Badminton Vereniging Almere

RSS Laatste reacties op nieuwsberichten

 1. Bob Mersie in “Roy Calbo overleden”:

  Met veel plezier denk ik terug aan Roy. We hadden veel contact bij de weg die we met Roy in zijn gegaan om de B.V. A. te brengen waar de vereniging nu is. Roy was een fijn mens om mee samen te werken in de sport waar hij van hield.

  Ik wens de famillie veel sterkte

 2. wil philippen in “Roy Calbo overleden”:

  Beste maat.
  Ben geschrokken van het overlijden van Roy
  Roy was een van beste vrienden op de sportschool en later op de smi cursus in Ossendrecht.

  Ik wens zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.
  Gecondoleerd

 3. Geert Berghuis in “Sara Staats genomineerd voor Sporttalent Gemeente Almere”:

  Done!
  Iedereen even stemmen.
  Kleine moeite.

 4. Guus van der Vlugt in “Roy Calbo overleden”:

  Ik heb Roy jaren geleden voor het laatste gezien en gesproken. Toch kan ik hem me nog zo voor de geest halen. De bovenstaande reacties komen me dan ook zeer bekend voor.

  De betekenis die hij voor de BV Almere heeft gehad is zeer groot en Roy is dan ook goud waard geweest voor de ontwikkeling van de club.

  Ik wens de club, vrienden, familie en speciaal Maartje (de enige die ik uit Roys omgeving ken) veel sterkte in het dragen van dit verlies.

 5. Stan Put in “Roy Calbo overleden”:

  Roy Calbo heeft mij in mijn jonge badmintonjaren geleerd wat techniektraining was. Wat een geweldige trainer en ontzettend sympathieke vent. Ik vergeet nooit de trainingen in de oude Ripperda kazerne te Haarlem waar Roy sportinstructeur was. Dank Roy voor deze tijd en veel sterkte aan naasten! 🙏

 6. Nikki van ligten in “Roy Calbo overleden”:

  Maartje, Sandra, familie van Roy ik wens jullie allemaal veel sterkte. Mooie dienst over Roy ik heb online meegekeken.

  Veel sterkte allemaal liefs Nikki

 7. George en Silvia in “Roy Calbo overleden”:

  Net , zittend in het Flevoziekenhuis lees ik dit trieste bericht. Ben me rot geschrokken. Een paar weken geleden hebben we nog gezellig zitten kletsen in het restaurant waar hij op de woensdagen altijd met zijn trainingsgroepje kwam lunchen. We hadden het over Sandra hoe geweldig ze kon fotograferen en we hebben toen afgesproken samen bij haar langs te gaan. Maar helaas kan dat niet meer. Echt vreselijk. Ik wens Maartje en Sandra super veel sterkte bij het verwerken van dit enorm verlies. Ik ga Roy vreselijk missen...

 8. Ben Mulder in “Roy Calbo overleden”:

  Familie en collega's v Roy gecondoleerd met het overlijden v Roy . Ik heb Roy meegemaakt tijdens mijn vijfkamp periode in de jaren '70 op de Oranjekazerne te Schaarsbergen .
  Roy was altijd enthousiast en zeker geïnteresseerd in de persoon.
  Ik kwam dan vanuit Den Helder om deel te nemen aan de centrale training .
  Het was in de periode v Haico Scharn ( R. I. P) en Dick v Winden ( R.I.P )
  Roy ( R.I P )
  Ben Mulder .

 9. Mitzi in “Roy Calbo overleden”:

  Roy,
  Je bent een geliefde persoon.
  Op deze momenten van verdriet komen de herinneringen naar boven. Het was een mooie leuke tijd in Amsterdam met je papa mama en je lieve broers. We waren zoveel bij jullie en altijd stond je pa, voor ons oom nono klaar en kookte en altijd zorgzaam en mama, voor ons tante Hetty zo lief en we waren ook heel graag bij jullie. Ik heb niet de juiste woorden voor jou dat je zo snel veel lieve mensen hebt verlaten. Je badminton zeer zeker niet vergeten, waar je ook met liefde en energie hebt gestoken. Het verleden tot het heden hebben wij en onze familie van (oom Bob en tante Anneke) ,die ook al overleden zijn, goed contact met elkaar.
  Ingrid Joop-Hennie Nick-Hans Lola- Louis Christine-Mitzi Wim en natuurlijk ook hun gezin
  Daarom heb ik dit gedicht voor jou.
  Lieve Roy een goede reis en rust zacht en heel veel sterkte in het heden voor Frank en zijn gezin, Perry Paula, Ronald en gezin en vooral Maartje en Sandra

  Ogen spraken krachtig
  Handen gaven rust en zeker voor anderen
  Woorden waren eerlijk
  Een hart vol levenslust
  Maar de allermooiste sterren
  Ook die moeten soms gaan
  Te groot voor dit leven
  Door naar een nieuw bestaan

  Sterk zijn betekent soms
  dat je op moet geven
  Het betekent soms een traan
  Sterk zijn betekent soms
  dat je niet naar meer moet streven
  Het betekent soms
  dat je het moet laten gaan

 10. Suzanne Paap in “Roy Calbo overleden”:

  Wat een triest nieuws zondagmorgen.

  Een markante man, waar ik mooie herinneringen aan heb is niet meer.
  Heel veel sterkte voor Maartje en zijn andere dierbaren.

