Badminton Vereniging Almere

‘Naamswijzing Nederlandse Badminton Bond’

Tot nu toe 15 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. wouter op 10-01-2005 om 18:11 uur

  die dt heeft geschreven denkt meer aan ze eigen vereniging de spelers kiezen er ook voor om dat te doen ze willen blijkbaar meer trainen bij nationale dan bij de club zelf de keus is aan henzelf

 2. John op 10-01-2005 om 22:17 uur

  Beste Wouter, ik weet wel niet wie je bent maar ik denk dat het bovenstaande stukje de spijker op zijn kop slaat, wij zijn een zeer ambitieuse verening en met zeer veel talenten uit eigen jeugd en graag willen wij dat ze het hoogste behalen in de club en nationaal.
  Deze talenten spelen vaak al hoog in de competitie bij ons en wat wil het geval na de training bij de bond komen ze doodmoe terug en verliezen hun partij en wellicht promotie met hun team.
  En de spelers hebben geen keus Wouter, natuurlijk wil je als speler het hoogste berijken maar na een dag trainen win je geen wedstrijd meer en dat conflicteerd dus met je clubteam belangen.

 3. Patrick op 11-01-2005 om 00:49 uur

  Van dit beleid bij de NBB is al jaren sprake. Toch klopt het wel dat spelers er zelf voor kiezen om bij de bond te gaan spelen. Dit is logisch, want het is een geweldige ervaring om deel te mogen nemen aan belangrijke nationale en internationale toernooien. Ik ben het echter met Henk en John eens dat er geen afstemming bestaat tussen de manier waarop de clubs en de bond werken. Communicatie is hier naar mijn mening het doorslaggevende begrip. Wanneer de NBB wil meegaan met de (Europese) top nu en in de toekomst lijkt het me verstandig om eens een open discussie te voeren met de clubs in het land en daarbij echt te luisteren naar de mening van de clubs.

 4. wouter op 11-01-2005 om 16:38 uur

  beste John,

  Na mijn weten is topsport een functie om door te zetten naar de absolute top wat de mens zelf naar wilt strefen europees nederlands of in de wereld. Ze trainen hard en ze zijn moe dat geef ik graag toe maar je moet wel weten ze kiezen er zelf voor en ze willen het ook zelf. Ik vind dat ze wel kunnen spelen ook al zijn ze moe maar het zit hen niet in de benen maar in het koppie daar gaat het rond met de gedachten ik heb gister hard getraint en ben moe. Maar wanneer ze zouden denken van ik heb hard getraint en ik kan het laten zien ook dan komt er iets heel anders uit. Wanneer de spelers dat beseffen komt er progressie in de spelers. Ik wil niet de club afkraken want ik weet dat er goede coaching is en goede begeleiding is en dat de spelers zelf heel erg gemotiveerd zijn om hen doel te willen bereiken naar waar ze naartoe streven. Ik hoop dat je het standpunt begrijpt.

 5. Termy op 11-01-2005 om 18:24 uur

  Dus wat jij bedoelt wouter is dat wanneer je een week lang voluit tot op het bot traint je vervolgens in het weekend een topprestatie kan leveren?
  Kom nou! Nou zo'n week ben je fysiek en mentaal uitgewoond. Jij weet net zo goed als ieder ander dat je voor een topprestatie net zo hard rust nodig hebt als goede training.

 6. wouter op 11-01-2005 om 22:53 uur

  Termy, dat bedoel ik niet maar ik vind wel dat ze op die manier fysiek sterk genoeg zijn vraag maar aan een topspeler op europees niveau dat ze dat ook weleens doen en dat ze nog een prestatie neerzetten. daar gaat het om het gaat erom dat ze het welkunnen en dat weten de trainers ook anders laten ze zo'n trainingsweek niet doorgaan. de trainers willen altijd een goede prestatie zien en die zijn ervan overtuigt dat het kan

 7. Wim Top op 12-01-2005 om 02:26 uur

  De reactie van dhr Staats is uit het belang van Almere juist, maar uit belang van de spelers en de NBB niet.
  Wij dienen samen met de clubs, NBB en spelers hier een discussie over te voeren en niet een hetze op een club site te beginnen.

