Badminton Vereniging Almere

Afdelingen

Binnen BVA vinden we drie afdelingen: de recreanten, wedstrijdspelers en jeugdspelers.

Recreanten

Binnen de BVA vinden we de pure recreanten, een belangrijke groep binnen de vereniging. Recreanten kunnen viermaal per week spelen bij de vereniging, waaronder eenmaal gedurende het ‘Badminton Overdag’. De recreantencommissie organiseert jaarlijks meerdere toernooitjes en uitwisselingen met andere verenigingen uit de regio. Daarnaast is de BVA ook altijd vertegenwoordigd bij de regionale nacompetitie voor recreanten.

Wedstrijdspelers

BVA heeft zo'n 150 senioren wedstrijdspelers, verdeeld over circa twintig teams in de landelijke- en regionale competitie. Het eerste team van de BV Almere speelt onder de naam Qontent Almere in de eredivisie van het Nederlandse Badminton.

Gedurende het toernooiseizoen zijn veel Almeerse wedstrijdspelers te vinden op diverse toernooien.

Jeugdspelers

BVA heeft zo'n 200 jeugdspelers welke tweemaal per week trainen in Sporthal Raggers. De jeugdopleiding van de BVA behoort tot de beste in Nederland en de trainersstaf bestaat uit zo'n vijftiental trainers. Bij de regiokampioenschappen is de jeugd van BV Almere altijd van de partij en goed voor vele prijzen. Talentvolle jeugdleden hebben meer dan 60 nationale titels op hun naam geschreven en drie jeugdspelers hebben zelfs de officieuze Europese titel behaald!

Maar ook aan gezelligheid en plezier ontbreekt het niet. Jaarlijks worden onder andere het pepernotentoernooi, het ouder-kindtoernooi, het toernooi om de Junior Trophy en het eindejaarsfeest georganiseerd.