Badminton Vereniging Almere

Eindeseizoenstoernooi recreanten met de foto's

Na 3 jaar was het eindelijk weer eens zo ver dat er een toernooi georganiseerd kon worden. En zoals gebruikelijk in juli is dat het eindeseizoenstoernooi. Met ongeveer 50 deelnemers was het weer goed bezet en kon de strijd losbarsten.

Na afloop van de partijen werd de tussenstand door de spelers zelf opgemaakt. Aan de punten kon ook nog een totaal van 30 worden toegevoegd in de bonusronde. Iedereen mocht 3x serveren en proberen om de shuttle binnen de “tramrails” te plaatsen. Met 10 punten per geslaagde service kon je het totaal aantal punten dus flink opvijzelen.

In 8 ronden van 12 minuten moest je zoveel mogelijk punten halen. Voor de winst 3, gelijk 2 en bij verlies toch nog 1 punt. Men ging tot het uiterste en dat bleek want maar liefst 3 spelers moesten afhaken met een blessure.
De wedstrijden werden wat sterkte betreft zoveel mogelijk over de partijen verdeeld zodat iedereen evenveel kans had. Toernooileider Erik Boers heeft menig uurtje in de voorbereiding van het toernooi gestoken en met een heel mooi resultaat gezien de complimenten van de deelnemers.

En dankzij de bonusronde klommen sommige deelnemers nog flink en dat bleek in het voordeel van de prijswinnaars. Uiteindelijk bleek Ronald Schalk de meeste punten te hebben vergaard en was er een gedeelde tweede plaats voor Mathijs Dekker en Ashwin Asruf. Het aantal behaalde punten was helaas niet genoeg voor de 14-daagse vakantiereis naar de Maladiven.

Na afloop hebben we nog even gezellig nagezeten met een drankje in de kantine bij onze buren van de Impact Boulderhal.
Einde seizoen maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen badmintonnen.

In de zomervakantie blijft dat nog 2x per week mogelijk op de maandag- en vrijdagavond tijdens de gebruikelijke tijden (vanaf 20:00 uur) en is alleen toegankelijk voor leden.

Alle foto's van deze avond zijn te bekijken op deze pagina

Reageer op dit bericht (“Eindeseizoenstoernooi recreanten met de foto's ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)