Badminton Vereniging Almere

DataBalk Almere speelt zich veilig

DataBalk Almere, het tweede team van Almere, heeft zich veilig gespeeld in afdeling 1 van de tweede divisie landelijk. Donderdagavond 19 januari 2006 werd de inhaalwedstrijd tegen het Wijchense Smashing in Sportcomplex De Toekomstgroep met 5-3 gewonnen.

De wedstrijd was ooit op verzoek van Smashing uitgesteld als gevolg van toernooiverplichtingen van enkele Smashingspelers maar werd gisteravond ingehaald. Smashing 2 had Gijs van Heijster in hun gelederen. Aangezien Gijs drie partijen speelde betekende dat in feite dat DataBalk Almere alle andere partijen moest winnen. En dat lukte wonderwel en zo werd het 5-3 voor DataBalk Almere. Randy Brom verloor zijn single van Van Heijster, het mannendubbel van Eddy Odijk en Raymond Bonsee ging eveneens verloren. De mix van Randy Brom en Yvonne Hoogland was voor Smashing maar wel nipt. Raymond Bonsee won zijn single, Monique van der Wouden deed dat ook en Monique Slaman bleef ook aan de goede kant van de score. Het vrouwendubbel van Yvonne Hoogland en Monique van der Wouden was beduidend sterker dat het Smashingkoppel. Het winnende punt kwam uit de mix van Eddy Odijk en Monique Slaman.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 23-01-2006 om 10:14 uur

  Het resultaat is zonder meer goed te noemen, gefeliciteerd team 2. Toch heb ik een wat nare nasmaak van dit duel. In november heeft Smashing mij benaderd om het toen geplande duel uit te stellen omdat twee heren uit dit team een bedrijfstoernooi in India hadden. Na overleg met onze trainer en met de bond heeft BV Almere hierin toegestemd, het sportieve element telt tenslotte altijd zwaar bij ons. Toen Smashing dan afgelopen donderdag arriveerde was mijn verbazing groot toen bleek dat beide heren, voor wie het duel was uitgesteld, niet mee waren gekomen. In plaats hiervan neemt Smashing een BBL speler mee!???. Dit is m.i. zeer respectloos van Smashing voor onze goedwillende opstelling, indien we nog eens een dergelijk verzoek krijgen van Smashing zal ik mij zeker veel gereserveerder opstellen.

 2. Stephan op 23-01-2006 om 10:42 uur

  Helaas is het vaker zo dat tegenstanders van ons medewerking verwacht maar omgekeerd zo star zijn als een lode deur. Misschien denken wij wel vaak te sportief.....

 3. Cock van Anrooij op 26-01-2006 om 11:44 uur

  Als je de details niet zou weten heeft Almere voor de volle 100 % gelijk! De twee spelers waar het over gaat zijn John Roijendijk en Martijn van Aarle. John Roijendijk heeft een paar dagen voor het duel tijdens een training zijn enkel gebroken en is zes weken uitgeschakeld. Martijn van Aarle tobt de hele competitie al met een vervelende schouderblessure, waarbij de vraag is of hij daar uberhaupt nog van af komt. Hij was niet in staat te spelen.
  Een geluk voor Smashing was dat Gijs van Heijster na een stageverblijf (studie) van 4 maanden in Nieuw Zeeland weer terug was en kon invallen. De andere invaller was Frank Vermeesch uit team-4 en ook bij de vrouwen was er een invalster, Iris Wennekes uit team-4. Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen maken dat van een vooropgezet plan absoluut geen sprake is geweest. Wel ben ik van mening het verstandig was geweest Almere hierover in te lichten. Hopelijk blijft de goede verstandhouding tussen Almere en Smashing in takt!

 4. Cock op 27-01-2006 om 10:49 uur

  Beste Cock, ik ben blij dat het "misverstand uit de wereld is". Er is al zoveel onbegrip binnen badmintonland door gebrekkige communicatie. Hiermee tonen we dan ook aan dat een beetje communiceren met elkaar helpt (Cock en ik hebben over deze zaak afgelopen woensdag gesproken tijdens een NBB vergadering). Natuurlijk blijft de verstandhouding goed, al was het alleen al dat ik een naamgenoot in de badmintonwereld heb gevonden. Ook voor Smashing veel succes in het verdere verloop van de competitie, maak het de grootmachten Amersfoort en Velo maar erg lastig.

 5. Pieter op 27-01-2006 om 12:25 uur

  Beste Cock van Almere,
  ik snap uw reactie wel een beetje, maar aan de andere kant snap ik niet waar u zich druk om maakt. Jullie spelen zelf ook met topliga spelers in de 2e divisie! Dus als er iemand daar niet over moet zeuren is Almere het wel!!

 6. Stephan op 27-01-2006 om 14:41 uur

  @Pieter; je begrijpt volgens mij niet waar Cock zich boos over maakte. Niet het feit dat Gijs inviel maar wel het feit dat de wedstrijd op verzoek werd uitgesteld en dat vervolgens de personen waarvoor het was uitgesteld niet komen. Daarnaast zou Gijs op de oorspronkelijke datum niet mee gespeeld hebben omdat hij toen nog in het buitenland zat.

 7. Cock op 27-01-2006 om 16:18 uur

  Laten we een streep onder deze discussie zetten, heb ik afgelopen woensdag ook met Smashing gedaan, en door de reactie van Smashing op deze site is naar mijn mening het misverstand uit de wereld.

 8. Krijn op 27-01-2006 om 16:52 uur

  Oki, gaan we doen :) Meteen kijken of dat werkt.