 8. tim shel op 12-01-2005 om 09:22 uur

  Badminton Nederland is een bedrijf. In een bedrijf is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant opstaan.Dat kun je in badmintonland bv niet bepaald zeggen.De bond (de directie)zou in een werkoverleg met de afdelingen(de clubs),de door dhr Staats geschetste situatie ,hebben kunnen voorkomen. Afgelopen jaar werd de competitie ,omdat de seniorenselectie een int.toernooi had,totaal omgegooid.Waarom dan niet bij getalenteerde jeugdspelers,die toch de toekomst moeten maken,maar als je dit werkoverleg niet aan durft te gaan houdt alles op.
  Het bedrijfsresultaat(de prestaties van de spelers)zal hierdoor negatief worden beinvloed.Alle spelers uit dit bewuste trainingskamp hebben ondermaats gepresteerd. Dat is voorzichtig uitgedrukt zeer betreuringswaardig,omdat je daarmee hun teamleden en de club dupeert.Teamgeest en plezier in het spel leiden tot betere prestaties. Ook voor talenten!! Het achterliggende idee om op Papendal een voorbereiding voor int.toernooien op te zetten is zeer goed. Ga zo door NBB,maar doe dit in overleg met de beteffende verenigingen, zoals een goede directie betaamt. Dan zouden we zomaar een win win situatie kunnen krijgen .Een goed voornemen voor 2005.

 9. Henk Staats op 12-01-2005 om 09:24 uur

  Beste Wim,

  SAMEN, zeg je. Daar gaat het toch om. Er gebeurt niets samen. Er wordt opgelegd door de NBB, de ouders worden gechanteerd en met de verenigingen wordt niet gecommuniceerd. Trouwens Wim, de verenigingen zijn de NBB en niet de een of andere badmintonregent. En een hetze Wim, kom nou. Vrijheid van meningsuiting zou ik zeggen en dan nog alleen op onze eigen site. En een discussie, daar sta ik altijd voor open.
  Ik merk alleen nog op dat als de instelling, houding, attidude of hoe we het ook maar willen noemen, van bepaalde NBB-functionarissen niet wezenlijk verandert, het hele veel geprezen veranderingsproces, niets, maar dan ook niets zal opleveren.
  Alleen maar een verdere neergang van het ledenaantal.

 10. donovan op 12-01-2005 om 12:54 uur

  Ik ben van mening dat er een goede communicatie moet zijn tussen beide partijen (club en bond) tevens vind ik dat juist de bond in samenwerking met de clubtrainer in overleg moet gaan omrent de dosering van de trainingen. Zodat ook in het weekend gepresteerd kan worden in clubbelang. Naar mijn idee is daarover nooit gecommuniceerd.(zelfs in mijn tijd niet!) Iedereen doet maar wat. We moeten samen voor onze toekomst zorgen en ervoor zorgen dat wij als trainers van verenigingen en bondstrainers de badmintoncultuur en het niveau in dit kikkerlandje staande houden. Chantage ?? dat denk ik niet, ik denk meer aan topsport....of niet???Ieder zijn eigen keuze en belangen. Ik ben van mening dat wij als vereniging eens goed aan de oren van de bond moeten trekken en hun duidelijk moeten maken dat zij de dupe zullen worden voor hun acties.By the way...waarom is de bondstraining in vele ogen beter dat de clubtraining??Samen moeten we het doen stelletje egotrippers!

 11. Wim Top op 12-01-2005 om 13:31 uur

  Uit de reacties begrijp ik dat we allen vinden dat wij het samen moeten doen laten wij dit dan ook doen!!!!!!!
  Over deze zaken dienen dan ook alle spelers en clubs een eensluidende mening hebben, en dit kunnen uitdragen naar de NBB.

 12. John op 12-01-2005 om 19:31 uur

  Beste mensen,
  Uit de reacties die op dit stuk naar voren komen blijkt wel dat het onderwerp HOT is.
  Een ieder heeft hier wel een gevoel b ij dat de clubs en de bond hierover moeten spreken.
  Laten de voorzitter of andere beleidsbepalers dit onderwerp op de agenda zetten en er over spreken met elkaar dan zijn wij allen weer een stukje verder.
  Wel leuk trouwens zo'n site met al die meningen.

