Badminton Vereniging Almere

De vereniging

Badminton Vereniging Almere (BVA) is opgericht op 13 juni 1988 en is in feite een voortzetting van de verenigingen BC Almere Haven en ABC. De BVA behoort landelijk gezien met circa 500 leden tot de vijf grootste verenigingen van Nederland. De BVA is een brede vereniging en biedt het badmintonnen aan voor een ieder en naar ieders niveau.

Sinds 1994 maakt BVA gebruik van Sporthal Raggers in de Almeerse Parkwijk, waar de vereniging 7 dagen per week gebruik maakt van de badmintonzaal.

Binnen de vereniging zijn er drie afdelingen. De recreanten (zowel ’s avonds als overdag), de wedstrijdspelers van de vijfde klasse regio tot de eredivisie,en de jeugdspelers.

Jaarlijks neemt de vereniging met zo’n twintig senioren teams en een vijftiental jeugdteams deel aan de bonds- en regiocompetities. Het eerste team van de BV Almere speelt, onder de naam AviAir Almere in de Eredivisie van het Nederlandse Badminton.

BVA heeft al jarenlang een succesvolle jeugdopleiding. Er wordt getraind volgens het zogenaamde kleurenschema. Daarnaast zijn er aanvullende trainingsfaciliteiten voor de talenten, en is er een nauwe samenwerking met Badminton school Almere en de Badminton Academy Flevoland, die beiden in Sporthal Raggers gehuisvest zijn. Talentvolle jeugdleden zijn menigmaal Nederlands kampioen geweest en drie jeugdspelers, te weten Maartje Verheul, Gita Djajajwasito en Stephan Branderhorst, hebben zelfs de officieuze Europese titel behaald.

De vereniging organiseert jaarlijks een aantal prestigieuze toernooien, zoals het Almere Satellite en de Trofea Junior Masters. Daarnaast worden ook activiteiten georgansieerd waarbij de nadruk meer op de gezelligheid ligt, zoals diverse gezelligheidstoernooitjes rond de feestdagen en seizoensafsluiting, sportquiz, klaverjas- en poker toernooitjes, kamp voor jeugdspelers, etecetera.

De BVA wordt geleid door een grote groep enthousiaste en kundige vrijwiligers. Daarnaast maakt de vereniging gebruik van een zogenaamde combinatiefunctionaris, een gesubsidieerde kracht die diverse taken uitvoerd voor de vereniging, en de nabijgelegen basisscholen. Wilt u zich ook inzetten voor de vereniging, lees dan verder onder ‘vrijwilliger worden?’.

Ben je nog geen lid van BVA, maar wel enthousiast? Lees dan verder onder ‘Lidmaatschap’.