Badminton Vereniging Almere

Ook Duinwijck ten onder tegen Avi Air

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Avi Air Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal Raggers. Niet alle partijen liepen even gemakkelijk maar met Adam Hall weer in de gelederen pakte dat goed uit voor het team. De voorsprong op de nummer 2 is opgelopen naar 9 punten en zijn de Almeerders na de tweede wedstrijd van dit weekend, morgen uit bij Drop Shot BC, sowieso nog de lijstaanvoerder in de kampioenspoule.

Avi Air
Adam Hall en Alex Vlaar

Een wat moeizame start voor Alex Vlaar en de altijd welkome Schot Adam Hall. 11-5 achter bij de break maar dat was meteen het sein, na de peptalk van Dave Khodabux, om even bij te schakelen. De achterstand was snel ingelopen en namen ze een 18-14 voorsprong. Tegenstanders Adrian Dziólko en Jerry Natenstedt konden het tij niet meer keren en de game ging met 21-15 naar Adam en Alex. Het niveau kon ook in de tweede game worden vastgehouden en met 21-14 was de winst daar.

Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit

Daarentegen een superstart voor Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit tegen Corine Breukers en Marije Bloem. Ze namen snel een 7-0 voorsprong en bereikten de break met 11-3. In het restant van de game bleven de twee 17-jarigen domineren en met 21-9 was de eerste game binnen. De tweede game gaf hetzelfde beeld als in de eerste. Volledige controle over de partij en met 21-11 was het ook snel gedaan met de tegenstand.

Diede Odijk

Diede Odijk had het zwaar tegen voormalig NK-finaliste in het dames enkel Debora Jille. Nog wel een 11-10 voorsprong bij de break maar Diede kon de voorsprong niet vasthouden. In het verloop van de partij nam Debora steeds meer het heft in handen en na de winst in de eerste game (21-17) moest Diede ook in de tweede game het onderspit delven met een duidelijke 21-8 voor de dubbelpartner van Cheryl Seinen.

Noah Haase

Hard werken was het voor Jordy Hilbink tegen Noah Haase. Nu lijkt de eerste game een makkie
(21-12) voor Jordy maar Noah verweerde zich prima. Zo kon hij zijn niveau in de tweede game nog wat opkrikken en nam snel een voorsprong van 11-8 bij de break. Maar Jordy kwam toch langszij en nam met 17-16 de voorsprong over. Lang duurde dat niet want Noah was niet van plan de game uit handen te geven en kwam bij 20-18 op gamepoint. Jordy kwam nog op 20-20 en dacht toen dat de shuttle buiten het veld zou vallen. Maar de lijnrechter zag hetgoed en gaf aan zoals het was: Op de lijn. Het derde gamepoint werd door Noah benut en met 23-21 sleepte hij er knap een derde game uit. In die game was het toch Jordy die als winnaar met 21-15 van de baan stapte.

Dennis Koppen

Dennis Koppen was erop gebrand een goede partij neer te zetten want, ondanks winst, was hij niet tevreden over zijn spel van vorig weekend. Dennis moest tegen de Pool Adrian Dziólko even op gang komen maar na de break (11-9) begon het te lopen. Met 21-15 won hij de eerste game. In de tweede game gaf Dennis Adrian geen schijn van kans. Hij heerste op alle fronten en via 11-2 pakte Dennis ook de tweede game met de alleszeggende cijfers 21-7.

Estelle van Leeuwen

Estelle had geen kind aan Marije Bloem. Hoewel er in de eerste game nog enige mate van tegenstand was (21-13) was de tweede game snel voorbij. Estelle troefde haar tegenstandster op alle fronten af en ging rusten met 11-2. Probleemloos de game uitspelend kon zij zich nog hier en daar een foutje permitteren maar met 21-7 was het verschil duidelijk.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

Het liep niet naar wens voor Kirsten en Alex in de eerste game tegen Debora Jille en Brian Wassink die wel prima speelden. Zij wonnen die game dan ook met 21-14. Gelukkig hervonden Kirsten en Alex zich in de tweede game namen de controle over. Via 11-7 pakten ze de tweede game met 21-13 en moest de derde game de beslissing brengen. Die kon bij 11-8 nog alle kanten op maar Kirsten en Alex gaven de Haarlemmers daarna weinig kans en liepen snel uit naar 18-11. Met een duidelijke 21-12 stapten ze als winnaar van de baan en was Almere in ieder geval zeker van de zege.

Rosalie Teuben en Adam Hall

Die kon nog hoger uitvallen als Rosalie Teuben en Adam hun partij zouden weten te winnen. Tegen Corine Breukers en Jordy Hilbink leek dat er in eerste instantie niet op en keken ze al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Dat gaatje werd langzamerhand wel gedicht en van 20-18 achter wonnen ze de nog knap met 22-20. In de tweede game wel de voorsprong maar via 11-7 en 16-11 kwamen Corine en Jordy toch weer terug. Corine, die toch al verdedigend veel wist te retourneren, zette met een miraculeuze actie de stand op 19-18 maar nog wel in Almeers voordeel. Baten deed het niet want de game ging met 21-19 naar Rosalie en Adam.

Een prima 6-2 overwinning en zondagmiddag de tweede wedstrijd van dit weekend in Den Haag tegen Drop Shot BC.
Alle uitslagen en standen weer op toernooi.nl en de link naar alle foto’s op badmintonenzo.net.

Reageer op dit bericht (“Ook Duinwijck ten onder tegen Avi Air ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)