Badminton Vereniging Almere

Nederlaag voor F.I.T. Almere tegen Duinwijck

F.I.T. Almere werd in Haarlem op een 6-2 nederlaag getrakteerd door Duinwijck. Daarmee is het gezakt naar de vierde plaats in de kampioenspoule. Het was de eerste wedstrijd van acht in de tweede competitieronde dus is alles nog mogelijk. De mix van Adam en Kirsten werd na een spannend slot met het kleinste verschil verloren. Eleanor O'Donnell raakte in het dames dubbel geblesseerd in de gewonnen eerste game maar kon daardoor in het vervolg niet voldoende partij bieden en moest voor de mix afhaken.

alex Vlaar en Adam Hall
F.I.T.

In de heren dubbel moesten Alex Vlaar en Adam Hall het onderspit delven in hun partij tegen Ties van der Lecq en Wessel van der Aar. Het verschil was niet erg groot maar Ties en Lecq waren net iets doortastender en haalden met 21-18, 16-21 en 21-17 het punt voor Duinwijck binnen.

Cheryl Seinen en Eleanor O'Donnell

Bij de dames dubbel leek het voor Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell de goede kant op te gaan. Met 21-15 waren zij in de eerste game dan ook te sterk voor Debora Jille en Imke van der Aar. Maar Eleanor raakte aan het eind van de eerste game geblesseerd en kon in de resterende games niet meer vol gas geven en dat kon Cheryl in haar eentje onmogelijk compenseren. Debora en Imke wonnen dan ook vrij simpel de tweede en derde game met 21-10 en 21-12. Na een uur spelen stond Almere op een 2-0 achterstand.

Siril Verma

Nu hadden we bij de heren enkel gehoopt op een partij tussen Siril Verma en Aram Mahmoud maar Duinwijck besloot Aram in te zetten als tweede heer. Finn Achthoven werd de tegenstander van Siril en die speelde een uitstekende partij. Niet alleen dat: Sportief corrigeerde hij de scheidsrechter, die de lijnrechter overrulede, in zijn eigen nadeel wat hem dus een punt kostte. Hoewel Siril zijn handen vol had aan Finn was hij met twee maal 21-16 wel de sterkste en pakte daarmee het eerste punt voor F.I.T. Almere.

Lauren Middleton

Lauren Middelton begon goed aan haar partij tegen 4-voudig Nederlands kampioene Gayle Mahulette die een wat moeizame start beleefde en Lauren met een 11-5 voorsprong de rust in zag gaan. Gedurende de game kwam Gayle steeds beter in haar spel, kwam langszij en pakte de game met 21-18. In de tweede game kon Lauren niet meer volgen en moest met 21-12 de game aan Gayle laten.

Dennis Koppen

Voor Dennis, die eigenlijk toch wel op Finn had gerekend, de lastige taak om Aram te verslaan. Maar Aram was in de eerste game met 21-7 oppermachtig. In de tweede game werd Aram wat nonchalant en rook Dennis zijn kans en kwam aan het einde van die game zelfs nog op voorsprong. Aram was weer op tijd bij de les en won alsnog met 21-19.

Diede Odijk

Diede Odijk wist de laatste twee ontmoetingen met Chloë Mayer winnend af te sluiten. Maar vandaag zat winst er niet in. Chloë speelde een prima partij en Diede had niet een afdoende antwoord op haar spel. Met 21-16 en 21-15 was de winst ditmaal voor Chloë.

Kirsten de Wit en Adam Hall

Adam Hall en Kirsten de Wit, voor de geblesseerde Eleanor, speelden een sterke partij tegen Debora Jille en Ties van der Lecq. Met 23-21 trokken Debora en Ties toch aan het langste eind. In de tweede game eenzelfde beeld in deze spannende partij. Na wat game- en matchpoints over en weer waren het toch weer Debora en Ties die het winnende punt wisten te maken. Met 27-25 wonnen zij uiteindelijk ook de tweede game.

Cheryl Seinen en Alex Vlaar

Veel te sterk voor broer en zus Wessel en Imke van der Aar waren Cheryl en Alex. Dat bleek dat ook wel uit de gamestanden: 21-12 en 21-11. Dat gaf de einstand in ieder geval een iets dragelijker beeld.

Komende zaterdag komt Drop Shot op bezoek dat een 6-2 nederlaag leed tegen VELO. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

De link naar de foto's vind je op badmintonenzo.net en de stand met alle uitslagen op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Nederlaag voor F.I.T. Almere tegen Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)