Badminton Vereniging Almere

Steady overwinning F.I.T. Almere tegen Amor

F.I.T. Almere boekte voor de derde keer deze competitie een 8-0 overwinning. Ook nu een op team uit het zogenaamde rechter rijtje. Amor GS BC uit Groningen bleef ook nu zonder zege.

Noah Haase en Alex Vlaar
F.I.T.

De eerste keer dat Noah Haase en Alex Vlaar in de competitie met elkaar speelden. Alex en Noah kwamen tegen Marco Oosterhaven en Marian Liptak nooit in de problemen en waren 18 minuten klaar met de dubbel en stond er 2x 21-10 op het scorebord.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

De dames van Almere, Diede Odijk en Kirsten de Wit, waren in de eerste set tegen Meike Brul en Marjolein Stam van Amor een maatje te groot: 21-6. De tweede verliep iets stroever maar na 11-6 werd het uiteindelijk 21-14 voor de Almeerse dames.

Alida Chen

Hierna mocht Dyon van Wijlick het in de heren single opnemen tegen Riemco Ho. Dyon maakte er een leuke wedstrijd van waarbij hij de eerste met 21-13 won. De tweede set was het Riemco die het initiatief naar zich toe trok. Tot 18-18 bleef het gelijk en toen trok uiteindelijk Dyon door 3 goede punten op rij de partij naar zich toe.

Alida Chen was in de tussentijd ook begonnen aan haar singel tegen Jamie Logt. Alida zien dat ze het badmintonnen op hoog niveau nog niet was verleerd. De eerste set was voorbij voordat men tot 10 had geteld: 21-4. De tweede set verliep iets minder maar ook die was uiteindelijk ook met 21-15 voor Alida.

Nu was het de beurt aan Noah Haase, die tegen Marian Liptak, eigenlijk nooit in de problemen kwam. Met gedegen spel trok Noah de eerste set naar zich toe met 21-9. In de tweede set was Noah er in het begin niet echt bij en stond bij de break nog met 10-11 achter maar toen liet Noah zien uit welk hout hij was gesneden. Marian maakte nog maar 2 punten dus 21-13 voor Noah.

Diede Odijk

Diede Odijk kende weinig problemen in haar partij tegen Meike Brul. Vrij soepeltjes sleepte ze de eerste set binnen met 21-11.
In de tweede set gaf Meike zich niet zomaar gewonnen en moest Diede nog even alle zeilen bijzetten. Met miniem verschil wat de game uiteindelijk met 21-19 toch voor Diede.

Alex Vlaar en Alida Chen

Resteren nog de mixen. Alex met Alida tegen Riemco en Marjolijn. Ondanks dat het de eerste keer was dat Alex en Alida samen speelden was het al snel duidelijk dat ze een maatje de groot waren voor de spelers van Amor. Na 15 minuten stond er 21-8 en 21-11 op het scorebord.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

Als laatsten mochten Dyon en Kirsten de baan op tegen Marco en Jamie. De eerste set was nog duidelijk voor onze Almere spelers met 21-12 maar in de tweede set moesten Dyon en Kirsten door concentratiegebrek Marco en Jamie bijna langszij laten komen. Gelukkig waren Dyon en Kirsten weer op tijd bij de les en wonnen ze de wedstrijd met 21-17

F.I.T. Almere

Door de zege loopt het team van coach Dave Khodabux iets in op koploper Duinwijck.
Overige uitslagen en de stand vind je op toernooi.nl.

De volgende wedstrijd is op zondag 30 oktober. Dan komt koploper Duinwijck op bezoek.
Vanaf woensdag 12 oktober vindt het Yonex Dutch Open plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort.
Tickets voor dit internationale badmintontoernooi kan je bestellen op de website van Yonex Dutch Open.
Woensdag is de toegang gratis. Kinderen t/m 12 jaar. hebben gedurende het hele toernooi gratis toegang.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Kramer op 10-10-2022 om 17:26 uur

  Ik lees regelmatig de site van Almere. Wat mij elders maar ook hier in het verslag opvalt dat er gesproken wordt over sets en niet over games!! Met groet Ben

 2. Jos op 11-10-2022 om 19:26 uur

  Oke

 3. Geert op 17-10-2022 om 18:43 uur

  Officieel is het games maar in de badmintonwereld spreekt vrijwel iedereen over sets. Vandaar.

 4. Kramer op 18-10-2022 om 09:05 uur

  Geert je bent nooit te oud om te leren!!

 5. Christ op 01-11-2022 om 10:26 uur

  Ben Kramer, ook jij bent voorlopig niet te oud om te leren!

 6. Geert op 01-11-2022 om 18:13 uur

  De vereniging heeft tegenwoordig 3 vrijwilligers die een wedstrijdverslag schrijven. Het is aan hun of ze game of set gebruiken.

 7. Kramer op 02-11-2022 om 10:48 uur

  Je zult maar een quizvraag krijgen voor veel geld en dan het verkeerde antwoord geven!! Groetjes en ik zal mij verder van enig commentaar onthouden mede gelet op de ontvangen reacties! Ben

Reageer op dit bericht (“Steady overwinning F.I.T. Almere tegen Amor ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)