Badminton Vereniging Almere

Zakelijk overwinning voor F.I.T. Almere

BV Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen 2 weken. Almere speelde zonder buitenlandse inbreng en zonder Cheryl Seinen en Timo Stoffelen, die dit weekend actief waren in een buitenlandse competitie. Ieva Pope en Rosalie Teuben, vanuit de eerste divisie, waren aan het team toegevoegd.

Aan het einde van de middag stond een 7-1 overwinning op het scorebord, de winnende partijen werden allemaal in 2 games gewonnen. Alleen single speelster Ieve Pope moest de punten aan haar tegenstandster uit Wijchen laten. Coach Dave Khodabux sprak na afloop van een zakelijke overwinning, hij gaf aan “het was vandaag goed genoeg, niet super”. Met dit resultaat versterkt F.I.T. Almere de koppositie in de eredivisie waarin het nu 4 punten los staat op de nummer 2.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

Vandaag vormde Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het herendubbel tegen Teun Gootzen en nationaal selectie U17 speler Casper Spaans. Met 2 keer 21-13 was Almere een maatje te groot, vooral Alex was heer en meester bij het net.

Diede Odijk en Kirsten de Wit

In het damesdubbel speelden Kirsten de Wit en Diede Odijk tegen Lieke Maes en Ella Peters. In beide games konden de dames uit Wijchen tot de 11 nog enigszins volgen, maar werden uiteindelijk met 21-13 en 21-14 ruimschoots verslagen.

Noah Haase

Noah Haase speelde tegen Yannick Smeets. Yannick kon het de rondspelende Noah niet echt lastig maken. Noah won uiteindelijk met 21-13 en 21-10.

Ieva Pope

Ieva Pope had het lastig tegen de aanvallende en op tempo spelende Lieke Maes. Hierdoor liep Ieve eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Steeds 3 of 4 punten achter, weer terugkomen en vervolgens liep Lieke weer uit. Met 17-21 en 16-21 ging het punt naar Smashing.

Diede Odijk

Diede Odijk liet tegenstandster Leonie Rovers geen kans. Leonie, die vorige week een goeie overwinning tegen DKC had behaald, kreeg van Diede geen kans om in haar spel te komen. Diede zette Leonie steeds goed onder druk en wist met ruime cijfers (7 en 11) te winnen.

Dennis Koppen

In de eerste heren single speelde Dennis Koppen tegen Casper Spaans. Dubbelaar Casper Spaans kon het tempo en spel van Dennis niet volgen en werd met 9 en 4 ruimschoots aan de kant gezet.

Rosalie Teuben en Alex Vlaar

Alex Vlaar en Rosalie Teuben gingen, ondanks een 0-3 achterstand, voortvarend van start. Tegenstanders Yannick Smeets en Leonie Rovers hadden snel het nakijken. Na 11- 5 tussenstand werd het 21-11. De tweede game ging in eerste instantie gelijk op tot uiteindelijk 13-13. De eindsprint leverde uiteindelijk een 21-15 overwinning op.

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

In de laatste mix dubbel mochten Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit het opnemen tegen Teun Gootzen en Ella Peters. Tot de 9-9 ging het gelijk op, daarna liepen Dyon en Kirsten makkelijk uit naar 21-11. De tweede game werd steeds met voorsprong gespeeld, maar toch werd het nog 14-14. Ook hier gaf een eindsprint de overwinning met 21-15.

Uiteindelijk een mooie 7-1 overwinning. Volgende week wacht een dubbel weekend in Den Haag, waar achtereenvolgens op zaterdag tegen DKC wordt gespeeld en de dag erna op zondag tegen Dropshot.

De link naar de foto's vind je op badmintonenzo.net.
Voor alle uitslagen en standen bezoek je toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“Zakelijk overwinning voor F.I.T. Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)