Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er uiteindelijk 5 punten voor F.I.T. Almere en 3 punten voor jubilaris Drop Shot, die deze week als oudste club van Nederland hun 75-jarige bestaan vierde.

Na het gelijke spel zaterdag tegen DKC (4 punten) en de kleine overwinning vandaag op Dropshot heeft Duinwijck de eerste plaats op de ranglijst overgenomen van F.I.T. Almere. Coach Dave Khodabux gaf na afloop aan dat we nu weten waar Almere staat, de drie ruime overwinningen in de eerste 3 rondes konden niet als graadmeter gelden.

Alex Vlaar en Adam Hall

De herendubbel tussen Adam Hall en Alex Vlaar tegen Ciar Pringle en Martin Bundgard ging in eerste instantie gelijk op, pas aan het eind van de eerste game werd afstand genomen door Adam en Alex. De tweede game werd vervolgens ruim gewonnen.

Kirsten de Wit en Cheryl Seinen

Ondanks de teleurstellende uitslag was het dames dubbel vandaag een van de attractiefste partijen, die ruim een uur duurde en drie keer met 2 punten verschil werd beslist. Cheryl Seinen en Kirsten de Wit wonnen na een spannende eerste game met 25-23 van Jaymie Laurens en Rosy Oktavia. De tweede game leken Cheryl en Kirsten op weg naar een comfortabele overwinning, maar op 18-14 voorsprong werden 6 punten op rij verloren en ging de game alsnog verloren. Ook de derde game ging gelijk op, ondanks dat Almere als eerste het matchpoint bereikte was de winst toch voor de dames van Drop Shot.

Dennis Koppen

Op de andere baan eindigde vrijwel gelijk met het dames dubbel de partij tussen Dennis Koppen en Lars Kros. Dennis kende in deze partij weinig problemen met Lars en won met ruime cijfers.

Siril Verma

In de andere herensingle speelde Siril Verma tegen Martin Bungard. Er ontstond een mooi gevecht tussen de Indiase school tegen de Deense school. Siril keek de hele eerste game tegen een achterstand aan, maar trok de eerste game aan het eind toch naar zich toe. De tweede game bleef tot de 11 spannend, daarna liep Siril snel ver uit en won uiteindelijk met 21-11.

Lauren Middleton

Lauren Middleton mocht in de andere dames single spelen tegen de sterke Rosy Oktavia. Na een kansloze eerste game nam Lauren in de tweede game brutaal een voorsprong en kon lang bij blijven. Toch moest ze met 21-18 ook de tweede game afgeven.

Diede Odijk

In de dames single mocht Diede Odijk het opnemen tegen Novi Wieland. Diede kende een goede start en nam een mooie voorsprong. Novi kwam langzaam terug en won de eerste game uiteindelijk met 21-19. In de tweede game kwam Diede niet goed meer in haar spel en moest de overwinning aan Novi laten.

Kirsten de Wit

In het mix dubbel mochten Adam Hall en Kirsten de Wit het opnemen tegen Ciar Pringle en Jaymie Laurens. De eerste game werd solide gewonnen en ook de tweede game leek er geen vuiltje aan de lucht tot 20-15. Dropshot kwam terug tot 20-20, maar in de verlenging waren Adam en Kirsten toch koelbloedig en wonnen de wedstrijd.

Alex Vlaar en Eleanor O'Donnell

In de laatste partij van de dag namen Alex Vlaar en Eleanor O’Donnell het op tegen Lars Kros en Novi Wieland. Na een overwinning in de eerste game ging de tweede game onverwachts verloren. Ondanks dat de derde game enigszins gelijk opging lag het initiatief steeds bij Almere en werd uiteindelijk terecht gewonnen.

Volgende week komt Amor uit Groningen op bezoek.

F.I.T. Almere

Uitslagen en standen op toernooi.nl.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Tim op 07-10-2022 om 12:43 uur

    Mooie actie foto's Eddy!

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)