Badminton Vereniging Almere

Victor Almere 3 Nederlands kampioen 1e divisie

Op zaterdag 2 juli werd in sporthal Raggers de finale, best of three, om het landskampioenschap van de eerste divisie gespeeld. Victor Almere werd kampioen in de afdeling 1 met 22 punten voorsprong en Victor Almere 3 met maar liefst 27 punten in afdeling 2 dus dat Almere landskampioen zou worden dat was zeker.

Victor Almere 2 en 3
sabine-de-wit-en-rosalie-teuben
dyon-van-wijlick-en-timo-stoffelen

Na de dubbels was de stand gelijk. Rosalie Teuben en Sabine de Wit wonnen nipt met 21-19 en 21-18 van Diede Odijk en Nadie Vastenhout. Nog spannender was het bij de heren. Daar wonnen Noah Haase en Jasper Koppen met 26-24 de eerste game maar Timo Stoffelen en Dyon van Wijlick waren in de resterende games net iets sterker: 21-19 en 22-20.

Diede Odijk
raquel-humphris

Ook de enkelspelen brachten geen beslissing. Diede was met 21-14 en 21-16 Raquel Humphris de baas en Noah toonde zijn klasse in zijn partij tegen Timo met 21-8 en 21-12.

diede-odijk-en-nadie-vastenhout
noah-haase-en-jasper-koppen
timo-stoffelen-en-dyon-van-wijlick

De beslissing moest dus komen in het gemengd dubbel. Dat leek een makkelijke prooi te worden voor Nadie en Dyon. Zij wonnen de eerste game van Rosalie en Jasper met 21-16! Maar die wisten toch weer de stand gelijk te trekken met 21-14. De winnaar van de derde game kon zich dus landskampioen gaan noemen. Met een duidelijke 21-11 stapten Rosalie en Jasper van de baan en kroonde Victor Almere 3 zich tot Nederlands kampioen 1e divisie kronen.

Voor Sabine de Wit een mooi afscheid want zij speelde haar laatste wedstrijd voor BV Almere. Voor Sabine en Sebastiaan Li wacht een nieuwe stap in hun carrière waarin BV Almere hen veel succes wenst. Voor jullie staat de deur altijd open en zijn op een later moment altijd weer welkom!

Sabine de Wit

Reageer op dit bericht (“Victor Almere 3 Nederlands kampioen 1e divisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)