Badminton Vereniging Almere

Avi Air Almere doet goede zaken op weg naar finale

Het team van coach Dave Khodabux heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule. Zelf won het met 7-1 van VELO terwijl concurrent Duinwijck BC niet verder kwam dan een 5-3 overwinning op Dunlop DKC. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op de nummer twee 10 punten en nummer drie Drop Shot BC 11 punten.

Avi Air
Cheryl Seinen en Kirsten de Wit

VELO vocht nog voor een laatste kans om de play-offs te halen maar die lijkt nu vergeven. Na een sterk optreden van het dames dubbel Cheryl Seinen en Kirsten de Wit stond er al snel een 1-0 voorsprong op het bord. Tegenstanders Myke Hylkema en Milou Lugters konden in de eerste game nog redelijk volgen (21-15) maar in de tweede game waren onze dames oppermachtig. Na 11-3 bij de break stapten Cheryl en Kirsten als duidelijke winnaars van de baan. Met 21-11 wonnen ze ook de tweede game.

Adam Hall en Alex Vlaar

Bij de heren ging het niet zo eenvoudig. Adam Hall en Alex Vlaar verloren de eerste game met 21-16 om vervolgens de tweede met dezelfde cijfers te winnen. In de derde game kwamen ze tegen Jim Middelburg en Russell Muns met 4-0 achter. Maar die achterstand werd bij de break (11-8) al ongedaan gemaakt. Een ijzersterk tweede deel van de game leverde een 21-14 winst op.

Dennis Koppen

Dennis Koppen kende een prima start tegen de nationale nummer 4 van Nederland Nick Fransman. Hij kwam op een 10-3 voorsprong maar Nick kon na de break (11-6) het gat verkleinen en zelfs op gamepoint (20-19) komen. Dat werkte Dennis weg en kwam zelf op gamepoint. Maar Nick trok met 3 punten op rij toch aan het langste eind (23-21). Ook in de tweede game maakte de mannen er een mooie partij van. Dennis kon goed volgen (9-11) maar Nick bleek uiteindelijk toch te sterk en met 21-17 net wat sterker. Niettemin een goed optreden van Dennis.

Estelle van Leeuwen

Tegen Fredrika Lagerstedt speelde Estelle van Leeuwen een sterke eerste game. Met 21-12 leek ze de partij eenvoudig uit te gaan spelen. Maar in de tweede liep het minder. Fredrika rook haar kans en wist hier van te profiteren. Ze pakte dan ook verdiend de game met 21-16. In de beslissende derde game hervond Estelle zich en pakte weer de voorsprong (11-7). Ze zag Fredrika aan het eind van de game nog wel dichtbij komen maar kwam met een subtiel geplaatste shuttle op matchpoint welke ze meteen benutte. Met 21-18 pakte Estelle de winst in de partij.

Sebastiaan Li

Sebastiaan Li had geen enkele moeite met Dion Rovers. Hij pakte snel de voorsprong en bouwde die gestaag uit. Dion speelde wel goed maar Sebastiaan was heer en meester. Met 21-11 was de eerste game voor hem. In de tweede game was het niet veel anders. Sebastiaan deelde de lakens uit en Dion had veelal het nakijken. Ook de tweede game ging met ruime cijfers (21-9) naar Sebastiaan.

Diede Odijk

Een spannende eerste game tussen Diede Odijk en Hanna Couwenhoven. Een gelijkwaardige partij die dan ook gelijk opging. Met een mooi dropshot zette Diede zichzelf op het eerste gamepoint en die was meteen raak. Met 21-18 winst kon zij zich opmaken voor de tweede game. Hierin kwam Diede op een snelle 6-0 voorsprong. Die ruime voorsprong behield ze vrijwel de gehele game en pakte onbedreigd ook de tweede game met 21-15.

Adam Hall en Cheryl Seinen

De eerste partij in het gemengd dubbel ging in de eerste game gelijk op. Na 11-9 bleken Cheryl en Adam met 21-17 de sterkste. Tegen Myke en Jim kende ze een uitstekende start in de tweede game en kwamen op een 10-1 voorsprong. Die bleek voldoende om ook de tweede game in winst om te zetten. Met 21-12 was de eerste mix voor Almere.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

Ook Kirsten en Alex speelden een goede partij. Tegen Milou en Russell nam het de leiding in de game om die met 21-18 binnen te halen. Maar in de tweede game kwamen ze met 8-4 achter. Dat werd bij de break bijna geheel gerepareerd (10-11) om vervolgens toe te slaan. Met ijzersterk spel namen zij de voorsprong om die niet meer uit handen te geven. Met 21-15 zetten Kirsten en Alex een mooie 7-1 winst op het scorebord.

Dat betekent weer een stap in de richting van de finale. Maar in de tweede wedstrijd van het weekend wacht Dunlop DKC, dat vrijwel uitgeschakeld is voor de play-offs, maar die de punten zeker niet cadeau wil geven. De wedstrijd in Den Haag begint om 14.00 uur.

Natuurlijk vind je de foto's weer op de fotoalbumpagina en de standen en uitslagen op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Avi Air Almere doet goede zaken op weg naar finale ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)