Badminton Vereniging Almere

Zwaarbevochten gelijkspel F.I.T. Almere BV tegen BC Drop Shot

F.I.T. Almere BV heeft zondagmiddag een zwaarbevochten gelijkspel gehaald tegen BC Drop Shot. Ondanks een 0-4 achterstand wist het team van F.I.T. Almere er een 4-4 uit te slepen. Beide dubbels gingen nipt onderuit en vervolgens gingen ook de eerste heren en eerste dames single verloren. Na de twee overige singles te hebben gewonnen lag er veel druk op de mix dubbels. Bij de twee mix dubbels viel het dubbeltje nu wel de goede kant op waardoor uiteindelijk de punten eerlijk werden verdeeld.

Met deze 4-4 is F.I.T Almere derde op de ranglijst met 2 punten achter Duinwijck dat een wedstrijd meer heeft gespeeld en 3 punten achter op DKC. Drop Shot bleef met deze uitslag vierde op de ranglijst, op 6 punten van F.I.T Almere.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick aan tegen Schotse broers Adam en Ciar Pringle die voor vandaag waren ingevlogen. Een 1-4 werd snel omgezet naar een 11-4 voorsprong, maar een 20-15 voorsprong bleek niet genoeg. De gebroeders Pringle kwamen terug tot 20-20 en trokken met 24-26 de eerste game naar zich toe. De tweede game speelden Alex en Dyon lang op achterstand, maar bij 17-17 was het weer gelijk. Toch trok Drop Shot de partij met 19-21 aan het langste eind.

Kisten de Wit en Diede Odijk

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen Kelly van Buiten en Iris van Leijsen. Deze langste partij van de dag duurde uiteindelijk 1 uur en 13 minuten. Na een 26-24 voor Kirsten en Diede in de eerste game wisten ze in de tweede game een 15-12 voorsprong niet te behouden en moesten uiteindelijk de tweede game afgeven met 23-25, waarbij 2 matchpoints onbenut bleven. In de derde game kwamen Kirsten en Iris nog terug van 10-16 tot 15-17, maar moesten toch de winst aan de Haagse dames laten met 17-21.

Nick Fransman en Dennis Koppen

Eerste heer Dennis Koppen speelde tegen Nick Fransman weer een goede partij, maar het lijkt Dennis niet gegeven een keer te winnen tegen één van de toppers in de eredivisie. Wederom wist Dennis met goed spel de eerste game te winnen, maar uiteindelijk ging Nick er met de winst in de tweede en derde game vandoor.

Alida Chen

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Novi Wieland, maar kwam geen moment in haar spel. Beide games werd vanaf het begin op ruime achterstand gespeeld en nam Novi terecht het punt mee naar Den Haag.

Noah Haase

Noah Haase maakte na een maand afwezigheid weer zijn rentree en mocht aantreden tegen speler/coach Dicky Palyama, die met zijn leeftijd halverwege de veertig nog steeds goed uit de voeten kan in de eredivisie. Noah wist met geduldig spel Dicky naar de "slagbank" te leiden en uiteindelijk met ruime cijfers te winnen.

Diede Odijk

Diede Odijk kreeg Natalia Perminova als tegenstandster. De eerste game ging vanaf 10-10 tot 18-18 om en om gelijk op. Met 3 punten op rij pakte Diede de eerste game. Ondanks een 5-9 in de tweede game was het bij de 10 weer gelijk. Na 13-13 liep Diede snel uit naar 21-15.

Alida Chen en Alex Vlaar

De eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Adam Pringle en Kelly van Buiten was op voorhand een zware partij. Alex en Alida speelden een uitstekende wedstrijd en na een spannende eerste game die volledig gelijk opging werd met 21-19 aan het langste eind getrokken. De tweede game werd gelijk een kleine voorsprong gepakt die werd uitgebreid tot 16-10. Adam en Kelly kwamen nog even terug maar er werd toch met 21-18 door Alex en Alida gewonnen.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

De tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit werd een spannende partij tegen Ciar Pringle en Iris van Leijsen. In de eerste game werd bij 12-12 met drie punten op rij een voorsprong gepakt die er aan het einde van de game nog stond. De tweede game was bloedstollend. Na 10-13 ging het vanaf de 14-14 volledige gelijk op en eindigde met een 30-28 overwinning voor Dyon en Kirsten. Het achtste matchpoint was uiteindelijk de beslissende. Ciar en Iris hadden tussendoor 1 gamepoint.

Volgende week zaterdagavond om 19:00 uur wacht de thuiswedstrijd tegen DKC. De opstelling zal voor beide teams erg afhankelijk zijn van resultaten en mogelijke opstellingen bij de Europese kampioenschappen voor mannen- en vrouwenteams die komende week op Papendal worden gespeeld. Dus mogelijk verrassende opstellingen.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma vind je op toernooi.nl..
De foto's van deze wedstrijd zijn te bekijken op de website van badmintonenzo.

F.I.T.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Remco op 04-12-2023 om 17:15 uur

    Op papier lijkt het van 0-4 naar 4-4 te zijn gegaan, maar in werkelijkheid ging het anders. Bij 0-3 (na HD DD, 1e DE) is eerst de 2e HE gespeeld, waardoor de stand 1-3 werd. Na de 1e HE (1-4) werd het via de 2e DE en beide mixen 4-4.

    Poëtisch is het gebruik van het woord 'slagbank', waar de 'slachtbank' bedoeld wordt :D

Reageer op dit bericht (“Zwaarbevochten gelijkspel F.I.T. Almere BV tegen BC Drop Shot ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)