Badminton Vereniging Almere

F.I.T Almere verslaat koploper Dunlop DKC

Zondagmiddag was in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd tussen koploper Dunlop DKC tegen nummer drie van de ranglijst, F.I.T. Almere. In de wedstrijd tegen DKC moest coach Dave Khodabux het doen zonder Cheryl Seinen en Adam Hall die, net als kopman Mark Caljouw bij DKC, toernooiverplichtingen hebben in Azië. De twee ploegen hadden in de reguliere competitie de punten al gedeeld en ook de eerste wedstrijd van de kampioenspoule werden de punten al eerder gedeeld, dus het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden.

Voor beide ploegen stond nog veel op het spel, Almere moest de derde plaats, rechtgevend op play-offs tussen nummer 2 en 3 nog veilig stellen en koploper DKC wilde de finale van het landskampioenschap veilig stellen.

Na afloop schitterde een mooie 6-2 overwinning voor Almere op het bord, wat vandaag ook dik verdiend leek. De nummer 3 positie lijkt veiliggesteld en DKC en Duinwijck moeten volgende week uitvechten wie 1 of 2 wordt. Coach Dave Khodabux gaf na afloop aan dat er nu met een goed gevoel de puntjes op de i gezet kunnen worden richting play-offs.

Wedstrijdverslag

Dyon van Wijlick, Alex Vlaar

In de heren dubbel mochten Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het opnemen tegen Michiel Kruijt en Andy Buijk. Na een solide eerste game (21-17) bleek DKC in de tweede game beter (15-21). Gelukkig wisten Alex en Dyon vanaf 6-6 een voorsprong op te bouwen die niet meer werd weggegeven en trokken de wedstrijd met 21-14 naar zich toe en konden terugkijken op een goede wedstrijd.

Kirsten de Wit, Eleanor O'Donnell

In de dames dubbel kwamen Eleanor O’Donnell en Kirsten de Wit slecht uit de startblokken tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De trage shuttle, eigen fouten en een niet werkende tactiek leverde snel een 9-19 achterstand op, waarna Eleanor en Kirsten met 9 punten op rij toch nog de aansluiting vonden tot 18-19, maar uiteindelijk de game met 19-21 af moesten geven. De flow was echter wel gevonden want in de tweede game raasden de Almeerse dames met 21-8 over DKC heen en ook in de derde game werd gelijk een ruime voorsprong opgebouwd en niet meer weggegeven (21-14).

Noah Haase

Een mooie 2-0 uitgangspositie voor de singles. Er werd gestart met de tweede heren single en de eerste dames single. Doordat DKC de herensingles had gedraaid mocht Noah Haase aantreden tegen de nummer 2 van Nederland, Joran Kweekel. Noah liet zijn talent goed zien en wist het Joran tweeënhalve game lastig te maken en maakte af en toe hele mooie punten en kon het tempo lang volgen. Na 18-21 in de eerste game werd de tweede game ondanks een achterstand gedurende de game toch in winst omgezet in 21-18. Ook in de derde game kon Noah tot 10-10 goed volgen, maar het was Joran die daarna uitliep naar 10-17 en met 14-21 won.

Lauren Middleton

Lauren Middleton mocht als eerste dames single aantreden tegen de Flora Wang. In de eerste game was het Flora die het initiatief pakte en een ruime voorsprong pakte. Vlak voor het eind van de eerste game keek Lauren nog tegen een 15-19 achterstand aan, maar wist terug te komen tot 20-20 en pakte de eerste game met 22-20. Het verzet van Flora was daarna gebroken, Lauren sloeg met 21-7 de tweede game met ruime cijfers binnen en daarmee de 3-1.

Dennis Koppen

Dennis Koppen mocht het in de eerste heren single opnemen tegen Andy Buijk. Na een makkelijke en gedegen eerste game (21-12) speelde Dennis ook in de tweede game steeds een paar punten op voorsprong. Toch stond het bij 15-15 weer gelijk en ging het om en om naar 20-20. Op dat moment bleef Dennis koel en besliste de wedstrijd met 22-20.

Diede Odijk

Op de andere baan leverde Diede Odijk wederom, net als een paar weken terug, een spannend gevecht met Manon Sibbald. Waar Manon in het vorige duel de sterkste was, was het nu Diede die in twee games aan het langste eind trok. De eerste game ging aan het eind van de eerste game steeds per 2 punten. Na 16-16 pakte Diede steeds eerst 2 punten en daarna Manon weer, uiteindelijk leidend naar 22-20 voor Diede. De tweede game ging tot 10-10 weer gelijk op, daarna pakte Diede een voorsprong en won met 21-16 en zetten de verassende 5-1 tussenstand op het scorebord.

Alex Vlaar, Eleanor O'Donnell

In de eerste mix mochten Alex Vlaar en Elanor O’Donnell het opnemen tegen Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono. Na een matige start (0-5) vonden Alex en Eleanor bij 14-14 de aansluiting en wonnen met heel goed spel de eerste game met 21-16. De tweede game startte goed met een 8-3 voorsprong, maar op dat moment kantelde de wedstrijd naar DKC die er op en erover gingen en de tweede game met 15-21 naar zich toe trokken. De derde game hield DKC vanaf het begin een voorsprong, waar Alex en Eleanor de aansluiting niet meer bij konden vinden (15-21).

Dyon van Wijlick, Kirsten de Wit

De laatste wedstrijd van de middag was tussen Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Joran Kweekel en Marlies Baan. Dyon en Kirsten pakten gelijk een kleine voorsprong die steeds werd behouden. Bij 19-14 werd het nog spannend doordat DKC terug kwam tot 19-18, maar de eerste game werd toch met 21-19 door Almere gewonnen. De tweede game hetzelfde beeld tot de break maar daarna liepen Dyon en Kirsten vlot naar 19-9 en wonnen met 21-11.

Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen VELO, waarbij F.I.T. Almere aan 1 wedstrijdpunt voldoende heeft om zich formeel te plaatsen voor de play-offs.

De link naar foto's van de wedstrijd zoals altijd op badmintonenzo.net en alle uitslagen en de stand op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“F.I.T Almere verslaat koploper Dunlop DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)