Badminton Vereniging Almere

Avi Air wint met 8-0 van verzwakt Drop Shot BC

Een prima start van Avi Air Almere in de kampioenspoule. Drop Shot, zonder o.a. Dicky Palayama (blessure), Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono (spelend op WK), werd moeiteloos met 8-0 verslagen. Avi Air pakt daarmee meteen de koppositie in de kampioenspoule waarin dit weekend Duinwijck BC vrij was. Het was ook de eerste wedstrijd voor Avi Air van Anna Mikhalkova dit seizoen. Velo - DKC eindigde in 5-3.

Avi Air
Alex Vlaar en Timo Stoffelen

De start van Avi Air was beter dan die van Max Verstappen.
Zowel in het heren als het damesdubbel werd de eerste game met groot verschil gewonnen. Alex Vlaar en Timo Stoffelen pakten de eerste game met 21-10 en Cheryl Seinen en Kirsten de Wit met 21-8.
In tweede game liepen Alex en Timo weer snel uit op Lars Kros en Wessel van der Aar (11-4) maar toen stokte de puntenmachine enigszins. Maar met 21-16 was het eerste punt binnen.
Novi Wieland en Stefanie Nijsse boden in de tweede game beter partij tegen Cheryl en Kirsten maar echt moeilijk maken konden ze het Almeerse duo niet. Met 21-16 was ook het tweede punt voor Avi Air. Tussenstand 2-0.

Kirsten de Wit en Cheryl Seinen
Diede Odijk

Voor Diede Odijk de zware taak om Jaymie Laurens te verslaan. Daar leek in eerste instantie niet te gaanblukken. Diede keek tegen een 11-7 achterstand aan bij de rust. Maar de foutenlast liep bij Jaymie op en daar maakte Diede gretig gebruik van. Ze kwam langszij en nam de voorsprong en met 21-16 won ze de game. In de tweede game hoefde Diede niet tot het uiterste te gaan om Jaymie op de knieën te krijgen. Na 11-4 won ze met een duidelijke 21-9 de tweede game en dus de partij.

Sebastiaan Li

Een wat stroeve start voor Sebastiaan Li tegen David Sugiharto maar hervond zich snel en ging met een voorsprong naar de break waarna hij de game relatief makkelijk uitspeelde met 21-14. De tweede game ging tot de break gelijk op (11-10) maar toen zette Sebastiaan een tandje bij. Hij liep snel uit en met 21-13 stapte hij als winnaar van de baan.

Dennis Koppen

Max inmiddels op ruime achterstand maar Dennis Koppen wilde toch graag het eind van de race zien en werkte daarom zijn partij in rap tempo af. De eerste game won hij met 21-3 en in de tweede game moest tegenstander Henry Tsui bij 19-3 met een blessure opgeven. Dus op tijd om het eind van de race te zien.

Formule 1
Anna Mikhalkova

Inmiddels was ook Anna Mikhalkova begonnen aan haar partij tegen Novi Wieland waarvan zij vorig seizoen (toen nog Roosterse BC) wist te winnen. Dat deed ze nu ook. Een sterke eerste game leverde een 21-13 winst op. In de tweede game waren beide speelsters meer aan elkaar gewaagd maar was het opnieuw Anna die de winst naar zich toe trok. Met 21-18 bracht zij de tussenstand op 6-0.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

Kirsten en Alex hadden weinig moeite met Stefanie en David. Bij een ruime voorsprong klonk er een kort gejuich door de hal. Max pakte in de laatste ronde de wereldtitel ten koste van Lewis Hamilton. Zo zie je maar, geef nooit op. Het kan altijd nog. Dat zat er voor Stefan en David niet in. Met 21-13 en 21-8 was het snel gedaan.

Cheryl Seinen en Timo Stoffelen

Dat gold niet voor Cheryl en Timo. Zij hadden hun handen vol aan Jaymie en Lars. De eerste game ging 21-19 naar Almere maar de tweede met 22-20 naar de Hagenaars. Een derde game moest de beslissing brengen en daarin in was het verzet van Jaymie en Lars gebroken. Cheryl en Timo brachten met 21-13 de eindstand op 8-0.

Natuurlijk een prima overwinning en het maximaal aantal punten maar dat zegt helemaal niets over de volgende ontmoeting tussen de twee teams.
De link naar de foto’s staat weer op badmintonenzo.net en alle uitslagen en de stand op toernooi.nl.

In het komende dubbelweekend is Avi Air op zaterdag vrij en reist het zondag af naar Wateringen waar de wedstrijd tegen VELO om 14.00 uur op het programma staat.

Reageer op dit bericht (“Avi Air wint met 8-0 van verzwakt Drop Shot BC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)