Badminton Vereniging Almere

Qontent Senioren Cup

Qontent

De "cup" voor de speler en speelster, die over het gehele competitieseizoen 2009/2010 gezien de beste prestaties leveren. Er zijn acht prijzen: voor de beste herensingel, damessingel, mix-heren, mix-dames, damesdubbel, herendubbel, best-over-all-dame en de best-over-all-heer. Deze Cup wordt beschikbaar gesteld door de firma Qontent.

Velen zullen wellicht denken: bekers zijn voor mij nooit weggelegd! Niet getreurd; in dit systeem maakt iedereen een kans op een van deze bekers. Het leuke van dit systeem is namelijk, dat iemand die in team 16 speelt evenveel kans op de beker heeft, als iemand uit team 1, mits er maar genoeg goed gewonnen wordt.

De puntentelling

Van alle gespeelde partijen worden de punten opgeteld en vervolgens gedeeld door het aantal , waardoor een gemiddelde ontstaat. Om voor de overwinning in aanmerking te komen dient er voor een discipline (enkel, dubbel of mix) minimaal 6 wedstrijden gespeeld te zijn.

Voor de over-all dient er minimaal 18 wedstrijden in het seizoen gespeeld te zijn. Hiervan zijn er in twee discilplines minimaal 4 wedstrijden gespeeld. Bijvoorbeeld: je hebt 10 singels, 6 dubbels en 2 gemengd dubbels gespeeld. Je doet mee met de over-all competitie. Maar ook geldig is 13 singels, 0 dubbels en 5 gemengd dubbels.

Invalbeurten worden niet meegeteld; het gaat dus alleen om de wedstrijden die je in je eigen team gespeeld hebt.

Bij de dubbels en de gemengd dubbels krijgen allebei de spelers het aantal punten waar ze recht op hebben (zie boven). Er wordt dus niet gekeken naar koppels.

Voor het bijhouden van de standen is het noodzakelijk dat de (digitale) wedstrijdformulieren op tijd en correct ingevuld worden.

Bij gelijke stand wordt er naar de minste tegenpunten, geen setpunten, maar echte wedstrijdpunten, gekeken. Is de stand dan nog gelijk, dan wordt er geloot.

Houdt voor de tussenstand de website in de gaten, de tussenstand wordt wekelijks bijgewerkt.

Uitslagen dit seizoen en vorige edities