Badminton Vereniging Almere

Recreanten

Onder de recreanten verstaan we de spelers die in de regel geen competitiewedstrijden spelen, althans geen competitie op hoog niveau.

De groep recreanten is heel divers.
Zo zijn er spelers die komen in hoofdzaak voor de sociale contacten en doen tevens aan badmintonnen, er zijn spelers die willen doorgroeien tot wedstrijdspeler, er zijn recreanten die fanatiek willen spelen zonder de competitie-verplichtingen van een wedstrijdspeler en er zijn recreanten die wel graag meedoen aan een interne of externe nacompetitie, afgestemd op het niveau van de recreanten.

De Badminton Vereniging Almere streeft er naar het al deze subgroepen zoveel mogelijk naar de zin te maken en, afgestemd op een ieders niveau, zo goed mogelijk te leren badmintonnen. En dat is de afgelopen jaren goed gelukt, gezien het feit dat de recreantengroep maar liefst uit zo’n 150 spelers bestaat. Dat alles onder het recreantenmotto ‘Niets hoeft, maar bijna alles mag’.

De avondrecreanten vinden we in Sporthal Raggers op de maandagavond, de woensdagavond, de vrijdagavond vanaf 20.00 uur en op de zondagavond vanaf 19.00 uur. Een recreantspeler heeft recht op één keer training in de week, maar de recreantspeler mag op alle recreantenavonden vrij komen spelen en is dus niet gebonden aan één vaste avond! Na afloop van een lekkere pot badminton, kunt u uw dorst lessen in de kantine en de gewonnen of verloren game nog eens nader analyseren met uw tegenstander.

Ook uniek bij de BVA is de mogelijkheid voor recreanten gebruik te maken van de sauna.
Voor de regels van het gebruik van de sauna kunt u terecht bij de leden van de recreantencommissie.

Maar bij de Badminton Vereniging Almere vinden we niet alleen avondrecreanten. Ook het zogenoemde badmintonoverdag mag zich in een grote belangstelling verheugen. Op de woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur kan er ook gebadmintond worden. Het badmintonnen overdag is met name populair onder leden met onregelmatige diensten, oud-wedstrijdspelers, gepensioneerden en mannen die even verlost willen zijn van de kinderen.

De recreantencommissie organiseert jaarlijks een aantal gezelligheidstoernooien, clubkampioenschappen in verschillende klasses en een spannende maar vooral leuke recreantencompetitie.

Als U nadere informatie wenst over het recreantenbadminton en het aangepaste badminton, neem dan contact op met de recreantencommissie.