats speelde maar Mark stijgt gewoon boven het niveau uit van de nationale badmintoncompetitie. Dennis nam nog wel een 5-2 voorsprong en kon tot 8-11 nog in het spoor van Mark blijven. De game ging met 21-14 naar de DKC-er. In de tweede game volgde Dennis ook tot 8-11 maar daarna maakte Mark met 21-12 snel een eind aan de partij.

Estelle van Leeuwen

Estelle nam het op tegen Manon Sibbald die vorig seizoen Almere voor DKC verruilde. Estelle had nog geen partij verloren en de vorm was er nog niet echt bij Manon. Maar die bleek plots terug en Manon liet Estelle met prima spel kansloos in de eerste game. In de tweede waren de dames meer aan elkaar gewaagd. Het ging gelijk op maar het was Manon die met 22-20 aan het langste eind trok. Ze nam haar verdiende punt mee terug naar Den Haag en was er een 3-1 achterstand voor Avi Air.

Manon Sibbald
Sebastiaan Li

Ondertussen was Sebastiaan Li begonnen aan zijn partij tegen Michiel Kruijt van wie hij de vorige vier enkelspelen niet wist te winnen. Hoe anders zou deze partij zijn. Sebastiaan speelde sterk en liet Michiel steeds achter de feiten aan lopen. Met 21-11 was het verschil in de eerste game gemaakt. In de tweede game liep het verschil nog iets verder op. Met 21-8 troefde Sebastiaan de Hagenaar op alle fronten af.

Ieva Pope

Een wat wisselvallig spelende Ieva Pope in haar partij tegen Marlies Baan. Zonder uit te blinken speelde ze een degelijke eerste game die ze met 21-15 won. Maar na de 11-10 voorsprong bij de break in de tweede game kantelde de partij. Marlies pakte een 17-12 voorsprong en speelde met 21-14 de game uit en dwong zodoende een derde game af. Daarin was Ieva weer bij de les en won die met 21-17. Daarmee was met 3-3 de stand weer gelijk en moest de beslissing gaan vallen bij de mixen.

Kirsten de Wit en Alex Vlaar

In de eerste mix namen Kirsten de Wit en Alex Vlaar een 11-7 voorsprong in hun partij tegen Charissa Kuiper en Tom Blinde. Die kon worden vastgehouden en met 21-18 was de eerste game binnen. Zo ook in de tweede game. Echter werd een 17-14 voorsprong uit handen gegeven. Charissa en Tom kwamen op 17-17. Op 19-19 kwam het Haagse koppel ook nog op gamepoint maar dat kon nog worden weggewerkt. Maar het tweede gamepoint werd wel benut en trokken de DKC-ers de stand met 1-1 weer gelijk. Maar in de derde game trokken Kirsten en Alex weer het initiatief naar zich toe. Met een 11-6 voorsprong bij de break en een sterk aan het net spelende Kirsten ging de derde game met 21-15 naar Avi Air en kon een nederlaag worden afgewend.

Rosalie Teuben en Timo Stoffelen

Rosalie Teuben en Timo Stoffelen keken tegen een fikse achterstand aan in de eerste game. Maar zij vochten zich knap terug naar 13-13 tegen Kiona en Andy. Dat leidde uiteindelijke tot de 21-17 winst in de eerste game. Ook in de tweede game een achterstand zei het slechts enkele punten. Rosalie en Timo bewaarden het geduld en sloegen op de juiste momenten toe. Met 21-19 bezorgden zij alsnog de zege voor Avi Air Almere.

Duinwijck won met 8-0 bij Hoornse en Drop Shot speelde met 4-4 gelijk bij VELO. Dat betekent dat Avi Air Almere als tweede eindigt in het eerste competitiedeel een neemt dus 4 bonuspunten mee naar de kampioenspoule waarin de strijd in het weekend van 11/12 december gaat beginnen. Dan zal Drop Shot BC in sporthal Raggers de eerste tegenstander zijn.

De link naar alle foto's van de wedstrijd staat weer op badmintonenzo en de eindstand van de competitie eerste deel en de uitslagen vind je op toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“Avi Air blijft ongeslagen na zege op Dunlop-DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)