Badminton Vereniging Almere

Almeerders actief op de IBERDROLA Spanish International 2022 te Ibiza

Almeerders actief op de IBERDROLA Spanish International 2022 te Ibiza. Hierbij hebben Noah Haase en Alex Vlaar de winst weten te pakken in de mannendubbel.

Noah en Alex hadden een soepele route tot de halve finale. In de halve finale stonden de Denen Jonas Kudsk & Tobias Kudsk te wachten. De Denen maakte in de rondes ervoor al indruk met hun harde smashen. Na een verlies in de eerste set met 21-17 hadden Noah en Alex een goed antwoord op dit harde spel. Met veel zachte en geplaatste shuttles wisten Noah en Alex de wedstrijd om te draaien. De 2e en 3e set werden gewonnen met 21-13/21-15. In de finale stonden de 1ste geplaatste Spanjaarden te wachten. Na 2 close games wisten Noah en Alex aan het einde van beide games een gaatje te slaan. De uitslag was 21-18/21-17 en de eerste senioren titel voor junior Noah Haase is een feit.
Er waren ook andere Almeerders actief op Ibiza. Hierbij had Jasper Koppen een zware wedstrijd in de eerste ronde van de kwalificatie single. Na driekwartier gevochten te hebben was de Fransman Tournefier de betere van de twee. Naast de single deed Jasper ook mee in de mix met Duinwijckster Chloe Mayer. Na winst in de eerste ronde waren de eerste geplaatste Oostenrijkers een maatje te groot. Jasper en Chloe verloren met 23-21/21-11.
Rosalie Teuben deed mee in de damesdubbel samen met Amersfoort speelster Anouk van Wijk. De eerste ronde was een lange wedstrijd die Rosalie en Anouk naar hun toe konden trekken. De wedstrijd werd gewonnen met 21-13/16-21/21-19. Vanwege een walkover in de 2e ronde stonden de dames direct in de kwartfinale. Hieruit bleek dat de Denen Fuglsang en Toft goed op elkaar ingespeeld waren en de druk vanaf het begin erop hadden. Rosalie en Anouk verloren de wedstrijd met 21-10/21-14. Desondanks is een kwart finale een mooi resultaat.

Dennis Koppen was actief in de single en mannendubbel met Timo Stoffelen. Dennis moest in de eerste ronde aantreden tegen de Fransman Leveque. Dennis speelde een goede wedstrijd maar kwam in beide sets aan het einde iets tekort. De wedstrijd werd verloren met 21-18/21-19. In de dubbel hadden Dennis en Timo de eerste 2 rondes geen problemen met hun tegenstanders. In de kwartfinale tegen local heroes Olivares en Perez konden Dennis en Timo hun goede wedstrijd niet doorzetten. Met een paar foutjes en ongelukkig op de belangrijke momenten wisten de Spanjaarden te winnen met 21-18/21-15.
Timo Stoffelen en Diede Odijk deden ook mee in de mixdubbel. Na een sterke wedstrijd tegen de 3e geplaatste Fransen en latere finalisten Roy en Tatranova konden Timo en Diede de wedstrijd niet hun kant op trekken. De wedstrijd werd verloren met 21-16/21-18.
Diede had ook nog de single en damesdubbel met Chloe. In de single moest Diede in de 2e ronde haar meerdere erkennen aan de Deense Fuglsang met 21-11/21-17. In de damesdubbel stonden Diede en Chloe al direct in de 2e ronde. Hier stonden de Engels/Wales, Kelly&Whiteman combinatie te wachten. Na een lange wedstrijd konden Diede en Chloe niet de winst pakken. De wedstrijd werd verloren met 23-21/21-18/21-14.

Reageer op dit bericht (“Almeerders actief op de IBERDROLA Spanish International 2022 te Ibiza ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)