Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere koploper af

Dekker Almere is koploper af. Op zaterdagavond 26 november 2005 in Sportcomplex De Toekomstgroep, blies Van Zundert Velo het koplopersprookje uit. Het werd 1-7 voor de club uit Wateringen, maar niet eerder dan dat Dekker Almere in een aantal partijen had laten zien wel degelijk te kunnen badmintonnen en de uitslag van die partijen had ook in het voordeel van Dekker Almere kunnen uitvallen. Op het badmintonspektakel waren 300 toeschouwers, waaronder Sinterklaas, afgekomen en zij hebben genoten van het begin tot het eind, in een geweldige ambiance. Sinterklaas deed de line up en nadat alle spelers gezamenlijk het ‘zie ginds komt de stoomboot’ hadden gezongen, kon de wedstrijd echt beginnen.

Maartje Verheul en Claudia Saleming speelden het vrouwendubbel tegen Mia Audina en Ginny Severien. De Almeerse dames gaven zeer zeker goed partij maar met 8-15 en 10-15 was de partijwinst voor Van Zundert Velo. Maartje Verheul liep tijdens deze partij een achillespeesblessure op en werd in de vrouwensingle door trainer-coach Roy Calbo aan de kant gehouden. Erik Staats en Youri Lapré streden in het mannendubbel tegen Jurgen Wouters en Rune Massing. Staats en Lapré speelden met name een uitstekende eerste game en wonnen de game met 15-11. In de tweede game stond het Almeerse duo met 12-6 voor en leek een sensatie op komst. Toch konden ze de game niet in hun voordeel beslissen hoe hartstochtelijk ze ook door het publiek werden aangemoedigd en werd het 13-15 voor Van Zundert Velo. In de derde game nam Massing en Wouters aanvankelijk ruim afstand, maar Lapré en Staats kwamen nog terug. Voldoende was het niet en de partijwinst ging naar Van Zundert Velo.

In het mannenenkel kon Tim Vaessen geen vuist maken tegen Rikkert Suijkerland. Het werd 7-15 en 8-15 voor Suykerland. Ook Robert Kwee leek achter de feiten aan te lopen tegen Rune Massing met de gamestanden 6-15 en 10-15.

Claudia Saleming verving Maartje Verheul in haar single tegen Ginny Severien en Claudia moest diep buigen met 1-11 en 3-11. Dat was anders bij Ilse Vaessen. De 19-jarige was helemaal niet van plan om haar partij uit handen te geven aan Rachel van Cutsen en dat deed zij ook niet. Ilse Vaessen, de relevatie van het seizoen, won de eerste game met 11-7, verloor de tweede met 5-11. In de derde game werkte Vaessen, opgezweept door het publiek, de achterstand weg en won met 11-8 en zij redde daarmee de eer voor Dekker Almere.

Youri Lapré en Ilse Vaessen speelden in de mix tegen Mia Audina en Rikkert Suykerland een prima partij. Onder luide aanmoedigingen van het publiek namen zij in de eerste game een voorsprong maar konden die net niet vasthouden. Het werd 12-15 voor Velo. In de tweede game speelden de Almeerders op hun tandvlees, maar zij wilden het publiek niet teleurstellen en gingen tot het gaatje. Dat was ook in de tweede game net niet voldoende en de winst ging met 13-15 naar Van Zundert Velo. Tim Vaessen en Yvonne Se streden in hun mix tegen Rachel van Cutsen en Jurgen Wouters. Met tweemaal 10-15 dolf het Almeerse duo het onderspit.

Trainer-coach Roy Calbo verwoordde het goed. Spelers en supporters wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben prima partijen laten zien, maar ook een aantal waar ik niet tevreden over ben. Het publiek was de grote winnaar. Dekker Almere staat nu vierde en die plek proberen we te behouden.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 27-11-2005 om 13:19 uur

  Volgaarne wil de BVA-vrijwilligers bedanken die gisteravond weer hun stinkende best hebben gedaan, zoals de barvrijwilligers, de op- en afbouwers, de sponsorcommissieleden en de lijnrechters. Dankzij jullie was het een echte badmintonhappening.

 2. John op 27-11-2005 om 17:12 uur

  Mensen ik heb gisteren erg genoten van de wedstrijden ondanks het verlies.
  Volgende keer beter.
  Gr John.

 3. Henk Staats op 27-11-2005 om 17:34 uur

  Bijna zou ik vergeten om Sinterklaas te bedanken voor zijn komst naar Dekker Almere tegen Van Zundert Velo. Een gouden greep van de Sint het 'community' zingen van de spelers.

 4. Henk Mostert op 27-11-2005 om 19:09 uur

  Als we de mindere partijen vergeten en alleen kijken naar de zinderende partijen, dan was het een geweldig avondje badminton en heeft mijn inziens iedereen genoten

 5. Henk Staats op 27-11-2005 om 19:16 uur

  Deze Henk is het met voorgaande Henk volkomen eens.

 6. Rob Konings op 27-11-2005 om 21:55 uur

  Dank voor de gastvrijheid en de leuke badminton avond. Zo horen wedstrijden van de BBL te zijn.

 7. Erik Drees op 27-11-2005 om 23:14 uur

  Almere heeft prima gevochten. Genoten van wederom een hoogstaand avondje badminton. Ilse Vaessen is een kanjer !
  Maartje, ik hoop dat je blessure meevalt. Volgende week is natuurlijk ook een hele belangrijke wedstrijd om een plek in de top 4 veilig te stellen. De hoeveelheid toegestroomde fans maakten in ieder geval het ontbreken daarvan bij de Slotermeer wedstrijd weer goed.

 8. Rikkert op 27-11-2005 om 23:41 uur

  Was een hele leuke avond. Goede sfeer en mooie wedstrijden. Idd zoals het altijd zou moeten zijn. Succes in het vervolg!

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere koploper af ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)