Badminton Vereniging Almere

F.I.T Almere en Dunlop DKC wederom in evenwicht

Zondagmiddag werd in sporthal Raggers de wedstrijd F.I.T. Almere tegen Dunlop DKC gespeeld. Het goede nieuws van afgelopen week was dat we in sporthal Raggers kunnen blijven spelen wat door de leden met veel gejuich is ontvangen en ook goed is voor het badminton in Almere.

In de kraker tegen DKC moest coach Dave Khodabux het doen zonder buitenlandse inbreng en was bij DKC alleen kopman Mark Caljouw niet van de partij. De 2 ploegen die in de reguliere competitie de punten hadden gedeeld en ook met een gelijk aantal punten waren geëindigd wisten ook vanmiddag in de kampioenspoule weer de punten eerlijk te verdelen, wat een mooi resultaat was voor F.I.T. Almere, dat met vier tieners en 2 invalsters aantrad.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

In de heren dubbel mochten Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het opnemen tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Na een grote achterstand wisten Alex en Dyon in de eerste game goed terug te komen, maar moesten aan het eind toch de game aan Michiel en Gijs laten met 19-21. De tweede game startte gelijk op, maar DKC bouwde gestaag een voorsprong op en gaven die niet meer weg (17-21).

Cheryl Seinen

In de dames dubbel kwamen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit niet echt in problemen en werd met 2 keer 21-15 een solide overwinning gehaald op Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. Alleen aan het begin van de tweede game konden de DKC dames de Almeerse even bijbenen, maar vanaf 9-9 werd naar een ruime voorsprong gewerkt.

Dennis Koppen

In de eerste herensingle wist de hardwerkende Dennis Koppen met prima spel het Joran Kweekel, de Nederlandse nummer 2, twee games lang lastig te maken. Na 15-21 en een fantastische 22-20 was daarna de koek op en wist Joran met ruime cijfers (21-8) de derde game naar zich toe te trekken.

Diede Odijk

Op de andere baan leverde Diede Odijk een spannend aanvallend gevecht met Manon Sibbald, waarbij beide dames in de eerste game wisselend een voorsprong pakten. Na het eerste initiatief bij Diede aan het einde van de eerste game was het toch Manon die met 20-22 won. Ook de tweede game ging weer tot 12-12 gelijk op, waarna een Manon een kleine voorsprong pakte en die niet meer weggaf (19-21).

Noah Haase

Noah Haase mocht het in de tweede heren single opnemen tegen Andy Buijk. Na een relatief makkelijke eerste game (21-11) ging de tweede game lang gelijk op tot zelfs 18-18 en maakte dubbelaar Andy het singelaar Noah erg moeilijk. Toch was Noah die aan het eind de rust goed bewaarde waar Andy ging forceren. Noah besliste de game uiteindelijk met 3 punten op rij (21-18), waardoor de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar kwam.

Alida Chen

Invalster Alida Chen mocht als tweede single aantreden tegen de jonge Flora Wang. In de eerste game had Alida in eerste instantie geen kijk op het spel van Flora (13-21). De tweede en derde game liet Alida zien dat ze nog steeds een heel slimme speelster is die met goed tactisch spel Flora de baas was. Wat af en toe mist is nog wat vastheid, maar haar tactisch inzicht compenseert veel en uiteindelijk bleek Alida ook beter tegen de druk bestand dan Flora. Met 21-18 en 21-19 werd de 3-3 op het bord gezet.

Alex Vlaar en Rosalie Teuben

In de eerste mix mochten Alex Vlaar en Rosalie Teuben het opnemen tegen Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono. Alex en Rosalie speelde op zich een goede wedstrijd en wisten Michiel en Alyssa goed onder druk te zetten, maar moesten toch hun meerdere erkennen in Michiel en Alyssa (17-21 en 15-21)

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

De laatste wedstrijd van de middag was tussen Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Joran Kweekel en Marlies Baan. Singlespeler Joran staat ook bekend om zijn sterke mix kwaliteiten, maar Dyon en Kirsten speelden een uitstekende wedstrijd en bleven goed rustig. Na een krappe 21-18 winst ging de tweede game net aan met 20-22 verloren. In de derde game pakten Dyon en Kirsten een mooie voorsprong 11-8. Nadat het weer 11-11 werd liepen Dyon en Kirsten snel uit naar 15-12 en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Met 21-15 werd de 4-4 binnengesleept.

Na afloop gaf coach Dave Khodabux aan dat in een roerig en onzeker 2022 blij te zijn met de progressie die de spelers en de vereniging hebben geboekt op sportief en sociaal vlak. Deze lijn beloofd veel sportieve hoogtepunten en mooie momenten voor 2023 in de Raggers sporthal. De feestdagen zijn weer een welkome onderbreking om op te laden voor een druk januari programma.

De link naar alle foto's staat weer op badmintonenzo.net.
Voor de stand en alle uitslagen bezoek je toernooi.nl.

De eerste wedstrijd staat op het programma in het nieuwe jaar op 7 januari uit tegen VELO. Het is weer een dubbelweekend want een dag later komt Duinwijck BC op bezoek.

Reageer op dit bericht (“F.I.T Almere en Dunlop DKC wederom in evenwicht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)