Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere eerste koploper van de eredivisie

Het eerste team van BV Almere is zaterdagavond de competitie sterk begonnen met een maximale overwinning op Roosterse BC. Omdat F.I.T. Almere het enige team was dat de volle 8-0 winst pakte in de eredivisie mag het zich de eerste koploper noemen. Coach Dave was vooral blij met de team sfeer en de wil om voor elkaar te werken, wat een mooie basis is voor de rest van het seizoen.

F.I.T.

Roosterse BC, met hun nieuwe coach Lars Heijblom, was met een team dat bestond uit een combinatie van team 1 en team 2 spelers/speelsters naar Almere afgereisd. Almere kende naast alle reeds bekende Nederlandse spelers en speelsters die al jaren voor de club uitkomen 2 aanvullingen in de Schotse dames Lauren Middleton en Eleanor O’Donnell, die hun debuut maakten voor F.I.T. Almere. Voor het oog van tientallen supporters werd na het voorstellen van de teams de aftrap gegeven met het herendubbel en damesdubbel.

Timo van Stoffelen en Dyon van Wijlick

In het herendubbel mochten Timo Stoffelen en Dyon van Wijlick het opnemen tegen Patryk Szymoniak en Jan Hansen. Timo en Dyon zetten gelijk goed druk en wonnen de eerste game met 21-12. In de tweede game ging het soepel tot aan 8-4 toen er zand in de motor kwam en er veel onnodige fouten werden gemaakt en er 7 punten op rij werden verloren (8-11). Uiteindelijk ging de game met 14 verloren. Gelukkig pakte de Almeerse heren het aan het begin van de derde game weer goed op en werd er met 21-13 ruim gewonnen.

Cheryl Seinen en Eleanor O'Donnell

Het damesdubbel van Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell tegen Ann Knaepen en Dorien Lups kende een wat stroeve start waarbij afwachtend werd gespeeld. Ondanks een 14-18 stand werd er toch een verlenging uit gesleept die met 23-21 werd gewonnen. In de tweede game gingen Cheryl en Eleonora sneller en aanvallender spelen en was de weerstand volledig gebroken en werd ruimschoots met 21-5 gewonnen.

Dennis Koppen

In de eerste heren single speelde Dennis Koppen tegen Sander Prenen. Dennis kende geen problemen met Sander die het tempo van Dennis niet kon volgen. Dennis won de wedstrijd met duidelijke cijfers (21-7 en 21-6).

Noah Haase

Ook Noah Haase kende weinig problemen in de wedstrijd tegen Jules van Wijlick. Jules, de broer van Almere speler Dyon, maakte vandaag zijn debuut in de eredivisie en moest de met 21-8 en 21-9 de winst aan Noah laten.

Lauren Middleton

Lauren Middleton liet in haar debuut zien een uitstekende aanwinst te zijn voor Almere. Met zeer degelijk en snel spel werd de ervaren Dorien Lups met 6 en 10 ruimschoots verslagen.

Diede Odijk

Ook Diede Odijk kende een goede seizoenstart. Tegen de 3 dagen oudere Belgische Lotte Geerts liet Diede er geen gras over groeien wie de sterkste was. Lotte had geen antwoord op het spel van Diede en vooral niet op de harde smashen. Met 10 en 11 was het krachtsverschil groot.

Eleanor O'Donnell en Alex Vlaar

Alex Vlaar en Eleanor O’Donnell speelde de mix dubbel tegen Sander Prenen en Lotte Geerts. Sander en Lotte gaven verrassend veel tegenstand maar toch wisten Alex en Eleanor twee keer met 16 de wedstrijd naar zich toe te trekken, zonder echt in problemen te komen.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

Ook de laatste mix dubbel was een prooi voor Almere. Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit moesten het opnemen tegen Patryk Szymoniak en Ann Knaepen. Een gelijk opgaande partij werd door Dyon en Kirsten steeds net na de 11 beslist waar ze in beiden games het beslissende gat maakten en de wedstijd met 17 en 16 wonnen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in Hoorn, die hun eerste wedstrijd met 5-3 van Amor hebben gewonnen.

De link naar de foto's vind je zo als altijd weer op badmintonenzo.
Alle uitslagen en standen op toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere eerste koploper van de eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)