Badminton Vereniging Almere

Playoffs voor F.I.T. Almere na overwinning op VELO

F.I.T. Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend van 11 en 12 februari zijn en tegenstander is DKC.

F.I.T.
Alex Vlaar, Dennis Koppen

De herendubbel werd een prooi voor Almere. Dennis Koppen en Alex Vlaar wonnen in een spannende drie setter nipt van Nick Fransman en Russell Muns. Dit was een terechte overwinning voor de Almeerse heren.

Eleanor O'Donnell, Cheryl Seinen

De dames (Cheryl Seinen en Eleanor O'Donnell tegen Myke Halkema en Milou Lugters) maakten er in de eerste game een spannende wedstrijd van en keken tot de 18 continue tegen een achterstand aan, na 18-18 maakte de dames van Almere 3 punten op rij en wonnen de uiteindelijke de eerste game. In de tweede game liepen de dames van Almere snel weg van Velo en was het 11-5 bij de pauze en wonnen onze dames terecht deze wedtrijd met 21-15.

Diede Odijk

Nu werden eerst de damesenkelpartijen gespeeld omdat Dennis en Nick net hadden gespeeld.
Diede Odijk mocht de spits afbijten tegen Hanna Couwenhoven. Diede speelde een zeer goede wedstijd en Hanna liep continue achter de feiten aan en Diede kwam geen enkel moment in gevaar en won zeer overtuigend met 21-10 en 21-9. Dit zal zo kort voor het NK een goede opsteker zijn voor haar.

Rosalie Teuben

Op de andere baan stond Rosalie Teuben tegenover Veda Diemel. Deze twee dames maakten er in de eerste game een thriller van die uiteidelijk met 25-23 werd gewonnen door Rosalie. In de tweede game liep Veda al snel uit naar 11-3 en liep Rosalie achter de feiten aan en won Veda deze game met 21-14. In de derde game kon Rosalie bij blijven tot 11-9 maar daarna liep Veda toch weg en won de game met 21-15.

Dennis Koppen

Nu was het de beurt aan de twee heren. Dennis Koppen mocht aantreden tegen Dion Rovers. In de eerste game was Dennis heer en meester en won deze overtuigend met 21-7. Maar Dion kwam in de tweede game iets beter in de wedsrijd en kon hij het Dennis tot 11-9 moeilijk maken. Dennis zette hierna een tandje bij, liet Dion kansloos en won deze game met 21-13.

Noah Haase, Nick Fransman

Op de andere baan was intussen de wedstrijd begonnen tussen Noah Haase (net teruggekomen uit IJsland) tegen "good old" Nick Fransman. Nick begon voortvarend en pakte een voorsprong van 8-4 maar Noah werd en niet warm of koud van en dichtte het gat. Hij stond bij de break nog maar achter met 1 punt: 10-11. Helaas maakte Noah hierna iets te veel fouten die door Nick direct werden afgestraft en dus won Nick deze game met 21-16. De tweede game was in het begin een kopie van de eerste game en stond Nick tijdens de bream voor met 11-9. Maar ook nu liep de foutenlastbij Noah te hoog op om het Nick nog moeilijk te maken en won "good old" Nick de game met 21-13.

Eleanor O'Donnell, Timo Stoffelen

Op baan 2 was in de ondertussen de mix tussen Eleanor en Timo Stoffelen begonnen tegen Russell en Milou. In de eerste game konden Timo en Eleanor nog goed in het spoor blijven bij Russell en Milou maar waren het de spelers van Velo die de eerste game wonnen. De tweede game was eigelijk een kopie van de eerste game en we kunnen er kort over zijn. Ook die werd gewonnen door Velo.

Rosalie Teuben, Alex Vlaar

De laatste partij zou dus uitmaken of het 4-4 zou worden of 5-3 voor Almere.
Alex en Rosalie mochten aantreden tegen Dion en Myke. Tot 18-18 ging het continue gelijk op en wist eigenlijk niemand of Almere of Velo deze game ging winnen maar daar was Alex Vlaar met de laatste 3 punten op rij: 21-18 voor Almere. In de tweede game liep Almere snel uit naar 11-5 en dachten iedereen “kat in het bakkie”. Velo dacht er anders over maakte het weer een beetje spannend door terug te komen tot 14-12. Gelukkig voor Almere was daar Alex weer met een aantal besl;issende punten en werd het uiteindelijk 21-15 en stond er terecht 5-3 op het scorebord.

Duinwijck versloeg in Den Haag DKC met 5-3 en plaatst zich als winnaar van de kampioenspoule direct voor de finale. F.I.T. Almere en Dunlop-BC DKC gaan in twee wedstrijden uitmaken wie zich de andere finalist mag noemen. De eerste wedstrijd zal zijn in het weekend van 11 en 12 februari in Almere.

Komend weekend (3 t/m 5 februari) vindt eerst het NK Badminton plaatst in Topsportcentrum Almere.
Kaarten zijn te bestellen op de website van Badminton NL. Kinderen t/m 17 jaar gratis toegang. Wel gratis ticket aanschaffen in de ticketshop.

De link naar het fotoverslag staat weer op badmintonenzo.net en de uitslagen en standen op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Playoffs voor F.I.T. Almere na overwinning op VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)