Badminton Vereniging Almere

Wie help Kirsten de Wit naar de top 8 van Europa

Ik ben Kirsten de Wit en mijn droom kost geld. Een olympische droom in een door Azië gedomineerde sport waarin in Europa relatief weinig geld in omgaat, maar na voetbal wel de meest beoefende sport ter wereld is. Ik woon en train doordeweeks op het nationale sportcentrum Papendal. Hier train ik 2 keer per dag en tussen de trainingen door volg ik de studie sportkunde aan de HAN hogeschool. Daarnaast speel ik competitie in de eredivisie bij BV Almere.

Afgelopen jaar ben ik 3-voudig Nederlands jeugdkampioen geworden, heb een 5e plaats gehaald op het EJK in de mix dubbel en heb ik mijn eerste future series overwinning gehaald bij de senioren in het damesdubbel. Mijn ultieme doel is de Olympisch Spelen van 2028 in Los Angeles en/of 2032 in Brisbane. De internationale competitie in badminton is wereldwijd zo sterk dat Olympische Spelen pas rond je 24ste als Europese speler een reëel doel is. Daarom is het belangrijk om veel internationale toernooien te spelen om ervaring op te doen en een goede internationale ranking op te bouwen die als basis dient voor een Olympisch traject vanaf 2024.

In 2020 heb ik een duidelijke keuze gemaakt om te specialiseren in het dubbelspel, damesdubbel en mixdubbel. Ik vind vooral de snelheid van het dubbelspel het leukst omdat je altijd alert moet zijn. Ook het tactische element van het dubbelspel spreekt mij enorm aan. Het eerste doel is top 8 van Europa / top 40 van de wereld en plaatsing voor de Europese kampioenschappen van 2024 in zowel dubbel als mix.

Trainen en wonen op Papendal is niet gratis en daarnaast moet ik om mijn doel te bereiken ongeveer 15 internationale toernooien spelen per jaar. Een buitenlands toernooi kost 600-650 euro per toernooi (vluchten/hotel/eten en inschrijfgeld). Badminton Nederland geeft een beperkt reisbudget. Ik gebruik de donaties om zo veel mogelijk internationale toernooien te kunnen spelen en zo de aansluiting te krijgen bij in eerste instantie de Europese top. De Europese circuit toernooien waarin ik moet starten kennen geen of een zeer beperkt prijzengeld. Een volgende stap zal ook buiten Europa zijn.

Deze fundraising is naast bestaande sponsoren en bijdrage van mijn ouders zodat ik het volledige programma kan draaien en geld niet de limitatie wordt voor een succesvolle stap naar de Europese top. Het fundraising doel stelt mij in staat 4 buitenlandse (Europese) toernooien te financieren.

U kunt direct doneren op de pagina van Het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

Reageer op dit bericht (“Wie help Kirsten de Wit naar de top 8 van Europa ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)