Badminton Vereniging Almere

Eerste nederlaag voor Avi Air Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Avi Air de eerste nederlaag van deze competitie. Met een temperatuur van 13.2 ℃ in het Haagse sportcentrum Mariahoeve bleek Drop Shot BC met 6-2 te sterk. De koppositie blijft in het bezit met 8 punten voorsprong op Drop Shot.

Geen bestandsnaam opgegeven

Avi Air
Alex Vlaar en Adam Hall

Een voorsprong bij de break was er voor Alex Vlaar en Adam Hall in hun partij tegen Wessel van der Aar en Lars Kros. Maar na de 11-7 liep die snel uit en pakten onze mannen de game met een ruime 21-12. Ook de tweede game was voor Alex en Adam. Hoewel de voorsprong bij de break minimaal was kwam de winst niet meer in gevaar. Met 21-15 was de winst binnen.

Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit

Hoe anders verliep het bij de dames dubbel van Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit. Tegenstandsters Alyssa Tirtosentono en Christine Busch Andreasen zetten onze meiden vanaf het begin onder druk en het lukte pas aan het eind van de game hier iets onderuit te komen. Na een 14-2 achterstand werd met 21-13 het verlies van de game wat dragelijker. Maar dat betekende niet dat Estelle en Kirsten beter in de wedstrijd kwamen in de tweede game. Ze kregen geen moment om in hun spel te komen en met 21-9 ging de game dik en dus ook de partij verloren.

Dyon van Wijlick

De op het laatste moment opgetrommelde Dyon van Wijlick moest aantreden tegen Joran Kweekel. Hij verving de niet fitte Sebastiaan Li. Na een 7-2 achterstand knokte hij zich terug naar 7-9 maar Joran wist toch zijn voorsprong uit te bouwen en pakte de game met 21-15. Na opnieuw een achterstand wist Dyon knap langszij te komen en kwam zelfs op 14-13 voorsprong. Maar uiteindelijk liet Joran met 21-16 zien wie hier de sterkste was. Niettemin kan Dyon terugkijken op een goede partij.

Ieva Pope

Terug van een blessure bond Ieva Pope de strijd aan met Novi Wieland. Een 11-7 achterstand wist Ieva nog wel om te zetten naar een 15-14 voorsprong maar het eerste gamepoint was voor Novi op 20-19 en dat wist ze meteen te benutten. Met nog wat wedstrijdritme ontbrekend kwam Ieva ook in de tweede game tekort. De prima spelende Novi bleek met 21-14 ook nu te sterk.

Dennis Koppen

Dennis Koppen kwam na zijn winst op zaterdag met vertrouwen naar Den Haag. Na een 7-1 achterstand tegen Lars Kros begon het beter te lopen bij Dennis. Al bij de break was de achterstand weggepoetst en met 21-15 de winst voor Dennis. In de tweede game was Dennis oppermachtig. Via een 11-2 bepaalde Dennis het verloop van de partij en dat resulteerde in een ruime 21-7 zege.

Estelle van Leeuwen

Een goed begin voor Estelle in haar partij tegen Jaymie Laurens. Maar na een 11-6 voorsprong kantelde de partij. Jaymie vond het antwoord op het spel van Estelle en kwam op 14-14. Vanaf dat moment sloeg ze hard toe en speelde ze sterk naar de 21-15 winst. Jaymie hield haar niveau in de tweede game goed vast en gaf Estelle weinig kans om in haar spel te komen. Jaymie pakte ook de tweede game met 21-15.

Rosalie Teuben en Adam Hall

Weinig eer viel er te behalen voor Rosalie Teuben en Adam Hall. Tegen Mathias Thyrri en Alyssa Tirtosentono konden ze tot de break met 9-11 toch in het spoor blijven maar daarna liepen Alyssa en Mathias snel uit en wonnen de game met 21-13. Ook in de tweede game kwamen Rosalie en Adam tekort tegen het sterk spelende koppel en ook nu werd het 21-13 in Haags voordeel.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

Maar ook Kirsten de Wit en Alex Vlaar konden het niet bolwerken tegen het Drop Shot koppel dat gevormd werd door Christine en Joran. Hoewel het krachtsverschil hier minder was moesten ook hier ons gemengd dubbel hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Een miniem gameverlies met 22-20 gaf nog wel hoop voor de tweede game maar die vervloog in het verloop. Met 21-17 boekte Drop Shot een 6-2 overwinning en daar viel niks op af te dingen.

Het was de eerste nederlaag voor Avi Air Almere sinds 15 januari 2019 toen DKC te sterk was en pas de eerste onder coach Dave Khodabux sinds hij in maart 2019 besloot het stokje over te nemen van Erik Staats. Desondanks staat het team er goed voor om een rechtstreekse finaleplaats voor de landstitel te bemachtigen. Met nog 3 wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong 8 punten op nummer 2 Drop Shot en 11 punten op Duinwijck dat wel een wedstrijd minder speelde. Komend weekend zijn de Almeerders vrij.

De uitslagen en de stand vind je weer op toernooi.nl en de link naar foto's van de wedstrijd op website van badmintonenzo.net.

Reageer op dit bericht (“Eerste nederlaag voor Avi Air Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)