 13. Peter van Daalen de Jel op 12-01-2005 om 21:49 uur

  Als voorzitter van DKC ben ik het zeker niet altijd eens met Henk. Respect voor wat Almere bereikt heeft heb ik echter zeker en Henk heeft daar met vele anderen keihard voor gewerkt.
  Ik heb een hekel aan generaliseren en als we het over de NBB hebben als 'instituut'dat geen oog heeft voor de verenigingen vind ik dat we veel mensen, waaronder o.a. onze badmintonconsulente Karin vd Valk zeker tekort doen. Waar ik het zeker met Henk eens ben is dat zodra er talenten en topsport in het geding zijn, er door verantwoordelijken bij de bond veel te weinig oog is voor het belang van de verenigingen. De competitie , ook de eredivisie van het Nederlandse badminton - de Big Boss Liga - niet, heeft geen hoge prioriteit. Een eredivisie-competitie die af en toe zes weken stil ligt omdat er toernooien zijn waaraan een aantal toppers uit Nederland meedoen maakt wel dat je het idee krijgt dat als er niets belangrijkers te doen is we maar competitie spelen. Dat het veranderingstraject bij de NBB vooral tot doel heeft om een betere relatie en communicatie tussen NBB en verenigingen te bewerkstelligen vind ik een goede zaak. Maar dat doe je niet alleen met vergaderen, maar ook door daadwerkelijk geinteresseerd te zijn in wat er bij verenigingen speelt en wat hen bezighoudt/ dwars zit. Het belang van de badmintonsport in de breedte zou dan zeker af en toe, maar liefst zeer regelmatig, moeten prevaleren boven het individuele belang van een topsporter of talent. Alleen dan krijgt de badmintonsport een stevige basis met liefst veel meer leden en mensen die de badmintonsport beoefenen. Ook komen er dan meer talenten aan de oppervlakte, zodat ook de topsportmensen en de bondscoach van de NBB op den duur tevreden gesteld kunnen worden.

 14. Henk Staats op 13-01-2005 om 10:17 uur

  Beste Peter, Ik ben blij dat we het niet altijd eens zijn. Dat maakt een organisatie juist sterk! Maar we streven wel hetzelfde na en dat is het belang van de badmintonsport in brede zin. Met jouw twee laatste zinnen, sla je de spijker op de kop.

 15. Henk Mostert op 14-01-2005 om 01:01 uur

  Als bestuurder binnen het badminton gebeuren hebben wij ons een aantal jaren geleden gek laten maken door de NBB over veranderingen die zij door wilden voeren en er werd een heuse enquette gehouden (kosten fl. 50.000,00)onder de aangesloten verenigingen en de uitkomst was a priori dat de NBB meer naar de leden toe moest om hun leden te behouden en de reactie van de NBB was dat men daar volledig mee in kon stemmen. En vervolgens........werd er helemaal niets gedaan.
  Ik ben het helemaal eens met Henk dat uiteindelijk wij de NBB zijn en wij bepalen wat er gebeurd. Doch ooit eens geprobeert om neuzen een kant op te krijgen. Zelfs met een dommekracht en een tank lukt je dat niet. Pas als men doordrongen is van de feiten (dat de NBB bijna failliet is) komt men in actie en dan is het misschien te laat.
  Heel recentelijk is ook een sportbond failliet verklaard.
  Eeuwig zonde van alle inspanningen van al die vrijwilligers die hun tijd (en geld) aan zo'n bond besteden.
  Nu er uiteindelijk iemand tegen de heilige huisjes aanschopt meent men nog steeds te moeten vergoeilijken. Zonde van de energie.
  Pas dan, als een bond naar de leden luistert kan er iets gebeuren. Als een ondernemers niet anticipeert op de markt is hij hij een dode of failliete ondernemer; dus eigenlijk is hij niets.
  Luisteren naar en anticiperen blijft in een teruglopende markt het middel om overeind te blijven. Bij een goed functionerende organisatie is het prettig toeven als bestuurder (ondanks dat er soms harde woorden vallen).
  Elke goede bestuurder werkt ergens naar toe en dat is nooit zijn ondergang

Reageer op dit bericht (“‘Naamswijzing Nederlandse Badminton Bond’ ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)