Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere boekt zwaar bevochten zege bij VELO

Het eerste team heeft tegen VELO een 5-3 overwinning behaald. Vanzelf ging het zeker niet. Er moesten maar liefst vijf 3-setters aan te pas komen om de zege voor Almere binnen te halen. Niet in de sterkste opstelling. Zo speelde Kirsten de Wit deze dag nog de halve finale dames dubbel op het Hongaars Open. Ook Lauren Middleton en Noah Haase ontbraken. Cheryl Seinen speelde nog wel de dames dubbel maar moest daarna geblesseerd afhaken. Bij VELO kon Nick Fransman door een blessure geen derde game spelen tegen Dennis Koppen die dus de partij won.

Adam Hall en Timo Stoffelen
F.I.T.

Herendubbel Adam Hall en Timo Stoffelen konden niet overtuigen tegen Nick Fransman en Sebastian Bugtrup. Ze konden in de eerste game nog enigszins in het spoor blijven maar moesten met 21-17 de winst aan Nick en Sebastian laten. In de tweede game ging het tot de break gelijk op maar moesten daarna rap het onderspit delven met 21-12.

Eleanor O'Donnell en Cheryl Seinen

Wat wisselvallig was het optreden van Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell. Ze hadden in de eerste game met 21-7 niks te duchten van Milou Lugters en Kelly van Buiten. Dat betekent niet dat ook de tweede game een walk over wordt. Integendeel. Milou en Kelly maakten dankbaar gebruik van de mindere Almeerse game en dwongen met 21-16 een derde game af. Weer bij de les wonnen Cheryl en Eleanor die game afgetekend met 21-13.

Diede Odijk

Diede Odijk was duidelijk een maatje te groot voor Mila Diemel. Diede kende vrijwel geen zwak moment in de partij en liet Mila nagenoeg geen moment in haar spel komen. De alleszeggende cijfers behoeven dan ook geen toelichting: 21-9 en 21-10.

Ieva Pope

Meer punten maken dan je tegenstandster Vela Diemel en toch verliezen. Dat overkwam Ieva Pope. Tegen een vrijwel constante achterstand aankijkend een nipt gameverlies met 21-19. Hoe betrekkelijk eenvoudig ging het in de tweede game. Daarin bepaalde Ieva vrijwel het gehele spel en won overtuigend met 21-12. Maar zo moeizaam was weer de derde game die nog wel een spannend slot kende. Na enkele matchpoints te hebben weggewerkt ging Ieva toch met 23-21 ten onder tegen Vela.

Dennis Koppen

In zijn vierde ontmoeting met Nick Fransman zou Dennis Koppen er alles aan doen deze partij winnend af te sluiten. Dat gebeurde ook maar niet zoals je graag wint. Nick was met 21-12 nog te sterk maar in de loop van de tweede game liep het steeds beter. Toen Nick wat last van zijn voet kreeg kwam Dennis zelfs langszij en won vervolgens de game met 23-21. Voor Nick het teken dat het voor hem zinloos was om met een blessure verder te spelen en gaf op. Dennis wint.

Timo Stoffelen

Timo had zijn handen vol aan Dion Rovers die met 21-19 met de eerste game aan de haal ging. Ondanks dat ze weinig voor elkaar onder deden bleef Timo in een goede afloop geloven. Met 21-16 in Almeers voordeel moest de derde game de beslissing brengen. Daarin voerde Timo zeker aan het eind de boventoon en won verdiend met 21-16.

Adam Hall en Eleanor O'Donnell

De eerste gemengd dubbelpartij ging tussen Eleanor en Adam tegen Milou en Sebastian. Niet gemakkelijk maar wel verdiend won het Schotse koppel de eerste game met 21-15. Maar in de tweede game kwamen ze tekort. Een vrij ruime achterstand werd nog wel knap ingelopen maar die was te groot om nog aanspraak te maken op gamewinst want die ging met 21-18 naar VELO. In de derde game was het verzet van Milou en Sebastian gebroken. Met 21-13 waren Eleanor en Adam de duidelijke winnaars.

Diede Odijk en Alex Vlaar

Dat gold niet voor Diede en Alex. Zij moesten hun meerdere erkennen in het sterke gemengd dubbel Myke Halkema en Russell Muns en daar viel niets op af te dingen. De eerste game ging dan ook met 21-15 naar VELO. In de tweede game leek winst nog mogelijk maar Myke en Russell keerden het tij en maakten het af met 21-18.

Moeizaam maar toch een zege. Duinwijck verliest met 5-3 van DKC en zo staan de teams met nog een wedstrijd te spelen binnen 3 punten van elkaar. Gezien het programma maakt DKC (tegen Amor) een goede kans om als eerste te eindigen. Geplaatst voor de kampioenspoule zijn nu Duinwijck, DKC en F.I.T. Almere. VELO, Drop Shot en Amersfoort zijn nog in de race voor de resterende twee plekken.
VELO speelt thuis nog tegen Duinwijck en F.I.T. Almere reist zaterdag af naar Amersfoort.

De link naar de foto's vind je op badmintonenzo.net.
Alle uitslagen en standen op toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere boekt zwaar bevochten zege bij VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)