Badminton Vereniging Almere

Avi Air speelt gelijk bij koploper Duinwijck

Avi Air Almere heeft de topper tegen Duinwijck gelijk gespeeld. Zonder kopvrouw Cheryl Seinen nam het een 3-1 voorsprong welke vervolgens door de Haarlemmers met 3 winstpartijen op rij teniet werd gedaan. De laatste partij werd door Alex Vlaar en Kirsten de Wit gewonnen en zo werd de eindstand 4-4. Met nog 1 wedstrijd te gaan in het eerste deel van de competitie is het ongemeen spannend aan de kop van de eredivisie. Drie teams staan op 1 punt van elkaar.

Avi Air

De heren en dames dubbel werden over beide teams verdeeld. Alex Vlaar en Adam Hall deden wat er van ze werd verwacht. Zij versloegen Ties van der Lecq en Brian Wassink met 21-11 en 21-19.
Debora Jille en Chloë Mayer waren te sterk voor Kirsten de Wit en Estelle van Leeuwen. De beide duo's waren aan elkaar gewaagd en de eerste game ging met 21-17 naar de Haarlemsen. Een spannende eindigende tweede game waarin Debora en Chloë met 25-23 aan het langst eind trokken.

Dennis Koppen speelde tegen Finn Achthoven. Hij speelde een degelijke partij waarbij de winst niet in gevaar kwam. Met 21-16 en 21-13 stapte Dennis als winnaar van de baan.
De onlangs 17 jaar geworden Estelle van Leeuwen won ook haar derde enkelpartij in het Avi Air-shirt. Net terug van het toernooi in Hongarije had ze geen problemen met Susan Li. Met 21-13 en 21-15 zette zij Avi Air op een 3-1 voorsprong.

Sebastiaan Li speelde een prima eerste game tegen Jordy Hilbink. Met 21-16 nam hij de voorsprong in de partij. Maar in de tweede en derde game bleek Jordy uiteindelijk toch te sterk. Met 21-13 en 21-16 moest Sebastiaan toch het hoofd buigen.
Ieva Pope kwam tekort tegen Chloë Mayer. Het verlies was in de eerste game met 21-19 miniem. Ze kon het tij in de tweede game echter niet keren en met 21-16 was er de winst voor Chloë.

Diede Odijk en Adam Hall werden overklast door Debora en Ties. De partij werd met overduidelijke cijfers door het Haarlemse koppel gewonnen: 21-5 en 21-9. Een extra feestje voor Debora want die wist voor het eerst van Adam te winnen. Daarmee stond het ineens wel 4-3 voor Duinwijck.
Maar Kirsten en Alex wisten toch voor een 4-4 puntendeling te zorgen. Zij waren met 21-11 en 21-12 veel te sterk voor Brian Wassink en Corine Breukers.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde gespeeld. Avi Air is al zeker van de kampioenspoule maar zo hoog mogelijk eindigen levert een hoger aantal bonuspunten op die meegenomen worden naar het vervolg van de competitie. Avi Air speelt tegen komende zaterdag om 19.00 uur in sporthal Raggers tegen de nummer 5 Dunlop DKC.

Bekijken het programma, de uitslagen en standen op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Avi Air speelt gelijk bij koploper Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)