 11. Chris van Dijk in “Roy Calbo overleden”:

  Wat droevig dat Roy is overleden. Zo’n gaaf en persoonlijk mens. Vrolijk en warm. Begaan met de jeugd en wat hen zo al beroerde. Wat een techniektrainer. Dat ik daar weinig van leerde zegt meer over mijzelf. Blijmoedig vond hij dat gesjouw van mij wel mooi geloof ik.

  Nadat ik stopte met badminton zag ik hem nog maar een enkele keer. Vorig jaar ging ik met mijn kano naar zijn huis. Hij was er niet. De afgelopen maanden rende ik een paar keer met zoon Wouter niet zo ver van zijn huis en spraken wij erover weer eens langs te gaan. Het is er niet van gekomen. Zo gaat dat.

  Ach Maartje, Sandra en familie wat zullen jullie hem missen.

 12. Raymond Bonsée in “Roy Calbo overleden”:

  Ik ben diep geraakt door het droevige nieuws over het overlijden van Roy.

  Ik heb heel wat jaren training van Roy gehad. Dat begon al bij districtstraining nog voordat hij neerstreek bij BV Almere. Gepassioneerd door badminton geloofde hij sterk in het belang van goede techniek en dat wist hij op een prettige manier over te brengen; ontspannen, met humor, geduldig, onvermoeid, enthousiast, aanwezig en recht door zee met altijd een positieve insteek.

  Als technisch begaafde trainer was hij niet alleen in staat om de kleinste technische details van spelers te analyseren, hij wist ook de meest complexe technieken begrijpelijk te maken d.m.v. feilloze demonstraties die hij zelf kon geven, en het gebruik van simpele en herkenbare termen, waarbij ik nu nog in mijn hoofd Roy hoor zeggen "tikkie" als ik een netdrop niet goed uitvoer. Met zijn aanpak en passie wekte hij het enthousiasme op en wist zo het beste uit zijn spelers te halen, zo ook bij mij.

  Roy was niet alleen een trainer voor mij, maar ook een vriend. Of het nu ging om het helpen bij het vinden van mijn eerste auto of het leren van rackets bespannen, hij stond altijd voor me klaar. Ook heb ik mooie herinneringen aan de twee trainingsstages in Lanzarote.

  Roy stond altijd voor iedereen klaar. Zijn vermogen om verbinding te maken met en tussen mensen, op de baan of naast de baan, of ze nu jong of oud waren, recreatieve spelers of wedstrijdspelers, maakte hem de verbindende factor bij BV Almere en in de bredere badmintonwereld. Altijd een vriendelijk praatje, altijd onder de mensen en altijd positief, altijd spelers op een enthousiaste manier prikkelen en aanmoedigen om hun vaardigheden te verbeteren en van het spel te genieten.

  Roy was niet bang om ambitieuze doelen te stellen, zelfs als anderen twijfelden. Zijn vastberadenheid en visie hebben BV Almere naar ongekende hoogten geleid. Van het doorbreken naar de Eredivisie tot het behalen van nationale- en internationale titels met jeugdspelers.

  Zijn nalatenschap zal voortleven; in de verbondenheid tussen mensen die hij tot stand heeft gebracht in de badminton wereld en daarbuiten, in de successen van BV Almere en in de spelers - hun herkenbare technische stijl - die door hem zijn opgeleid.

  Ook in mij leeft zijn nalatenschap voort. De passie die ik heb voor het badminton spel heb, is deels ontstaan door de manier waarop Roy me de schoonheid van het spel heeft laten ervaren. Elke dag nog houd ik me bezig met badminton. Inmiddels ben ik zelf ook actief als trainer, waaronder aan de nieuwe generaties. Het doorgeven van de technische vaardigheden die ik van hem heb geleerd is mijn eerbetoon aan hem. En hopelijk doe ik dat met dezelfde passie en enthousiasme als Roy dat bij mij deed.

  Bedankt Roy, voor alles.

  Raymond Bonsée

 13. Lida Staats-Wessels in “Roy Calbo overleden”:

  Ik kende Roy al jaren als trainer van BVA en van mijn kinderen, maar hem echt kennen was het niet. Dat veranderde toen Roy op woensdagochtend training ging geven aan wat hij “zijn oudjes” noemde. We waren ietsje ouder dan de gemiddelde leeftijd van zijn pupillen en dat vond hij reuze gezellig. Maar er werd wel les gegeven van 9.00 tot 10.00 uur en dan was je verplicht mee te doen. Om de 5 minuten een plaatsje naar links opschuiven en dan speelde je weer met iemand anders. Roy hield daar strikt de hand aan. Nadat Roy gestopt was bij BVAlmere hebben we elkaar jaren niet meer gesproken. Tot twee jaar terug onze kleindochter Sara ook bij Roy ging trainen kwamen we elkaar weer tegen en was het weer als vanouds. Geen oude koeien uit de sloot, maar leuke herinneringen opgehaald.
  Een markante persoonlijkheid is heengegaan, maar de herinneringen blijven.

  Veel sterkte aan de nabestaanden.

 14. Cindy in “Roy Calbo overleden”:

  Ach... zo triest :( Een geweldige man, groot gemis.
  Maartje en andere dierbaren, heel veel sterkte gewenst!

 15. Claudia Saleming in “Roy Calbo overleden”:

  Ik heb Roy leren kennen als trainer maar ook iemand die altijd aandacht had voor iedereen. Ik heb onder zijn leiding leuke seizoenen gehad in team1.
  Ook ben ik toentertijd golden queen geworden. Die trofee staat nog altijd op mijn kast. Zal die tijd nooit vergeten en jou,Roy, ook niet.

  Bedankt Roy voor alles en rust zacht
  Iedereen heel veel sterkte met dit grote verlies